Doğukan Tevfik Meriç Haftanın Önerileri #2
HABERİ PAYLAŞ

Haftanın Önerileri #2

Haberin Devamı

Haftanın film önerisi: The Matrix

Haftanın Önerileri #2

Vizyona girdiği yıl olan 1999’da dünya çapında bir fenomen haline gelen “The Matrix” küçük büyük herkesin ilgisini çekmişti. Neo, Trinity ve Morpheus’un hikayesini izlediğimiz filmin başrollerinde Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Laurence Fishburne ve Hugo Weaving bulunuyor.

Teknolojinin yeni yeni hayatımıza girdiği o dönemlerde insanların ilgisini cezbeden konusuyla birçok komplo teorisine de konu olan filmin yazarı ve yönetmeni Wachowski Biraderler.

Sinema tarihinin en iyi filmlerinden olan “The Matrix”in “Matrix Reloaded” ve “Matrix Revolutions” adında iki devam filmi var. “Matrix Reloaded” ve “Matrix Revolutions” arasında yayınlanan “The Animatrix” adında bir anime filmi de bulunuyor. Bu animeyi izlemediyseniz bir göz atmanızı öneririm. Serinin dördüncü filmi 2021’de vizyona girecek.

Haftanın dizi önerisi: Gossip Girl

Haftanın Önerileri #2

2007 yılında yayın hayatına başladığında büyük bir televizyon olayı haline gelen Gossip Girl Amerika’nın The CW kanalında 6 sezon yayınlandıktan sonra 2012’de final yaptı

Bir kitap uyarlaması olan Gossip Girl ülkemizde Dedikoducu Kız adıyla ekranlara geldi. Blake Lively’i Hollywood dünyasına kazandırdı. Yayınlandığı dönemde gençleri büyük ölçüde etkisi altına aldı. Dizide giyilen kıyafetler moda dünyasını etkiledi. Entrikalarıyla izleyenlerin başını döndürdü. Bazen yasaklı madde kullanımının aşırılığı yüzünden, bazen karakterlerin aşk ve cinsel hayatının karmaşıklığı ve yoğunluğu yüzünden toplum içinden tepkilerle karşılaştığı da oldu.

Ülkemize de Küçük Sırlar adıyla uyarlandı. Burak Özçivit ve Sinem Kobal’ın başrollerini paylaştığı dizi 55 bölüm sürdü.

Gossip Girl’ün devam dizisinin Amerika’da 2020 senesi içinde kullanıma açılacak HBO Max adlı streaming platformunda ekrana geleceği açıklandı. Bu haberin ardından dizinin hayranları yeni gelecek diziyi sabırsızlıkla beklemeye başladı.

Kısacası Gossip Girl bir an olsun düşmeyen temposu ile birlikte entrika içinde boğulmak isteyenlere şiddetle önerebileceğim bir dizi.

XOXO Gossip Girl…

Haftanın müzik önerisi: Onur Can Özcan – Yaramızda Kalsın

Onur Can Özcan 2018’de, henüz 21 yaşındayken Şile açıklarında boğularak hayata veda etti. Geriye de eşi benzeri zor bulunan bir ses tonu, gitarı ve kısacık hayatına sığdırdığı birçok güzel şarkı bıraktı.

Genç şarkıcı YouTube kanalından paylaştığı şarkılarla adını sosyal medyada duyurmuştu. Şarkılarında derin anlamlar ve derin acılar olduğu belliydi. Şarkıları sadece onun değil, başka insanların da dilindeydi artık.

Vefatının ardından o zamana kadar YouTube’ta yayınlanan bütün şarkılarının bir araya toplandığı “Yaramızda Kalsın” albümü çıktı. Bu albümde seçebileceğim bir şarkı yok. Hepsi birbirinden güzel, hepsi birbirinden duygu yüklü olan bu 10 şarkılık albümü hepinize şiddetle öneriyorum.

Haftanın etkinlik önerisi: Ferhangi Şeyler

Haftanın Önerileri #2

Ferhan Şensoy’un 7 Mart 1987’den beri oynadığı tek kişilik oyunu “Ferhangi Şeyler” Ses 1885 - Ortaoyuncular Tiyatrosu bünyesinde uzun yıllardır seyircisiyle buluşuyor.

1987’den itibaren aralıksız oynanan oyun bu özelliği ile kırılması zor bir rekoru da elinde bulunduruyor.

Güncel konuların hiciv ve mizah yoluyla değerlendirilen bu efsane oyunu izlemeyenlere şiddetle tavsiye ediyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder