Derya Özel Taşınıyoruz
HABERİ PAYLAŞ

Taşınıyoruz

Siz bu satırları okurken, biz evimizi yine taşıyor olacağız. İki çocukla taşınma işini 3. kez tecrübe eden bir anne olarak artık epey pratikleştiğimi farkettim.

Fakat ne kadar ustalaşırsam ustalaşayım, taşınma stresi ev taşımaktan daha yorucu. Ev yine bir karton kutu cehennemine dönmüşken, ikizler de kendilerine oyun bulmakta hiç zorlanmadılar.

Boş iki karton kutudan kendilerine araba yapıp, kutuları rengarenk boyayarak zevklerine göre süslediler üstelik. Sizin anlayacağınız ev tam bir deli koğuşu gibiydi.

Haberin Devamı

Bir yandan kendi özel eşyalarımı kutulara yerleştirme karmaşasıyla cebelleşirken, bir yanda ayağımın altından geçen iki karton araba ve içindeki hobitler...

Neyse ki bu boş karton kutular onları uzun süre oyaladı da biz de işimize konsantre olabildik. Çocuklar kendi muhteşem oyuncaklarını kendileri yaratıyorlar. Bir kere daha boş bir karton kutuyla koca bir dünya yaratabildiklerine şahit oldum.

Yeni ev, yeni başlangıçlar... Hadi bana kolay gelsin.

TEMBEL BALIK SEFA

Redhouse Kidz tarafından yayımlanan, Tülin Kozikoğlu ve Sedat Girgin’in hazırlamış olduğu ‘Tembel Balık Sefa’ kitabı, uluslararası bir başarıya imza attı. ‘Tembel Balık Sefa’; her yıl dünyanın en önemli çocuk ve gençlik kitaplarını seçen Uluslararası Gençlik Kütüphanecileri Birliği’nin The White Ravens listesine girerek önemli bir başarı kazandı.

Leyla Fonten’den Öyküler serisi altında çıkan kitaplardan biri olan ‘Tembel Balık Sefa’, Uluslararası Gençlik Kütüphanecileri Birliği tarafından hazırlanan The White Ravens 2015 kataloğunda, 26 dilde, 55 ülkeden 200 kitap arasına girmiş oldu.

Tülin Kozikoğlu tarafından yazılan ve Sedat Girgin tarafından çizimleri yapılan ‘Tembel Balık Sefa’, 9 kitaplık Leyla Fonten’den Öyküler serisinin bir parçası.

Serinin diğer kitapları ise Mutsuz Kedi Dila, İnatçı Kirpi Mina, Öfkeli Örümcek Rıza, Bilmiş Fare Tuna, Korkak Kuş Sema, Kıskanç Kurbağa Eda, Utangaç Köpek Kaya ve Sabırsız Sinek Feza.

Öyküler, ünlü çocuk edebiyatı yazarı La Fontaine’in torununun torununun torunu olan Leyla Fonten’in evinde yaşayan dokuz hayvan üzerinden; tembellik, inatçılık, sabırsızlık, utangaçlık ve mutsuzluk gibi sorunlara dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

ETKİNLİK KUŞU

SüngerBob ve arkadaşları su altındaki renkli dünyalarıyla birlikte Trump AVM’ye geliyor! SüngerBob’un Pasifik Okyanusu’nun dibinde yer alan kasabası Bikini Bottom, 24 Ekim - 1 Kasım tarihleri arasında Trump AVM Çocuk Katı’nda olacak.

SüngerBob’un ananas evi, kızartma şefi olarak çalıştığı Yengeç Burger, yakın dostu Patrick’in teknesi ve denizaltına dair ne varsa hepsi Bikini Bottom kasabasında çocuklarla buluşacak.

Bikini Bottom kasabasında çocuklar her gün 12.00-20.00 saatleri arasında birbirinden renkli etkinliklere katılacak.

Çocuklar SüngerBob’un ananas evinde fotoğraf çektirecek, Yengeç Restoran’da boyama atölyelerine katılacak, denizyıldızı Patrick’in teknesi ile gezinti yapacak.

Ayrıca SüngerBob ve Patrick çocuklara ünlü SüngerBob dansını öğretecek.

Balık kafalı ve özel kostümlü eğitmenler çocuklara SüngerBob dünyasının eşsiz deneyiminde rehberlik yapacak.

Haberin Devamı

Etkinliğe katılım tüm çocuklar için ücretsiz olacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder