Doğukan Tevfik Meriç Haftanın önerileri
HABERİ PAYLAŞ

Haftanın önerileri

Haberin Devamı

Haftanın film önerisi: Kingsman: The Secret Service

Uzun zamandır listemde yer almasına rağmen ancak geçtiğimiz günlerde izleme fırsatı bulabildiğim Kingsman, kaliteli bir aksiyon-macera filmi. Aynı zamanda da bir çizgi roman uyarlaması.

İyi oyunculukları ve bir an bile eksilmeyen aksiyon dozu ile herkesin bir şans vermesi gerektiğini düşünüyorum. Başrollerde Samuel L. Jackson ve Colin Firth her zaman olduğu gibi mükemmel. Michael Caine de az görünmesine rağmen filme tat katanlardan.

Eski bir Kingsman ajanı olan Eggsy’nin babası, bir görevde bombanın üstüne atlayarak kendini diğer ajanlar için feda edince gayet iyi bir hayat süren Eggys ve annesinin hayatı tersine döner. Eggsy bir sokak serserisine dönüşür. Annesi ise bir çete liderinin hiçbir şeyde söz hakkı olmayan, korkak sevgilisi konumuna düşer. Eggsy annesinin sevgilisinin elemanlarından birisinin arabasını çalıp o arabayla kaza yapınca hapse düşer. Hapse girmemek için Kingsman’den yardım ister ve daha sonra bir şekilde bu devletler üstü kurumda ajan olma fırsatı yakalar.

Eğlenceli, aksiyon dozu yüksek, yer yer kanın gövdeyi götürdüğü Kingsman serisinin ilk filmi olan “Kingsman: Gizli Servis”e bir göz atmanızı öneririm. Serinin 2017 yapımı “Kingsman: Altın Çember” adında bir devam filmi de bulunuyor. 3. film olan “İlk Görev” de 18 Eylül 2020’de vizyona girecek.

Haftanın dizi önerisi: The Leftovers

Haftanın önerileri

The Leftovers Lost’un yapımcılarının mutfağından çıkma bir HBO dizisi. 3 sezon süren dizi dünya nüfusunun yüzde 2’lik bir kısmının bir anda yok olması sonucunda dünyada kalan insanların psikolojik buhranlarını konu alıyor.

Özellikle Justin Theroux, Christopher Ecclestone, Carrie Coon ve Ann Dowd’un oyunculukları ve karakterlerinin yansıttığı duygular inanılmaz.

Her HBO dizisi gibi belli bir kalite standardını yakalamayı başarabilmiş dizinin yeteri kadar değer görmediğini düşünen biri olarak izlenmesi ve izletilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Haftanın müzik önerisi: Halsey – Manic

Amerikalı şarkıcı Halsey’in 3. stüdyo albümü Mani,c henüz tam sürümüyle yayınlanmadı. Ama çeşitli platformlarda albümün şimdiye kadar piyasaya sürülen teklileri dinlenebilir. Albümün full versiyonu ise 17 Ocak’ta yayınlanacak. Şimdiye kadar 16 parçalık albümün 5 şarkısı dinlenebilir durumda.

Şimdiye kadar yayınlanan 5 parçanın içinde benim en beğendiğim “Without Me” oldu. Kendi adıma albümün tam hali için sabırsızlanırken şimdiye kadar çıkan parçalara da bir şans vermenizi öneririm.

Şimdiye kadar yayınlanan single’lar: “clementine, Graveyard, Without Me, Finally// beatiful stranger, SUGA’s Interlude”

Haftanın etkinlik önerisi: Alice Müzikali

BKM, Zorlu PSM ve id ortaklığıyla sahneye konulan Alice Müzikali, Avrupa’daki türevlerinden aşağı kalır yanı olmayan bütçesi ve prodüksiyon kalitesiyle şubat ayından beri sahnede.

Serenay Sarıkaya, Ezgi Mola, Şükrü Özyıldız, Enis Arıkan, İbrahim Selim ve Merve Dizdar’ın oyuncu kadrosunda yer alan oyunda, Nil Karaibrahimgil’in müzikale özel yazıp bestelediği iki tane de şarkı bulunuyor. Serenay Sarıkaya’nın sesinin ne kadar güzel olduğu artık hepimizin malumu. Bu oyunda da sesiyle harikalar yaratıyor.

Dans şovları ve koreografiler ise ortalamanın çok üstünde.

Ülkemizde sahne sanatlarına bu kadar büyük yatırımlar yapıldığını görmek çok hoş. Sahne sanatlarının son senelerdeki yükselişinin en son örneği olan “Alice Müzikali”nin başarısının ardından önümüzdeki yıllarda tiyatro sahnesinde daha fazla popüler oyuncu, daha kaliteli oyunlar ve daha büyük prodüksiyonlar göreceğimizi bilmek gösteri sanatlarının her türlüsünü çok seven biri olarak beni çok mutlu ediyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder