Dr. Haydar Dümen Acele etme mutlu ol
HABERİ PAYLAŞ

Acele etme mutlu ol

Haberin Devamı

İlk gece hem kadınlar hem de erkekler için korkulu rüya gibi. Kadınlar canlarının acımasından, yataktan kalkamamaktan korkuyor, erkekler ise başarısız olacağım diye kendini kendini yiyor, kadına nasıl davranacağını bilemiyor. Gençler o özel geceyi mutlu hatırlamak için önce sakin olun, acele etmeyin ki mutluluğun yolu açılsın

GÜNÜN SORULARI

Kızı nasıl ikna edeceğim?

24 yaşındayım, 92 kiloyum. Benzinli araç gibiyim. Hemcinslerimden 1 adım öndeyim, ilişkide sürat meraklısıyım. Kız arkadaşım 3 kez ilişkiye girdikten sonra benden korktu ve kaçmaya başladı. Onu ilişkiye nasıl ikna edeceğim?

CEVAP Değerli okurum, durmadan kaşınıyorum. Doktora gittim, teşhisini koydu. “Sen bir şeylere sinirlenmiş, uyuz olmuşsun. Psikolojik” deyince doğru meslektaşım bir psikiyatrı ziyaret ettim. İki saat analizden sonra teşhisini koydu. Sebepi senin sorunda buldu. Doktor “Haklısın, bana da sorulsa 1 hafta kaşınırdım. Sen yine deneyimlisin, ucuz kurtarmışsın” dedi. Her şey tamam da kızı nasıl ikna edeceğin bana kalmış! Ya organ senin yorgan senin. Kız anasının kuzusu. Sendeki delice seks arzusu. Ben çekiliyorum aradan, kızın yardımcısı olsun yaradan.


Benimki makine gibi çalışıyor


18 yaşındayım. Benimkisi hiç rahat durmuyor ve sürekli makine gibi çalışıyor. Ne zaman bir kadın görsem çok fena oluyorum, makine daha hızlı çalışıyor. Ne yapmam lazım?

CEVAP Değerli okurum, o yaşlarda erkek cinsel organları seferberlikte gibidir. Teyakkuz, alarm, atışa hazırdırlar. Geleni geçeni gözlerler ki boşa düşmesinler. Gençlik heyecanıyla da birbiriyle hep yarış halindedirler. Vurdukları ava değil, attıkları mermi sayısıyla avunurlar. 3-5’i geçen gençler güler ve övünür. 1-2’de kalanlar hep dövünür. Senin penis oyunu kuralına göre oynuyor. Biraz da sana “Sakın yanlış hedefe kilitlenip tetiğe basma” diyor.

* * * * * * * * * * *

İlk gecemiz güzel geçsin istiyoruz


26 yaşındayım, evleneceğim. Nişanlım bakire. İlk gecemiz özel olsun istiyoruz. Nişanlım “İlk geceden sonra ara verelim” diyor. Ne yapmalıyız?

CEVAP Değerli okurum, ilk gece üst üste ilişkiye girenler var. Aç kurtlar gibi saldırıp 7-8’i bulanlar var. Onun öbür günü ve öbür haftası var. Genelde ilk birleşmeden sonra orada yara açılıyor. Kadını biraz kendi haline bırakmak gerekir. Genelde de ilk geceden sonra, bir gece ara verip sonra devam etmek daha doğru. Ancak bunlar eşlere kalmış. Siz kendinize böyle bir yol seçin.

Karım çok kızıyor

36 yaşındayım. İlişkide çok erken boşalıyorum. İkinci kez ilişkiye giremiyorum. Karım doymuyor, bana kızıyor. Şimdiye kadar doktora gitmedim. Bana yardım eder misiniz?

CEVAP Sevgili okurum, erken boşalma tedavi edilir. Erken boşalmanın tedavisi, alışkanlığı ve şartlanmayı değiştirmeye bağlı olduğundan belki seni biraz yorabilir. Ama tedavisi var, mutluluğu bulacağından eminim.

Kadınlar nasıl orgazm oluyor bilemiyorum

18 yaşında kızım. Bu yıl mastürbasyon yapmaya başladım. Orgazm kadınlarda nasıl oluyor? Elime gelen sıvı boşaldığımı mı gösteriyor?

CEVAP Sevgili okurum, boşalma demek kadından bir şeyin gelmesi demek değil. Vajina nemlenebilir. İkisi birbirinden farklıdır. Orgazm bir bardak suyu ya da limonatayı sıcak günde içince “Oh be” demek gibi bir duygudur.

Penisim çok küçük

17 yaşındayım. Penisim 7 santim. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP Değerli okurum, ereksiyon hali 7 santim ise, şişman değilsen, bir üroloji uzmanına başvurup kesin önerilerini almanı öneririm.

Kız olup olmadığını nasıl öğrenirim?

26 yaşındayım. Nişanlımın kız olup olmadığını ilk gece nasıl öğrenirim? Esnek zarı bende tedirginlik yaratıyor. İlişki sırasında kanama olmazsa eşimin günahını almak istemiyorum. Bunu kesin olarak öğrenme yolu var mı? RUMUZ: SEPTİK

CEVAP Değerli okurum, çoğu zaman doktorları da yanıltan bir konuda, sen olmayacak işe el atıyorsun. Tabii kızın günahını almayacaksın. Bunun altından kalkamazsın. Hayatı boyunca gözü gibi koruduğu, çok değer verdiği namusunu paspas yapamazsın. Bazı durumlarda bilimin ulemasına da sorulabilir. Tıpta bilimin ulemaları doktorlardır. Bendeniz de bir doktor olduğuna göre dediğime inanmak zorundasın. Nişanlın kızdır.

Ereksiyon olamıyorum

36 yaşındayım, 3 yıllık evliyim. Bugüne kadar ilişkiye giremedik. Ereksiyon sorunu yaşıyorum. Bu durum psikolojimi bozuyor.

CEVAP Değerli okurum, sorun seni ne kadar ilgilendiriyorsa aynı oranda eşinle de ilgili uyumsuzluklar söz konusu olabilir. Ama kesin olarak çözülecek bir sorundur.

Mastürbasyon boyumun uzamasını engeller mi?

17 yaşında kızım. Haftada 1 kere mastürbasyon yapıyorum ve kendime dur diyemiyorum. Bu durum boyunum uzamasına engel mi?

CEVAP Sevgili okurum, boyuna engel olmaz. Duygularına ‘Dur’ desen de durmaz. Haftada bir mastürbasyon da hep yormaz ve bu yollarda yalnız komaz.

Küçültmek mümkün mü?


17 yaşındayım. Kızlarla cinsel ilişkiye girmek istiyorum ama penisim 19 santim olduğundan utanıyorum. Küçültmenin yolu var mı?

CEVAP Sevgili okurum, küçültmenin yolları yok. Utandığın şeyi yapma. Bekle. Kendini yapılarını iyi kullan. Başkalarına da zarar verme.

Geç orgazm oluyorum

24 yaşında, 1 yıllık evli bir kadınım. Ben çok geç orgazm oluyorum. Bu durum eşimi zorluyor. İlişkimiz etkileniyor. Acaba ne yapabiliriz?

CEVAP Sevgili okurum, kadınlarda boşalma sorunu çok yaygın. Çözümü de zor. Sanırım fantezilerin devreye girmesi gerekiyor. Olayı da tek boyuttan çıkarıp romantik, duygusal ortamlarda yaşayın. Biraz da sen kendini frenlemeden “Acaba yine mi geç boşalacağım” demeden olaya girin bakalım.

Zevk alır mıyım?

19 yaşında kızım. Haftada 2 kere mastürbasyon yapıyorum. Bunun bana bir zararı olur mu?

CEVAP Sevgili okurum, önce zararı olmaz diye söze başlayayım. Ama mastürbasyona alışırsan ileride klitoris orgazmdan vajinal orgazma geçemeyebilirsin. Duygularını, iç gerilimlerini rahatlatmak için mastürbasyon paratoner gibi rol oynayabilir. Bu tempoda yola devam.

Kemiklerim erir mi?

15 yaşındayım. Mastürbasyon yapmak kemik erimesine yol açar mı?

CEVAP Sevgili okurum, açmaz çocuğum. Arada bir yap. Sayı haftada 1-2 olabilir. Yalnız tekniğini iyi bil. Karşı cinsi düşün. Fantezileri sınırlı kullan. Her genç gibi hem uykuna, hem işine, okuluna her neyse cinsel isteklerine de ayıracağın zamanının oranını iyi ayarla.

GÜNÜN SÖZÜ

Beyin tutsaklığı uyuşturucu bağımlılığı gibidir. Halinden şikayet etmez. H.D

14

Sıradaki haber yükleniyor...
holder