Dr. Ali Gürsoy Hormon seviyeleri ile ilgili olabilir
HABERİ PAYLAŞ

Hormon seviyeleri ile ilgili olabilir

Menopoz dönemine geçişte bazı kadınların cinsel arzularında azalma görülebiliyor. Bu durum menopoza girerken azalan hormon seviyeleriyle ilişkili. Bu tip sorunlarınız varsa doktorunuz tedavi yolunu gösterecektir.

Yumurtalarımı dondursam mı?

28 yaşındayım ve bekarım. Adet düzensizliği için gittiğim hastanede fsh 19 çıktı. Yumurtalık rezervimin neredeyse kalmadığı söylendi. Doktorum yumurtalarımı dondurabileceğimi söyledi. Bu işlem nasıl yapılır?

CEVAP

Sevgili okurum, yumurta dondurma işlemi kadınların gelecekte hamile kalma yeteneklerini korumak için kullanılan bir yöntemdir. Yumurtalıklarınızdan toplanan yumurtalar döllenmeden dondurulur ve daha sonra kullanılmak üzere saklanır. Dondurulmuş yumurta çözülebilir, laboratuvarda sperm ile birleştirilebilir ve rahiminize yerleştirilerek ileride bebek sahibi olmanız sağlanabilir. Yumurta toplamı işleminin yapılma yöntemi kişiden kişiye değişmektedir. Detaylı bilgi için yardımcı üreme teknikleri konusunda deneyimli bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına danışabilirsiniz.

Haberin Devamı

Cinsel isteği yok ediyor mu?

46 yaşındayım ve evliyim. Menopoza girdim. Hiç zevk alamıyorum. Menopoz cinsellik arzusunu yok ediyor mu?

CEVAP

Sevgili okurum, menopoz dönemine geçişte bazı kadınların cinsel arzu veya cinsel dürtüleri azalabilir. Bu durum menopoz sürecinde azalan hormon seviyeleri ile ilişkilidir. Azalan bu hormon seviyelerine bağlı olarak ayrıca cinsel ilişki sırasında ağrıya neden olabilen vajinal kuruluk izlenebilir. Bahsedilen bu durum izlendiğinde uygun tedavi seçenekleri ile şikayetleriniz gerileyebilir.

Üç aydır korunmuyoruz

30 yaşındayım. Üç ay önce korunmayı bıraktık. Bebek istiyoruz. Geçenlerde kontrolde hiçbir sorun çıkmadı. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Sevgili okurum, çocuk sahibi olma isteğinizi anlıyorum ama bunun için acele etmeden 1 senenin dolmasını beklemenizi öneririm. Yumurtlama dönemlerinde korunmadan düzenli ilişki ile bir kadının gebe kalma ihtimali ilk 6 ayda yüzde 50-yüzde 60 oranında iken 1 yılın sonunda bu oran yüzde 85’e kadar yükselmektedir. Size önerim 1 sene boyunca sabırla beklemeniz olacaktır. Eğer 1 sene sonunda gebe kalamazsanız hem sizin hem eşinizin muayene olmasını öneririm.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder