Dr. Ali Gürsoy Kasık ağrısı ve vücut ısısında artış görülebilir
HABERİ PAYLAŞ

Kasık ağrısı ve vücut ısısında artış görülebilir

Yumurta çatlarken kadında kasık ağrısı ve vücut ısısında hafif artış görülebilir. Ama ağrılarınızda artış varsa ve sürekli oluyorsa doktorunuza başvurmalısınız.

Dış gebelik sonrası anne olma şansım var mı?

35 gün önce dış gebelik ameliyatı oldum, kapalı ameliyat ile sağ tüpüm alındı. Şu an adetimi görüyorum. Acaba tekrar hamile kalma şansım var mı? Ameliyatın üzerinden ne kadar zaman geçtikten sonra korunmadan ilişkiye girebilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, öncelikle geçmiş olsun. Dış gebelik ameliyatları esnasında hasarlı tüpler alınıyor ya da işlevi iptal ediliyor. Aksi takdirde ileride oluşacak yeni gebeliklerde dış gebelik riski artmaktadır. Ameliyatı takiben 2 kez adet dönemi sonrası yeniden gebelik planlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra doktorunuz tarafından gerekli görülürse ilaçlı rahim filmi de çekilebilir. Böylece kalan tüp kontrol edilerek sağlamlığı kontrol edilir.

Haberin Devamı

Çatlatma iğnesi yapıldı, korkunç bir ağrı var

İki senedir evliyim, hiç korunmadım. Bende polikistik over var. Doktor, “Bu yüzden yumurtlama olmuyor” dedi ve bana ilaç verdi. Tekrar muayeneye gittiğimde yumurtamın oluştuğunu söyledi ve çatlatma iğnesi verdi. Çatlatma iğnesini 2 gün önce yaptırdım. Dün ilişkiye girdik ama korkunç ağrım oldu. Acaba neden olabilir?

CEVAP

Sevgili okurum, yumurta çatlaması olarak bilinen ovulasyon işlemi gerçekleştiğinde kadınlarda kasık ağrısı ve hafif vücut ısısı artışı oluşması beklenebilen durumlardır. Sizin de bahsettiğiniz bulguları muhtemelen yumurtanızın çatlamasına bağlı olarak hissettiniz. Eğer bu şikayetleriniz artan dozda ve sürede devam etme eğilimi gösterirse olası başka nedenlerin araştırılması için doktorunuza danışmanızı öneririm.

Rahim film can yakar mı?

33 yaşındayım, 2 yıllık evliyim. Bir yıl boyunca korunmadık ama bebeğimiz olmadı. Doktora gittim, muayene etti. Rahim filmi çektirmemi istedi. Rahim filmi can yakan bir şey mi ve ne işe yarar?

CEVAP

Sevgili okurum, gebe kalınamadığı durumlarda rahimin iç yapısının ve tüplerin açık olup olmadığının kontrol edilmesi gerekebiliyor. Bunların değerlendirilmesi için bilinen en iyi yöntemlerden birisi de histerosalpingografidir. Halk arasında ilaçlı rahim filmi olarak bilinir. Donanımlı merkezlerde ağrısız bir şekilde görüntüleme yapılabilmektedir. Histerosalpingografi bize rahim içinin yapısını, yapışıklık olup olmadığını ve tüplerin açık olup olmadığını gösterecektir. Eğer sorun izlenirse tedavisi için planlama imkanı sunacaktır.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder