Derya Özel Şiddet içeren oyunlara dikkat!
HABERİ PAYLAŞ

Şiddet içeren oyunlara dikkat!

Dünya bu kadar çıldırmışken, en çok çocukların kanı dökülürken sosyal medyadan çok yerinde bir soru sordu Harun Kolçak; “Bilgisayar oyunlarında takır takır insan öldüren bir çocuğa, dünyadaki insan, hayvan ve doğa katliamlarının doğru olmadığını nasıl anlatabilirsin?”

Hatırlar mısınız bundan bir kaç sene evvel internetten online oynanan bir bilgisayar oyunu karakteri yüzünden çocuklar birbirini öldürmüştü. Çok acı ama maalesef çocuk sussun, tutturmasın diye anne babaların önlerine dayadıkları bu tür oyunların sonuçları, bazen bu kadar acı olabiliyor.

Haberin Devamı

Sen çocuğuna istediğin kadar doğayı, hayvanları ve insanları sevmeyi öğretmeye çalış, önüne verdiğin oyunlarda o çocuk tüm dünyayı katlediyor.

Sevgisiz büyümüş çocuklar kadar, doğru dürüst oyun oynamamış çocuklar gün geliyor okul bombalıyor. Çocukları bu tip oyunlarla oyalamadan başka bir yol bulmak bu kadar zor olmasa gerek. Ey anne babalar, lütfen çocuklarınıza şiddet içeren oyuncaklar almayın, bu tip oyunları bilgisayarda oynamalarına izin vermeyin.

ÇOCUKLARIN İZLEMESİ GEREKEN 100 FİLM

Film eleştirmeni ve senarist Burak Göral’ın çocukların izlemesi gereken 100 film başlıklı yazı ve görüşleri biz anne babalar tarafından o kadar beğenildi ki, sonunda bunu kitaba dönüştürdüğü haberi geldi.

Çocuklarımıza hangi yaşta hangi filmleri izletebiliriz? Hangi filmlerde neleri öğretebiliriz? Onlara izleteceğimiz filmleri neye göre seçmeliyiz? gibi kafamızı kurcalayan soruların yanıtları yakında çıkacak olan kitabında olacak.

“Türkiye’de giderek belirginleşen böylesi bir ‘kültürsüzleştirme’ ortamında çocuklarımıza doğru kitapları, filmleri göstermemiz ve onların duygusal gelişimlerine katkıda bulunmamız biz ebeveynlerin her zamankinden daha fazla önemsemesi gereken bir konu.

Çocuklarımıza gunumuzun boş içerikli kimi komedilerini, sadece süper kahraman filmlerini ya da birbirine benzeyen yeni tarihli animasyonları izletmek yeterli değil. Özellikle bazı klasik eserleri küçük yaşlarda izletmekte fayda var” diyor Burak Göral.

TRAFİKTE ÇOCUK NASIL OYALANIR

Haberin Devamı

İstanbul gibi koca bir metropolde bir yerden bir yere hızlıca gitmek, gün içinde 2 işten fazlasını halletmek hayal gibidir. Eğer o çılgın trafiğe bir de çocuklarla yakalandıysanız vay halinize... Kızlarım daha küçükken arabada bulundurduğum müzikli masal albümümüz vardı.

Daha sesini duyar duymaz susarlardı. Bir de uykuya geçmeden önce dinledikleri ninni albümünü eksik etmezdim arabamdan. Biraz daha büyüyüp konuşmaya başladıklarında, yol boyu ağaçları ve kedileri saymaya, şarkı söylemeye ve hayal kurmaya başladık.

Benimle birlikte öndeki arabaya ya da trafiğe söylenmeye başladıkları zamanlar ciddi gülme krizlerine de giriyordum. Şimdi yepyeni oyunlar bulduk. İsmini vermeden sadece ipucu vererek hayvan bulmaca oyunu şu ara favori oyunumuz.

Cevabı kim bilirse, soruyu sorma hakkı da ona geçiyor. Sıkılmadan oynayabildikleri hem neşeli hem de öğretici bir oyun. Hayvanlardan sıkılınca meyvelere geçebilirsiniz. Sırayla bir masal anlatabilirsiniz ya da şarkı söyleyebilirsiniz.

Bazen çocuğunuzla geçirdiğiniz en iyi ve kaliteli vakit trafikteki vakit olabiliyor.

Haberin Devamı

YENİ YILIN ŞANSLI BEBEKLERİ

Johnson’s Baby, 31 Aralık 2014 gecesi saat 23.30 ile 1 Ocak 2015 gecesi 00.30 arasında doğacak tüm bebeklere bir yıllık Johnson’s Baby bakım setini hediye edecek.

2015 yılının ilk bebeklerini kucaklarına alacak şanslı aileler, doğum belgelerinin okunabilir netlikteki fotoğrafı ile birlikte, iletişim ve adres bilgilerini 30 Ocak 2015 saat 12.00’ye kadar info@yeniyilbebekleri.com adresine mail atarak Johnson’s Baby Yeni Yıl Bebekleri kampanyasına katılabilecekler.

ETKİNLİK KUŞU

27 Aralık’ta Zorlu Çocuk Tiyatrosu Kibritçi Kız Müzikali, sokaklarda akordeon çalıp şarkı söyleyerek kibrit satan bir kızın hikayesini anlatırken; yaşama sevinci, dostluk ve dayanışmayı teatral bir dille minik izleyicilere aktarıyor. Müzik, dans, mim, jonklörlük ve resim sanatlarını bir arada sunan müzikal, aynı zamanda sokak çocukları konusunda farkındalık yaratmayı da amaçlıyor. Zorlu Çocuk Tiyatrosu, Kibritçi Kız Müzikali’ni yaş grubu 5 ve üzeri izleyebilir.

Tel: 0 850 222 67 76

Zorlu Alışveriş Merkezi’nde de 28 Aralık’a kadar ‘Madagaskar Penguenleri’ isimli çocuk etkinliğinde minikler, gizli ajan kimlikleri tasarlayacaklar. Minik ziyaretçilerin görevleri arasında aynı zamanda fotoğraf da çektirebilecekleri hava dalışı, penguen ajan kostümleri giyerek lazerlere değmeden, alarmı çaldırmadan hediyeler kazandıkları bir oyun da yer alacak.

Yaş grubu bilgisi için iletişime geçmeniz gerekiyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder