Dr. Haydar Dümen Akışına bırakırsanız
HABERİ PAYLAŞ

Akışına bırakırsanız

Evlenmeye karar veren gençlerde bir ilk gece kabusu bitmiyor. Gençler, korkularınızı daha da büyütmeyin. İlk gece eşlerin birbirini tanıması, ısınması içindir. Daha sonra cinsellik gelir. Cinsellik de zaman içinde öğrenilir. Bu yüzden dert etmeyin, her şeyi akışına bırakın.

BÖYLE SORU YOK!

Midem bulanıyor

21 yaşındayım. Kız arkadaşımla yakınlaşınca midem bulanıyor, kusuyorum. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, hayat böyledir. Dünyanın en güzel yemeğini birinin önüne koyarsın, onu yemez. Ama sıradan bir yemek için ölür biter. Bunlar insan farklılıkları. Demek oluyor ki her şeyin üzerinde beyin var. Nedenine gelince; kim bilir bilinçaltına serpiştirilmiş neler vardır, geçmişte, çocuklukta yaşanan. Okurum, durumun geçici, seksin iğrenç bir şey olmadığını fark et. Yeni doğmuş bir kuzuyu, kedi yavrusunu severek işe başla. Sonra senin kopyaların çıkacak. Ruhunu yumuşat, kızlarla arkadaş ol, pornografik şeyler seyretme. Birkaç aşk şiiri ezberle. Olmazsa profesyonel yardım alırsın.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

Kızlar beni sıkıştırıyor

18 yaşındayım, girdiğim ortamlarda kızlar beni sıkıştırıyorlar. Ellerinden zor kaçıyorum. Ne yapmalıyım?

Kaçmaya devam değerli okurum. Yakındaki maraton koşusu için enerji depolar, antrenman yaparsın. Kaçmanın kolay yönleri var. Kaç aslanım kaç, yoksa ne namus kalır ne şeref. Ne de ananın babanını sana güveni. Öyle kaç ki 22 yaşına kadar kimse seni yakalayamasın. Yakalayan olursa da başının döndüğünü, tuvalete gitmen gerektiğini söyleyebilirsin. Sen ki bizim namuslu, saygılı, yakışıklı okurumuzsun.

Eğrilik engel mi?

Mastürbasyon penis eğriliğine olur mu? Penis eğriliği olursa çocuk yapmada sorun yaşanır mı?

Mastürbasyon penis eğriliğinden olmaz değerli okurum, Penis eğriliği bir oran içinde zararsızdır. Eğrilik ilişkiyi engelleyecek düzeyde ya da acı verecek boyutta ise operasyon yapılır. Çocukla bir ilgisi yoktur. Bir de yaşını yazıverseydin de beni derin derin düşüncelere daldırmasaydın değil mi? Sen beni leb demeden leblebiyi anlayan biri diye düşündün ve kendi hesabına yanıldın.

Haberin Devamı

Düzelir mi?

25 yaşında kadınım. Kadındaki kayganlaşma problemi yaşamasının sebepleri nelerdir? Mastürbasyonun etkisi olur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, kimi kadın birleşmede kuruluktan kimi de fazla kayganlaşmadan şikayet eder. Kayganlaştırma doğanın kadınlara bir armağanıdır. Ağrısız, acısız penisin vajinaya rahat girmesini sağlar. Zevkin olduğu yerde kayganlaşma, sevilen yemeğe ağzının suyunun akması gibi normal ve sağlıklı bir sonuçtur.

İğreniyorum

18 yaşındayım. Ne zaman mastürbasyon yapıp boşalsam burnuma acayip bir koku geliyor, iğreniyorum. Bu bir sorun mudur?

CEVAP

Değerli okurum, bu meniden gelen koku olabilir. Meninin kendine özel bir kokusu vardır. Erkekler için iç açıcı değildir. Öyle anlaşılıyor ki senin koku alma duygun çok hassas. Bunun başka bir anlamı yok. “Psikolojiktir” diyebiliriz.

Orgazm olamıyorum

10 yıldır evliyim. 2 saat süren bir ilişkide orgazm olamıyorum. Mastürbasyon yapmak zorunda kalıyorum. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Sevgili okurum, sözde önerilerle engel aşılmıyor. Ayrıca fanteziler bu konuda tek silahımız. Ama onlar da kişiden kişiye farklı etki yapıyor. İşi mastürbasyonla bitirmen uygun bir yol. Çünkü orgazma yardımcı olacak ilaç yok. Gerilimli kalman iyi değil. Ancak kocanın 1 saat cinsel ilişki halinde aktif kalması da ikiniz içinde çok övülecek ya da özenilecek bir durum değil.

Haberin Devamı

2 yıl ilişkimiz yok

6 yıllık evli, 33 yaşında kadınım. 3 yaşında çocuğum var. Eşim de 41 yaşında. 2 yıldır eşimle ilişkiye girmiyoruz çünkü istemiyor. Eşim mastürbasyon yapmayı sürdürüyor. kızıyorum ama bir şey yapamıyorum. Çok gencim, sinirlerim bozuluyor. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, gebelikte ve ondan sonraki dönemlerde bazı erkeklerde cinselliğe karşı soğukluk oluşuyor. Sizdeki sanıyorum daha çok eşinin mastürbasyon alışkanlığından kaynaklanıyor. Bundan vazgeçmesi lazım. Sen çok gençsin ama kocan da genç. Bu hayat böyle geçmez. Bir yerde yol biter, herkes kendine yeni bir yol arar. Bu gemiyle bu okyanus açılmaz.

Neden küçülmüyor?

20 yaşındayım. Penisim normalden çok uzun. İlişkide çok can yakıyormuş. Bitkisel ilaç aldım ama küçülmedi. Ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, o küçülmüyor ama tıbbın getirdiği yeni olanaklarla ileriki yıllarda, 3-5 yıl sonra belki yeni ufuklar açılır ama o zaman senin biraz da paran olur umarım, bir çaresi bulunur.

Yetmiyor

20 yaşındayım. Günde 6-7 kez mastürbasyon yapıyor, haftada 3 defa ilişkiye giriyorum. Ama karşı cinsten birini görünce ereksiyon oluyorum. Sizce bu durum normal mi?

CEVAP

Değerli yavrum, abartıyorsun. Yavrum irade diye bir şey var. Bir de duyguların, enerjilerin depolanması, törpülenmesi, cilalanması ve karşı cinse yani kullanacağın insana göre bir tavır ve davranış içinde olması lazım. Birlikte paylaşılması gereken bir olayda sen kendi kendini yemekle meşgulsün. Sonra fırsat bulsan kızları parçalamaya niyetlisin. Olmaz be yavrum olmaz değil mi? Tedavisi: İrade.

Baba olur muyum?

24 yaşındayım. Penisim 13 santim. Kız arkadaşım bir şey demedi. Evlenince bir sorun yaşar mıyım? Penisim çocuk yapmaya ya da eşimi tatmine yeter mi?

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşın nasıl bir şey demediyse, ileride eşinde bir şey demeyecek. Mutluluğunuz için ölçü tamdır. Ve tabii çocuğun da olacak.

Doğru mu söylüyor?

20 yaşında kızım. Nişanlımla sürtünerek ilişkiye giriyoruz. Sevgilimin penisi vajinamı zorladı ve biraz kan geldi. Nişanlım zarın zedelendiğini, ilişkiye girince yırtılacağını söyledi. Acaba söyledikleri doğru mu?

CEVAP

Sevgili okurum, zedelendi belki de birleşmeyi beklemeden komple yırtıldı. Uzaktan belli olmadığı gibi bazen kızlık zarı muayenesinde bile kesin teşhis konulamıyor. Olayın devamına kendi aranızda karar verin. Gerekirse bir jinekolojik muayeneden geçerek gerçeği öğrenin.

Nasıl kurtarabilirim?

Arkadaşım evli olmasına rağmen pek çok kadınla birlikte oluyor, sanal seks yapıyor. Onun düzelmesini nasıl sağlayabiliriz?

CEVAP

Değerli okurum, sana ne bu durumdan. Sen önce kendini koru ve kurtarmaya bak. Bu bulaşıcı hastalık gibi sana da geçmesin ve huzurunu bozmasın. Sonra sıra arkadaşını korumaya gelsin. O da derdi varsa eline kağıt kalem alsın ve bize bir şeyler yazsın. Çareyi kendisi istesin. O zaman doğru olur. Durup duruken biz ona niye yardım edelim, değil mi?

Çok korkuyor

26 yaşındayım, nişanlıyım. Birkaç ay sonra düğünüm olacak. Nişanlım ilk geceden çok korkuyor. “Seni memnun etmem gerekiyor. Ya seni mutlu edemezsem” diye üzülüyor. Biz ne yapacağız? Korkusunu nasıl yeneriz?

CEVAP

Değerli okurum, doğru yoldasın. Sandığı gibi çok acı duyulmaz. Bazı duyulan az acı zevke dönüşür. Asla çok kan gelmez. Aslında ilk gece cinsellikten çok eşlerin birbirlerini tanıması, ısınmasıdır. Onun da devamı cinselliğe geçiştir. Bunun nedenle de her şeyi ilk geceye hapsetmek yanlıştır. Yani nişanlının cinselliği öğrenmesi 3 ayda da olabilir, 3 yılda da olabilir. Birçok kadında bu böyledir. Bunu da kendisine söyle. Her şey doğal olsun ve kendi akışkanlığına bırakın.

GÜNÜN SÖZÜ

Ben duygusu kişiye göre herşeydir. O duygunun içinde öteki “ben”ler yoksa hiçbir şeydir. H.D

Sıradaki haber yükleniyor...
holder