Doğukan Tevfik Meriç Nasıl Olmuş? #1 - Recep İvedik 6
HABERİ PAYLAŞ

Nasıl Olmuş? #1 - Recep İvedik 6

Recep İvedik karakteri hayatımıza Şahan Gökbakar’ın “Dikkat Şahan Çıkabilir” programı ile girdiğinde sene 2005’ti.

Şahan Gökbakar’ın o programda yazıp oynadığı skeçler, program final yaptıktan sonra bile internette milyonlarca kişi tarafından izlendi. Tabii Şahan Gökbakar’dan bahsediyorsak “Zoka” ve “Kime Diyorum Ben” programlarını da unutmamak gerek.

Şahan Gökbakar’ın “Kime Diyorum Ben” programı 2007’de bittikten sonra “Dikkat Şahan Çıkabilir” programındaki en aykırı tiplemelerden birisi olan Recep İvedik’i konu alan bir film senaryosu bizzat Şahan Gökbakar’ın kendisi tarafından kaleme alındı.

Haberin Devamı

Nasıl Olmuş #1 - Recep İvedik 6

Ardından bildiğiniz gibi Recep İvedik filmleri izlenme rekorları kırdı. Şahan’ın Recep İvedik 3 ve 4 arasında yaptığı Celal ile Ceren, 4 ve 5 arasında yaptığı Osman Pazarlama ve 5 ile 6 arasında yaptığı Kayhan filmleri Recep İvedik serisine nazaran hep çok daha az izlenip çok daha kötü eleştiriler aldı.

Ve Şahan Gökbakar geçen sene sosyal medya hesabından paylaştığı bir görselle Recep İvedik 6’yı duyurdu.

8 Şubat 2019’da vizyona girmesi beklenen filmin prömiyeri yapımcılar ve sinema salonu sahipleri arasında yaşanan mısır tartışması yüzünden tam 7 ay sonrasına, 8 Kasım 2019’a ertelendi.

Ne kadar kötü olabilir ki?

Film geçen haftalarda vizyona girdi. İlk 3 filmden sonra hiçbir Recep İvedik filmini sinemada izlememiştim. Recep İvedik 6’yı da sinemada izlemek planlarım arasında yoktu. Arkadaşlarım bu filme gitmeyi planlamışlar. Beni de çağırdılar. Ben de yapacak daha iyi bir işim olmadığını da hesaba katarak sinema salonunun yolunu tuttum. En nihayetinde ne kadar kötü olabilirdi ki?

Çok ama çok kötüydü. Ben Recep İvedik’in diğer filmlerini zamanında sinema salonunda veya ekran başında izlediğimde bu kadar rahatsız olduğumu hatırlıyorum. Hatta bazı yerlerinde kahkaha ile güldüğüm de olmuştu. Bu film ise baştan sona çok kötüydü. Bambaşka bir seviyeydi. Yakın çevremden filmi izleyen insanlara da sorduğum zaman onların da benimle aynı fikirde olduğu görülüyordu.

Recep İvedik 6, senaryosu ve mizah kalitesi olarak Recep İvedik’i taklit eden filmlerin taklidi gibiydi.

Haberin Devamı

Afrika hissiyatı dışında iyi bir şey yok

Nasıl Olmuş #1 - Recep İvedik 6

Filmin tek artısı Afrika atmosferinin iyi yansıtılmasıydı. Filmin Bursa’da çekildiğini bilmiyor olsaydım Şahan ve Togan filmi Kenya’da çektiklerine beni inandırabilirlerdi. Bu tarz düşük bütçeli filmlerde atmosfer genelde izleyiciye iyi yansıtılamaz ve bu durum çoğu zaman göze batarak seyir zevkini baltalar. Ama bu filmde diğer düşük bütçeli filmlerin aksine Afrika hissiyatı seyirciye gayet güzel verilmişti.

Bir Recep İvedik filmini hikayesi ile yargılamak zaten anlamsız. Fakat bu film ilk 3 filmdeki hikayeyi ve olay örgüsünü bile aratır durumdaydı. Filmin finalinden bahsetmeye gerek bile yok çünkü filmin elle tutulur bir sonu yok. Oldu bittiye getirilmiş.

Şahan Gökbakar’ı sevmeyen insanların bile kabul ettiği bir durum var ki Şahan Recep İvedik 6’dan daha iyilerini yapabilecek kalitede bir komedyen. Celal ile Ceren ile hem Recep İvedik hayranlarını hem de Recep İvedik tarzı kaba komedileri sevmeyen insanları tavlamak isteyen Şahan iki tarafa da yaranamadı. Celal ile Ceren, eleştirmenler ve seyirciler tarafından yerden yere vuruldu. İzleyici sayısı olarak da istenilen seviyelerin çok uzağında kaldı. Bu filmin ardından Şahan Gökbakar, Recep İvedik serisi ve Recep İvedik’i andıran Osman Pazarlama ve Kayhan filmleri ile birlikte kendisi adına güvenli sayılabilecek limanlara geri dönmüş oldu. Şimdiye kadar da o limanlardan açılma cesaretini gösterip kendisine yakışan biçimde zeka kırıntıları içeren filmler yapmayı denemedi. En kötü Recep İvedik filmi olduğu aşikar olan Recep İvedik 6 ile bile önceki filmlerin gerisinde kaldıysa da şimdilik 3 milyon seyirci barajını aşan Şahan, bu izleyici sayılarını yakaladığı müddetçe yakın gelecekte de filmlerine biraz daha para harcayıp daha kaliteli ürünler ortaya koyacak gibi görünmüyor.

Haberin Devamı

Son olarak da Şahan ve Togan Gökbakar kardeşlerin kendilerine sorması gereken soru ise şu: Biz Recep İvedik’in ilk filminden Recep İvedik 6’ya kadar yaptığımız 9 filmden kazandığımız bunca paraya rağmen nasıl Recep İvedik 1’den daha kötü film yapabiliyoruz?

Filmin En Büyük Artısı: Kenya atmosferinin izleyiciye iyi yansıtılması.

Filmin En Büyük Eksisi: Senaryo ve mizah kalitesi.

Filme Puanım: 100 üzerinden 20.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder