Dr. Ali Gürsoy Temizlik ürünlerini kullanırken dikkat!
HABERİ PAYLAŞ

Temizlik ürünlerini kullanırken dikkat!

Vajinal temizlik için satılan ürünleri doktorunuz tavsiye etmedikçe kullanmamaya özen gösterin. Çünkü bu kimyasal ürünler kadının vajinal PH dengesini bozarak, florada da değişiklik yaratabilirler. Bu da akıntı ve tahrişlere yol açabilir.

Temizlik ürünleri kullanmalı mıyım?

Piyasada birçok vajinal temizlik ürünü var ama ben hiç kullanmadım. Sizce temizlik için kullanmalı mıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, vajinal temizlik uygulamaları en tartışmalı konulardan biridir. Piyasada bulunan birçok hijyen ürünü kadınlara vajinal bölge temizliği için olmazsa olmaz gibi lanse ediliyor. Bu ürünlerin her kadın tarafından düzenli olarak kullanılması gerekmez. Kimyasal ürünler kadınların vajinal PH dengesini bozarak aynı zamanda florada değişiklik yaratırlar. Bu durumda akıntı ve gereksiz tahrişlere yol açabilir. Eğer doktorunuzun önerisi değilse, bu ürünleri kullanmayı tercih etmeyin.

Haberin Devamı

Çocuğum olmaz diye hapı içmedim

22 yaşındayım. Adet görürken çok sancı çekiyorum. Doktor doğum kontrol hapı verdi. Ben de ileride çocuğum olmaz diye hapı içmedim. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, dismenore olarak bilinen ağrılı adet görme durumlarında doğum kontrol hapları sık tercih edilir. İlacın düzenli kullanımı ile kişinin şikayetleri belirgin olarak gerilemektedir. Doğum kontrol hapları çok düşük düzeyde hormon içerirler. Düzenli kullanımlarında kişinin doğurganlığını azaltıcı hiçbir etki göstermezler. Endişe etmeden doktorunuzun tedavisini uygulayabilirsiniz.

Rahim ağzı kanseri aşısı yaptırayım mı?

Hamileyken benim genital bölgemde ve eşimde siğil vardı. Bu siğiller dondurma yöntemiyle kurutuldu. Doğumdan sonra aşı olmamız gerektiği söylendi. Aşı olmamda bir sakınca var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, kadınlarda ve erkeklerde sık görülen HPV virüsü genital siğillere ve kadınlarda rahim ağzı kanserine neden olabilmektedir. HPV aşısı, bazı human papilloma virüs tiplerine karşı bağışıklık sağlayarak hem genital siğil oluşumun hem de virüs ile ilişkili kanserlerin oluşumunun önüne geçebilir. Aşının bilinen bir zararı yoktur ve güvenlidir. Siz de çekinmeden güvenle aşınızı yaptırabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder