Dr. Haydar Dümen Alışsan zorlanıyor...
HABERİ PAYLAŞ

Alışsan zorlanıyor...

Haberin Devamı

Genç kızlar ilk gençlikte tıpkı erkekler gibi mastürbasyon yapar. Ama bunu bağımlılık haline getiren kızların evlendikten sonra vajinal orgazma alışması zor oluyor. Bir de bunun üzerine alışkanlıklar eklenince yatak odasındaki sıkıntılar büyüyebilir...

BÖYLE SORU YOK

Sevgilim ilk geceden korkuyor

1 yıldır ilişkim var. Kız arkadaşım ilk geceki acıdan korkuyor. İlk ilişkisini anestezi altında, uyuyarak yaşamak istiyor. Ne yapayım?



CEVAP
Değerli okurum, sana kocaman bir yemin, vallahi de acımaz, billahi de acımaz. Bunları sevgiline anlat. Göz ışığa, burun kokuya, ağız tada, cinsel organlar da zevke programlıdır. Ağzını alacağın lokmayı birden gırtlağına kadar itersen orada olan ilişkide de aynen böyle olur. Usta, sabırlı, sevecen bir erkek yani sen kapıya başını koyarak, bayram şekeri bekler gibi bekleyerek alıştırma süreci geçir. Bu her şeyi lehinizde bitirir. Anestezi maneztesi, hipnoz, narkozla sorun çözülmez. Korkusunun altında yatan asıl sorun vajinismustur, sıfır acıyla tedavisi bulunmuştur.

GÜNÜN SORULARI

İsteğimi nasıl azaltacağım?

20 yaşındayım, cinsel hayatım çok hareketli. Bu isteğimi azaltmak istiyorum. Her gün mastürbasyon yapmak zorunda kalıyorum. Bu yüzden de ilişkide boşalamıyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP Erken sefere çıktın. Beden bütün takımıyla, hormonuyla, arzularıyla harekete geçti. Bakir ya da bakire topraklar ele geçirip sahiplenip gurur duyacaktı. Olmadı, her seferinde hevesleri kursaklarında kaldı. “Nedir bu ya?” dediler. Elle yat, elle kalk, elim hamur, karnım aç hatırlatmalarını da yaparak organ sana bir uyarıda bulundu ve sözü bana bıraktı: Aslanım, frensiz arabada direksiyona oturma, önce frenleri güçlendir. Bunun için 50 gram sorumluluk, 60 gram akıl, 100 gram iradeyi birbirine karıştır. Sanki bir hapı yutar gibi yum gözünü, bir bardak suyla iç. 1 hafta devam et, sonra görecek ve güleceksin ki mastürbasyonun haftada 3’e inmiş.

Kendimi yetersiz hissediyorum

52 yaşındayım, 25 yıldır evliyim. Sertleşme sorunum yok ama birleşmede erken boşalıyorum. Karım şikayetçi olmasa da kendimi yetersiz ve aşağılanmış hissediyorum. Ne yapmalıyım?



CEVAP
Değerli okurum, sana katılıyorum. Bir derttir ki daha çok sahibesine çektirir. Kadın için ömür böyle geçer. Ne alan memnundur ne satan. Kadın olayı sineye çeker, “Kaderimmiş” der. Bulutların üzerinde uçmayı, zevkten bayılmayı rüyasında bile göremezken bunun üzerine kocasına “Aslanım, kaplanım” diye övgüler yağdırır. “Ben memnunum, sen yeter ki başımdan eksik olma....”der. Hayat kadından yana sönmüştür, erkek de buzlu denize düşmüş gibidir. O denize olta atacağız, mutluluk balığını yakalayacağız. Ne var ki ülkede insanlar dişi ağrıyınca diş, gözü ağrıyınca göz doktoruna gider de kuşu erken uçmuş ya da uçamıyorsa, gergedan boynuzu siparişi verir.

Nişanlım korkuyor

24 yaşındayım, yakında evleniyorum. Nişanlımın ilk gece korkusu var. Yüzeysel beraber olduğumuzda utanıyor. Ona ilgi gösteriyorum ama “Hazır değilim” diyor. Bunalıma girdim. Ne yapacağım?

CEVAP Değerli okurum, bence en azından öpebiliyorsan korkularının bir bölümünü yenmişsin. Bedensel temasta da yine aşama kaydetmişsiniz. Usta sensin. Evlendiğinde bu korkuları yavaş yavaş yeneceksin. Bugünkü acelen konusunda nişanlın haklı. Bu işler kolay değil. Evlendikten sonra bir süre daha yavaş yaklaş. Kızı asla zorlama.

Erken boşalıyorum

32 yaşında, 8 yıllık evliyim. Bu kadar yılda hiç düzenli ilişkim olmadı çünkü 1 dakika bile dolmadan boşalıyorum. Sertleşmede de zorlanıyorum. Ne olur bana yol gösterin.

CEVAP Değerli okurum, profesyonel yardım almak zorundasın. Konuyla ilgili uzmanları biliyorsun.

Kız çok istekli ama...

20 yaşındayım. Sevgilimle 4 aydır ilişkiye giriyoruz. İlişkide ikimiz de istekli oluyoruz. Ama ilişki bitince sevgilim “Sen böyle yapınca ben soğuyorum” diyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP Değerli okurum, kız istekli ama düşününce pişman oluyor. Bu türlü ilişkilerde biraz daha ölçülü davransanız iyi olacak. Gençlerimiz biraz fazla atılgan. Bir yerlerde yanlış var gibi geliyor bana. Aşk varken seks öne geçerse, bu düş kırıklıkları ve pişmanlıklar kızın kimliğine oturursa ileride evlilikten mutlu olamaz diye düşünüyorum. Yine de siz bilirsiniz.

Hiç cinsel ilişkiye girmedim

18 yaşındayım, cinsel ilişkiye girmedim. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP Değerli okurum, aceleye gerek yok. Zaten yeni zamanı gelmiş. Sanırım 1 yılın sonunda bir şekilde ilişki kurmuş olabilirsin. Delikanlım, kuracağın ilişkilerde kızları harcamadan yiğitçe davran, tamam mı yavrum?

Kızlık zarına zarar verir mi?

23 yaşında kızım. Sürekli mastürbasyon yapmak kızlık zarına zarar verir mi? Bana zararı olur mu?

CEVAP Sevgili okurum, kızlık zarına zararı olmaz. Bu biraz da mastürbasyon tekniğiyle ilgili. Vajinaya kızlık zarının esnekliğini aşacak çapta bir cisim sokmadığın sürece zar bozulmaz. En çok zararı pişmanlık duyup buna alışman, daha sonra evlendiğinde vajinal orgazma geçememen olabilir. Kendini suçlamadan en azından gün aşırıya indirmeye çalış.

Neden benden soğudu?

20 yaşındayım. 2 yıldır bir kız arkadaşımla çıkıyorum. Onunla bir kere birlikte oldum. Ama bu ilişkimizden sonra sevgilim benden soğumaya başladı. Ben sorununu bir türlü anlayamadım. Ne yapmalıyım?

CEVAP Sevgili okurum, kız senden uzaklaşıyorsa güle güle dersin. Zorla güzellik olmaz. Ya sakız gibi yakana yapışsaydı ve seni tehdit altında bıraksaydı! Bu nedenle şanslısın. Geçmiş olsun. Uçan kuşun ardından koşulmaz.

Mastürbasyon penisi büyütür mü?

17 yaşındayım, mastürbasyon yapmakla penis boyu büyür mü?

CEVAP Sevgili okurum, mastürbasyon yapmakla penisin büyümesi arasında bir bağlantı yoktur.

Sevgilim ilişkiye girmek istiyor

18 yaşındayım. 1 yıldır bir kız arkadaşım var. Benimle ilişkiye girmek istiyor. Ben onu öpmeye bile kıyamıyorum. Onunla birlikte olmak istemiyorum. Ne olacak?

CEVAP Değerli okurum, kız istiyor ve sen de kaçırmak istemiyorsan şimdilik öpüver be yavrum, ne var bunda. Ama o ne derse desin, sen ilişkiye girme. Duygularının estetik boyutuna ihanet etme, ileride vicdan azabı çekeceğin sorumluluğu da üstlenme, çok gençsin. Çünkü bu tür kaliteli sevgiyi her zaman yakalayamayacaksın.

Cinselliği yaşamak için ne yapayım?

18 yaşındayım, bir kızla ilişkiye girmeyi çok istiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP Değerli okurum, senin yaşında her erkek bunu ister, ister ama o kızlar ana kuzusu. Varsayalım ki birisi senin kardeşin. Senin gibi bir delikanlı kız kardeşinle ilişkiye girmek istiyor. Aralarında aşk da var. Sen “Peki” der misin? Kendine yapılmasını istemediğini başkasına yapmazsın değil mi canım?

Ya zarar verirsem?

20 yaşındayım. Cinsel organım büyük. Kızlarla ilişkiye giremiyorum. Kızlara zarar vermekten korkuyorum. Bana yol gösterir misiniz?

CEVAP Değerli okurum, kızlara dokunma. İleride fırsat bulursan uygun koşullarda bazı kadınlarla birleşme yapabilirsin. Çünkü onlar tecrübelidir. Sen de evlendikten sonra öğrendiğin yöntemlerle ilişkini ve hayatını sürdürürsün.

Günün sözü:

Aşk ve para şımarıklıkları birbirlerine çok benzer. Aşkın da rezervi vardır, umutla fışkırır umutsuzlukla kuruyuverir. H.D.

14

Sıradaki haber yükleniyor...
holder