Dr. Ali Gürsoy Kandida diyetiyle tedavinizin başarısı artabilir
HABERİ PAYLAŞ

Kandida diyetiyle tedavinizin başarısı artabilir

Kadınların yakındığı akıntıların tedavisi çok önemli. Önce numune alınıp özel inceleme yapılıp soruna yönelik ilaç belirlenir. Tedavi sırasında kandida diyeti yaparak iyileşme şansınızı artırabilirsiniz.

Akıntı ilaçlarla geçmiyor

32 yaşındayım. Üç aydır vajinal bölgede kaşıntı ve beyaz süt kesiği şeklinde akıntım var. Kaşıntı dayanılmaz oluyor. İlaç kullandım fakat geçmedi. Ne yapabilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, kadınlarda akıntı ve vajinitin en sık sebeplerinden biri olan mantarlar genellikle kolayca tedavi edilerek gerilerler ama bazen bu enfeksiyonlar tedaviye direnç gösterirler. Bu durumlarda akıntıdan alınan numuneden mantar için özel inceleme yapılır.

Haberin Devamı

Bu test sonucunda var olan sorunu hangi ilacın çözebileceği belli olacaktır. Bazen uzun süreli tedavi uyguladığımız bu durumlarda kadın ayrıca beslenmesine de dikkat etmelidir. Aşırı şeker tüketen kişilerde geçmeyen mantar enfeksiyonları olduğunu biliyoruz. Kandida diyeti ile beslenme tarzı ile tedavinizin başarı şansını artırabilirsiniz.

Tekrar gebe kalabilir miyim?

28 yaşındayım, 4 yıldır evliyim. Geçen seneye kadar hamile kalamadım. Geçtiğimiz nisan ayında hamile kaldım. Ama 4 haftalıkken kanamam oldu. Ağrım yoktu, kan değerlerim düştüğü için hamileliğimi sonlandırdılar. Üç aylık aradan sonra tekrar hamile kalmak istedim, olmadı. Her şeyim düzenli. Düşük yaptığım için gebe kalmama ihtimalim olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, düşüklerin birçok nedeni olabilir. En sık gördüğümüz sebepleri genetik anomalilerdir. Ama bunun dışında kanama bozukluğu, enfeksiyonlar ya da rahim yapısı ile ilgili nedenlerden dolayı da düşük meydana gelmiş olabilir. Bu nedenle yeni gebelik planı öncesi doktorunuz ile bu durumu tekrar değerlendirmenizi öneririm. Doktorunuz gerekli gördüğü değerlendirmeleri yaparak bir problem olup olmadığı hakkında detaylı bilgi verecektir.

Kistten kurtulmam mümkün mü?

31 yaşındayım. Ameliyat oldum, çikolata kisti alındı, tekrar üredi. Doktor laparoskopi yapılacağını söyledi. Acaba bu kistten kurtulmamın bir yolu yok mu?

CEVAP

Sevgili okurum, endometriozis denilen hastalık zemininde gelişen çikolata kistleri ne yazık ki sürekli tekrarlama eğiliminde olan yumurtalık kistleridir. Bu kistlerin her zaman ameliyat edilmesi planlanmaz. Eğer kişinin gebelik arzusu ya da kiste bağlı problemleri varsa ameliyat düşünülebilir.

Haberin Devamı

Bu kararda kistin boyutu da çok önemlidir. Kistin büyüklüğünü belirtmemişsiniz. Bu kistlerin varlığında medikal tedavi seçenekleri olduğunu da unutmamak gerekir. Size önerim bir kadın hastalıkları doktoruna başvurarak bu konuda detaylı muayene olarak detaylı bilgi almanız olacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder