Dr. Cihan Avaroğlu Kış önlemlerini gözden geçirelim
HABERİ PAYLAŞ

Kış önlemlerini gözden geçirelim

Kış aylarında grip yakamızdan düşmüyor. Her ailede ya çocuklar ya büyükler hasta. Virüsten korunmak için iyi beslenmek, temizlik kurallarına uymak ilk yapmamız gerekenler...

Doğu Anadolu karla mücadele ederken, Batı Anadolu günlük güneşlik olsa da, kış mevsiminin özelliklerini ülke genelinde yaşıyoruz.

Kimi görseniz evlerinde en az bir kişinin hasta olduğundan yakınmakta. Olumsuz hava koşullarından etkilenmeden, sağlıklı bir kış mevsimini geçirmek için özellikle çocuklara yönelik alınabilecek önlemleri bir kez daha gözden geçirmekte fayda olduğuna inanıyorum.

Haberin Devamı

Çocuklarınızla kapalı ve kalabalık yerlerde zaman geçirmeyin.

Zorunlu olmadıkça toplu taşıma araçlarını kullanmayın, yürümek olası ise gideceğiniz yere yürüyerek gidin.

Dışarıdan eve geldiğinizde özellikle el ve burun temizliği yapmadan çocuğunuzla temas etmeyin.

Nezle, grip gibi durumlarda hiç olmazsa maske takarak önlem alın, hastalığınızın yayılmasını önlemeye çalışın.

Evi sık sık havalandırın.

Çocuğunuzla dışarıya çıktığınızda çocuğunuz arabasında olacaksa sıcak ve kuru tutacak giysileri seçin, tulum giydirin ve üzerini battaniye ile sıkıca kapatın.

Yürümeye başlayan çocuğunuzun dışarıya çıktığında yürümesini tercih edin, soğuğu geçirmeyen botlarla yürümesi ısınmasını sağlayacaktır.

Islanma, üşümeyi ve çocuğunuzun hipotermiye girmesini kolaylaştıracaktır. El ve ayak ısılarını kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

Dışarıdan eve geldiğinizde çocuğunuzun çok üşüdüğünü düşünüyorsanız ılık banyo yapmasını sağlayın, ardından ılık içecekler içirin.

Kış mevsiminde çocuğunuzun burnunun açık olmasını sağlayın. Burnu tıkandığında hastalık kapının arkasında demektir, unutmayın.

Çocuğunuzun yaşam alanlarının ve yatak odasının nem düzeyini kontrol edin, ortalama yüzde 50 düzeyi sağlamaya çalışın.

Serum fizyolojik özellikli burun damlaları, bebek ve çocuklar için uygun, doktorunuzun önereceği burun içi kremler burnun nemli kalmasını sağlayacağından kullanmayı ihmal etmeyin.

Soğuk hava, soğuk algınlığı ve gribe neden olmaz. Bu hastalıklara neden olan virüsler kreş, ana okulu ve okul gibi yerlerde uzun süre birlikte zaman geçiren çocukların birbirleriyle teması sonucu daha kolay hasta olmalarına neden olmaktadır. Soğuk havadan korkmayın.

Haberin Devamı

Çocuğunuza hijyen kurallarını ve hapşırırken ağzını, kolun iç yüzüyle kapatmasını öğretin.

Grip aşısı için hala geç değil, tüm influenza hastalığının yaklaşık yüzde 80’i ocak, şubat ve mart aylarında görülmektedir. Aşı yaptırmadıysanız çocuğunuza ve kendinize aşı yaptırmayı ihmal etmeyin.

Hastalıkları önlemede beslenmenin ve vitaminlerin önemini akıldan çıkarmayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder