Dr. Ali Gürsoy Dış gebelik sonrası birkaç ay bekleyin
HABERİ PAYLAŞ

Dış gebelik sonrası birkaç ay bekleyin

Dış gebelik şartlar uygunsa önce ilaçla tedavi ediliyor. Olmazsa cerrahi müdahale söz konusu. Başka bir sorununuz yoksa psikolojik olarak yeni bir gebeliğe hazır hissedene kadar bekleyin.

Korunmama gerek var mı?

Bana dış gebelik teşhisi konuldu. Doktorlar iğne yaptılar. Ama bir hafta sonra değerlerim düşmediği ve kanamam olduğu için ameliyata aldılar. Operasyonda sağ tüpüm alındı. Doktor “Korunmana gerek yok. İstediğin zaman hamile kalabilirsin” dedi. Sizce hemen hamile kalırsam sakıncası olur mu? Bana yardım edin.

CEVAP

Haberin Devamı

Sevgili okurum, ilaç ile tedavi edilemeyen dış gebelik vakalarında cerrahi müdahale gerekebiliyor. Doktorunuz aksi bir durum bildirmediyse birkaç ay istirahat sonrası gebelik planlayabilirsiniz. Burada önemli diğer bir faktör de annenin böyle üzücü bir durum sonrası yeni bir gebeliğe psikolojik olarak hazır olmasıdır. Ayrıca yeni gebeliğinizde dış gebelik riskine karşı kontrollerinizi ihmal etmemenizi öneririm.

Eşim korunuyor

Aylık iğneyi bu ayın 11 ’inde bıraktım. Eşim korunmaya başladı. Şişkinliğim var ama hâlâ adet olmadım. Bana yardımcı olur musunuz?

CEVAP

Sevgili okurum, beklenen regl tarihiniz geçtiyse mutlaka bir jinekolog tarafından değerlendirilmeniz ve gebelik testi yaptırmanız gerekmektedir.

Doğum sonrası ağrılarım geçmedi, neden?

Ben sezaryenle doğum yaptım. Henüz 20 gün oldu. Ayağa kalktığım zaman karnımın üst tarafında ve göğsümün altında bir ağrı hissediyorum. Sanki bir şeyler alttan karnımı aşağıya çekiyor gibi bir durum yaşıyorum. Bu da uzun süre ayakta kalmamı engelliyor. Karın kaslarım çok ağrıyor. Acaba bu durum normal mi yoksa başka bir durum olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun. Sezaryen ile yapılan doğumlardan sonra yara iyileşmesine bağlı ağrı hissetmeniz beklenen bir durumdur. Ama ağrınız sürekli artma eğiliminde ise hastaneye başvurmanızı öneririm.

Çatlatma iğnesi yapıldı

Doktorumun tavsiyesiyle bana geçen pazar günü çatlatma iğnesi yapıldı. Cinsel ilişkiye girmemiz gerekiyordu. İğne yapıldıktan sonraki ikinci gün bende kasık ağrısı, göbek bölgesinde şişlik, adet ağrısı gibi ara ara ağrılar oldu. Bir de sarı renkli akıntı var. Acaba tüm bunlar neden olabilir?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, muhtemelen yumurtanızın çatlamasına bağlı olarak kasık ağrısı hissettiniz. Fark ettiğiniz akıntının yaşadığınız bu durum ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Olası bir enfeksiyon açısından doktorunuzun sizi değerlendirip muayene etmesini öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder