Dr. Ali Gürsoy Sabahları bulantı uyku hali görülebilir
HABERİ PAYLAŞ

Sabahları bulantı uyku hali görülebilir

Adet gecikmesi varsa gebelik testiyle sonucu öğrenin. Hamileyseniz memelerde hassasiyet, sabahları mide bulantısı, baş dönmesi, yorgunluk ve uyku hali görülebilir.

Yumurtam küçükmüş

1.5 yıllık evliyim. Çocuğum olmuyor. Doktor kistlerimin olduğunu söyledi. Doğum kontrol hapı verdi, kullandım. Kistlerim yok oldu. Bu sefer yumurta boyutunun küçük olduğunu söyledi. İlaç verdi, yine kullandım ama çekilen ultrason sonucu bir yumurtanın hiç büyümediğini, diğerinin de çok yavaş büyüdüğünü söyledi. Acaba çocuğum olmayacak mı? Tedavi olmam için neler önerebilirsiniz?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, yumurtalarınızın boyutunun normalde küçük olması kesin olarak bir sorunun belirtisi olmasa bile dikkatle araştırılması gereken bir durumdur. Öncelikle yumurta rezervinizin değerlendirilmesi gerekir. Yapılacak testler ile yumurtalarınızın çalışma durumu ve kapasitesi ölçülecektir. Yaşınızı belirtmemişsiniz ama ileri yaş kadınlarda yumurta rezervinin zamanla azaldığını unutmamak gerekir. Gerekli durumlarda tedaviler ile yumurtlama sağlanarak gebeliğe yardımcı tedaviler uygulanabilir. Vakit geçmeden doktora başvurarak konunun değerlendirilmesini öneririm.

Gebe kaldığımı nasıl öğrenebilirim?

Gebe kalmak istiyorum. Hamile kalırsam belirtileri nelerdir ve adet gecikmesi dışında kadın hamile kaldığını nasıl öğrenebilir?

CEVAP

Sevgili okurum, adet döneminiz geciktiği takdirde kandan gebelik testi ile en doğru sonucu alabilirsiniz. Bunun haricinde evde idrar kitlerini kullanarak da test yapabilirsiniz. Ama bu testlerin yanlış sonuç verebileceğini unutmayın. Adet gecikmesi dışında hamilelikte memelerde hassasiyet görülebilir. Hamile kadınların birçoğunda özellikle sabahları olan bulantı şikayeti başlar. Hamileliğe bağlı ayrıca baş dönmesi, yorgunluk ve uyku hali de olabilir.

Bebek istiyoruz ama olmuyor

25 yaşında, 1.5 senedir evliyim. Adet düzensizliği ve kıllanma şikayetiyle doktora gittim. Bana o ay için adet geciktirici ilaç verildi. Bir senedir bebek istiyoruz. Yedi aydır adetlerim 30 günde bir olmaya başladı. Kilo verdim ama işe yaramadı. Tekrar doktora başvurdum, ultrason çekildi. Adetin 4’üncü günü hormon tahlillerim yapıldı ama sonuçlarım çıkmadı. Ben çocuk sahibi olmak için ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, doktorunuzun önerileri doğrultusunda ve kilo vererek düzenli adet görmeye başlamışsınız. Bunun haricinde doktorunuz hormon testlerini isteyerek olası hormon bozukluklarını kontrol etmeyi planlamış. Bu değerlerin sonucu görmeden öneride bulunmak ya da tedavi planlamak yanlış olur. Test sonuçlarına göre çocuk sahibi olmanız için gerekli tedavi planlanacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder