Dr. Haydar Dümen Aşk dediğin bir bilmece
HABERİ PAYLAŞ

Aşk dediğin bir bilmece

Aşk önce gözlerde başlar. Kimi zaman da ağızdan dökülen birkaç sözcük kalbin çarpmasına yeter de artar bile. Önemli olan karşınızdakini tanıyıp sevdiğinize emin olmak. Çünkü aşık olmak kolay değil. Önce ruhlar birleşmeli, sonra eller. Güven olmalı ki aşk sağlam temellere otursun.

BÖYLE SORU YOK!

Heyecanlanıyorum

30 yaşındayım. Evlenmek istiyorum, deneyimim yok. Kaç günde bir mastürbasyon yapmalıyım? Bir de bir kadınla karşılaşınca çok heyecanlanıyorum. Yol gösterin.

CEVAP

Yaşa yavrum sen çok yaşa. Yıllarını yitirmişsin, cesaretini kaybetmişsin. Ergenlikten bu yana 15 yıl geçmiş. Sen hâlâ yolda yalpalanıyor, çıkış arıyor, kızları görünce de heyecanlanıyorsun. Ula erkeklik öldü mü? Sana ne oluyor, bırak o kızlar seni görünce heyecanlansın. Bütün güçler senden yana. Günleri değil, saatleri saya saya hemen işe giriş. Bir arkadaş bul, mastürbasyonun da bana göre defterini dür, arabanı doğru yola sür. Elini çabuk tut, evlen, düzenini kur, çocuğunu da bir an önce kucağına oturt.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

Beni terk eder mi?

40 yaşındayım. Eşim 33 yaşında. Gecede 3-4 kez ilişkiye rağmen karım tatmin olmuyor. Beni terk eder mi?

Vah benim okurum, başına bu da mı gelecekti? Bu kadın var ya seni iğne ipliğe çevirir. Eve giderken sıcak bir yuva yerine işkencehaneye gider gibi olursun. Oysa hayali olarak birçok erkek seninkisi gibi bir hanım ister. Haydar Hocan tutup çekecek seni yukarıya. Eşin bildiğini okuyacak, beyninin içini cinsellik karabasanıyla dokuyacak. Çözüm: Tıp buna umutsuz vaka diyor. Hadi sana kolay gelsin.

Geri dönmez mi?

45 yaşındayım, cinsel hayatım biraz gençleşsin istiyorum. Haftada 1 veya 10 günde bir ancak canım istiyor. Zevk almam azaldı. Biraz olsun geriye dönüş sağlanamaz mı?

Değerli okurum, evrensel bir sorun. Biyolojik açıdan verilecek öneri farklı. Psikolojik açıdan düşününce 1) Alışkanlık ve monotonluk. 2) Beynin daha iyi gelişmesiyle alt yapı konusunda fren rolü oynaması. Öte yandan önünüzde 40 yıl var. Bu yılları sorunsuz ve mutlu aşmanız gerekiyor. Burada evliliğin tedavisi söz konusu. Sorun tek yanlı değil, eşle birlikte bir uzmana gidip öneri ve yardım alırsanız üstesinden geleceğinizi umuyorum.

Haberin Devamı

İlişkiye girmedik

25 yaşında kadınım ve 3 yıldır evliyim. Eşimle cinsel birlikteliğimiz olmadı. Bana yaklaşınca öğürme ve titremelerim oluyor. Bazı takıntılarım var, eşimi sevmediğimi düşünüyorum. Sorunumuz ne olabilir?

CEVAP

Sevgili okurum, eşini sevmeme olayın çok önemli. Bu tür zorlamalar 50 yıl çekilmez. Aile desteğin varsa, ayakların yere basıyorsa onunla konuşur, yaşamını gözden geçirir ve çözüm ararsın. Aksi taktirde sana eşini sevdirmek zor. Hele de cinsellikte böyle bulantı, kusma ve titremeye varacak bir durumda olman. Açılması gereken bütün kapılar daha baştan kapanmış. Bir daha, bir daha düşün. Biraz sabırlı ol.

Sevgilim niye yok?

18 yaşındayım. Herkes beni yakışıklı buluyor ama hiç kız arkadaşım yok. Neden böyle?

CEVAP

Değerli okurum, yüzünün yakışıklılığı yerine beyninin güzelliğini sergilemeyi becersen var ya her şey yoluna girer. Beyin sergisinde ilk oda ağız, yani dildir. Dilden dökülen sözcükleri iyi ve yerinde kullanmasını öğrensen, onları da biraz bilgiyle rötüş edip renklendirsen, aykırı ve lüzumsuz parazitleri söküp atsan ve güvenilir tam bir delikanlı olsan bütün kızlar seni çevresine alır. Artık bilinçli kızlarımız beyin güzelliği arıyor.

Haberin Devamı

Cinsel organı küçük

Erkek arkadaşımın penisi çok küçük, ilişkiden zevk almıyorum. Penisini büyütmek için ikimiz de elimizden geleni yapıyoruz. Evlenebiliriz ama sırf bu yüzden ayrılmayı düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, ayrılmayın. Genellikle boyundan şikayet edenlerin penisleri normal sınırlar içinde oluyor. Özellikle kadınlar için büyük penis çok önemli değil. Öteki koşullar yerindeyse evlenebilirsiniz. Evlendikten sonra doğacak sorunları çözeriz. Evlilik sözleşmesi penisle kadının cinsel organı arasında yapılmıyor. İki insanın bütünü ve kimi zaman bulunduğu çevresi ve ortamıyla bir uyum üzerine kurulup yapılıyor. Bunları da göze alarak bir karar verin.

Gebe kalır mı?

Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdim. Boşalmadan önce bir sıvı geldi. Sevgilimin zarını da bozmadım. Bu gebeliğe sebep olur mu? Kız arkadaşım adet görürse hamile olmadığını kesin olarak anlayabilir miyiz? Kafayı yemek üzereyim.

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşın gebe değil. Ancak kızlık zarı da gebeliğe engel değil. Kızlık zarı aşılmaz duvar sanılıyor. Oysa kadınlar adet gördüklerinde, içeriden gelen kanın dışarıya çıkması için zarın büyük bir boşluğu vardır. Bu da cinsel organın üzerine boşaltılan birkaç spermin içeri girmesi bize göre han kapısı neyse spermlere göre de öyledir. Ama bu tür birleşmede yani meninin yüzeysel boşalmasında gebelik ihtimali azdır. Kafayı yiyecek bir şey yok.

Şaşkınım

18 yaşındayım. Penisim sürekli ereksiyon halinde. Yatarken, yemek yerken, banyoda, otururken. Ne yapacağımı şaşırdım. Cinsel deneyimim de oldu. Ayrıca aşırı cinsel istek de duymuyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bazı bünyelerde ve hastalıklarda, özellikle omuriliklerinde sorun olanlarda bu tür olaylar görülebiliyor. Bunun adı priapismus’tur. Bir kere nörolog ya da ürolog arkadaşa başvurursan iyi olur. Çünkü bu alışılmadık bir şey. İçimiz rahat etsin.

Yeniden istiyorum

22 yaşında kızım. 1 yıldır ilişkim var. 3 günde bir birkaç kez ilişkiye giriyoruz, zevk alamıyorum. Orgazm olup olmadığımı anlayamıyorum. Bitince yeniden ilişkiye girmek istiyorum. Neden böyle oluyor?

CEVAP

Değerli okurum, orgazm olamadığın için doyamıyorsun. Yani zevk doruğunu aşamıyorsun. Tıpkı yemek yerken doymadığımız zaman nasıl biraz daha şeyler yemek isteriz. İşte durumun buna benziyor. Alışacak, öğreneceksin. Partnerinin sana davranışı ve ustalığı, ortamın uygunluğu önemli. Zaman lehine işleyecek.

Zevk alamıyorum

18 yaşındayım. Şimdiye kadar birçok kızla birlikte oldum ama hiçbirinden zevk alamadım. Erkeklik zevklerim kaybolmak üzere, lütfen bana yardımcı edin.

CEVAP

Edeyim yavrum. Biraz daha büyü. Bedenini ve ruhuna dinleme fırsatı tanı. Yani her ikisini de revizyona al. Bu arada çok olmamak koşuluyla mastürbasyon yapabilirsin. Onu da azaltabilirsen, gece rüyaların tedavi biçimde devreye girer. Böyle gece akü dolacak, gündüz kızlara doğru gözler fıldır fıldır dönecek. Hadi bir 6 ay bekleyelim. Şunun şurasında ne var ki?

Nasıl engellerim?

Her hafta mastürbasyon yapıyorum. 18 yaşındayım. Bundan nasıl kurtulabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, engellemeye hiç gerek yok. Yola devam yeter ki sayıyı çoğaltma.

Kızlığım bozuldu mu?

18 yaşında kızım. 2 yıl önce adet dönemimde mastürbasyon yaptım, elime kan geldi. Acaba kızlığım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, hayır kızlık zarın bozulmadı, şu anda sağlam.

Şansımız var mı?

29 yaşındayım ve evliyim. Cinsel organım sertleştiğinde 12 santim oluyor. Ben bundan rahatsızım. Eşim de bu durumdan şikayetçi. Acaba büyütme şansımız var mı?

CEVAP

Değerli okurum, 2 santim zor bela büyüyor. O da ameliyatla. Ne fark eder ki? Kime yararı olacak? 12 santim penise tıp bilimi normal diyor.

GÜNÜN SÖZÜ

Herkesin bir hedefi vardır. Ama bir de şu hedefler aldatıcı olmasa. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder