Dr. Ali Gürsoy Kronikleşmeden tedavi olmanız çok önemli
HABERİ PAYLAŞ

Kronikleşmeden tedavi olmanız çok önemli

Vajinal mantar enfeksiyonlarından her kadın dert yanar. Tedavi edilmeleri çok önemli, çünkü genital bölgenin etrafına yayılıp kaşıntı ve kızarıklığa neden olabilir. Ayrıca kronikleşip iyileşmenizi zorlaştırabilir. En kısa sürede doktorunuza başvurun.

Folikül kisti gebeliğe engel mi?

24 yaşında, 2 yıllık evliyim. Çocuk istiyorum. Ama hamile kalamıyorum. Sağ yumurtalığımda kist olabileceği söylendi. Ultrasona girdim. 19 mm büyüklüğünde folikül teşhisi konuldu. Bu bebek sahibi olmamı engeller mi? Doktorum kist için ilaç vermedi. Son 5 aydır adet günlerim değişiyor ama doktorum normal döngü olduğunu söylüyor. Ne yapmamı önerirsiniz?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, bir sene boyunca korunmadan düzenli ilişkiye rağmen gebe kalamayan çiftlerin kadın hastalıkları ve doğum doktoru tarafından değerlendirilmesi gerekmektedir. Kadın ya da erkek nedenli gebeliğe engel olabilecek tüm nedenler araştırılıp, sebebine yönelik tedavi başlanması şarttır. Bahsettiğiniz folikül kistleri gebeliğe engel durum oluşturmazlar. Eşinizin spermiyogram testi yaptırmasını öneririm.

Hem ağrıyor hem de kaşınıyor

Sarı akıntı şikayeti için gittiğim doktor mantar olduğunu söyledi. Hem ağrıyor hem de kaşınıyor, içi yanıyor. Bana akıl verir misiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, vajinal mantar enfeksiyonları tedavi edilmedikleri takdirde genital bölgenin etrafına yayılarak bu bölgelerde kaşıntı ve kızarıklık yaratabilirler. Gecikilen durumlarda durum kronikleşir ve tam olarak iyileşmenin zorlaştığı bir durum oluşur. Sağlığınız açısından mümkün olan en kısa sürede tedavi olmanızı öneririm. Eğer doktorunuz tedavi önerisinde bulunduysa vakit kaybetmeden başlayın.

Acaba gebelik şansım ne kadar?

32 yaşındayım, 12 yaşında bir çocuğum var. Doktora gittiğimde kanallarım kapalı çıktı. Tüp bebek yapmamı önerdiler. Acaba şansım ne kadar?

CEVAP

Sevgili okurum, tüp bebek tedavilerinde başarıyı etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. Hastanın yaşı, yumurta rezervi, yumurta kalitesi, sperm sayısı, sperm kalitesi, uygulanan tedavi protokolü, anne ve baba adayının yaşam tarzları, endometrium kalınlığı gibi birçok faktör başarı oranını etkiler. Muayene olmadan bu sorunuzun cevabını bilemezsiniz. Detaylı değerlendirme sonrası doktorunuz başarı ihtimali hakkında size bilgi verecektir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder