Dr. Haydar Dümen Aşka kıskançlık gölgesi
HABERİ PAYLAŞ

Aşka kıskançlık gölgesi

Bazen çiftler ilişkilerde kıskançlığın dozunu ayarlayamıyor. Bu yüzden de birlikte oldukları kişiyle yaşadıkları sorunlar bitmek tükenmek bilmiyor.

Gençler, sevdiğinizi yerli yersiz kıskanmayın, onunla ilgili tuhaf düşünceleri kafanızda büyütüp aşkınıza gölge düşürmeyin.

BÖYLE SORU YOK!

Benimki boynunu büküyor

20 yaşındayım. Penisim hep sertleşmiş halde. Ne zaman ilişkiye girmek istesem boynunu büküyor, neden?

CEVAP

Değerli okurum, organ iyi eğitilmiş. Ona nazar boncuğu takalım ve şöyle diyelim: “Ey etten, kandan, süngersi dokudan ve sinirden oluşan organların hası, yerinde duramayan hazır asker, şu ufak nazar boncuğu seni kötülüklerden korusun. Önüne gelen her çorbaya kaşık sallamıyorsun.

Haberin Devamı

Gelecekte umarım kendine uygun bir yuva bulursun. Heveslenip geri dura dura sahibinin de yüzünü kara çıkarmazsın. İlk gece komaya girmiş gibi nazlanmazsın, yolun açık olsun.” Okurum, gerisi kolay. Bırak zıplasın dursun. Bir gün uslanacak. Hep dizginlerini çekeyim derken dizinin bağını çözmesin umarım.

GÜNÜN SORULARI

Numara yapıyorum

27 yaşında kadınım. İlişkide tatmin olmuyorum, sevgilime belli etmiyor, orgazm olmuş gibi numara yapıyorum. Ne yapabilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, pek çok kadın gibisin. Önce klitoris orgazmı dene. Erkek arkadaşına şimdilik bunu söyleme. Çünkü erkeklerde bu kompleks yaratıyor. Kendilerini sorguluyor ya da kadının onu yeterince beğenmediğini düşünüyorlar.

Orgazm olmak için bazı fantezilerin devreye girmesi ya da erkeğin senin ruhsal yapını keşfetmesi gerekiyor. Suçu kendine yükleme. İnsan karmaşık bir bilmece gibidir. Ne kadar çok aklını oraya takarsan, o kadar güç orgazm olursun. Şöyle bir kendini kapıp koyuver bakalım belki başarırsın.

Nasıl yakınlaşabilirim?

18 yaşındayım. Bugüne kadar kızla yakın ya da uzak bir ilişkim olmadı. Bir kıza nasıl yaklaşabilirim? Bir şeyler yapmazsam öleceğim gibime geliyor. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, bir, ölmeyeceksin. İki, gözlerin kararırsa kararsın. Kararır, ağarır sonra o yolunu bulur. Yaşın ne başın ne? Ülkedeki gençleri bir düşün. Onların başları kel mi? Pek çoğu ister istemez yoksunlukları sineye çekiyorlar. Her şey bir ölçü içinde yapılır. Sakın acele etme, önündeki yıllara iyi hazırlan. Ama zamanı gelince kullanacağın fırsatta bencil davranma.

Haberin Devamı

Kan gelmedi

23 yaşındayım. 2 yıldır nişanlıyım. Seneye evleneceğim. Nişanlımla 1 yıl önce ilişkiye girdik, kan gelmedi. Nişanlım jinekoloğa gitti doktor zarının bozulmadığını söylemiş. Muayene ile esnek olup olmadığı anlaşılır mı?

CEVAP

Değerli okurum, niye beynini yoruyorsun? Sevgi dolu yüreğine niye ihanet ediyorsun? Pırlanta gibi nişanlını, eşin ve çocuklarının annesi olacak kadını gereksiz yere üzme. Tabii ki esnek. Asıl söz nişanlının dudaklarından dökülen sözcüklerdir. Ben de esnektir diyorum. Hem maddi hem de manevi hırpalanmamak ve kadının ruhunu incitmemek için bu işi unut.

Bulaşır mı?

20 yaşındayım. Bir hanımla ilişkiye girmeden önce sevişiyoruz. Ama o kişide hastalık olup olmadığını bilmiyoruz. O kişide hastalık varsa sevişerek hastalık bulaşma olasılığı nedir?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, hangi hastalıktan söz ettiğini bilmiyorum. Yediğin yemekten ya da mikroplu bir ortamda bulunmaktan da hastalık bulaşabilir. Ama hayat devam eder. Bu tür ortamlarda bulunur, birtakım yiyecekleri yeriz.

Sendeki bu korku, kadından yani karşı cinstten korkman ve cinsellikten kaçman gibi bir altyapı oluşturursa, işte o zaman durum hem ruhsal hem de tedavi açısından zorlaşır. Bence üzerinde durulması gereken budur. Bak keyfine.

Sözlüm çok kıskanç

24 yaşında kızım, sözlüm var ama aşırı kıskanç. Ona haber vermeden markete bile gitsem onu aldattığımı düşünüyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, mümkünse nişanı ve evliliği biraz daha uzatman iyi olur. Bu arada sözlün aklını başına toplasın. Bir kadına, kıza nasıl davranılır, onu öğrensin. Sen de hayatının geri kalan 70 yılını iyi düşünerek baskıların ve kendi zaafının esiri olmadan, yaşamına böyle bir riskin neler getireceğini iyi hesap ederek asla bir yanlış yapma.

Çünkü geri dönüşü zor. Bana “Hocam sen ne dersin?” diyorsan, söyleyeceğim ama gözümün önünde karanlık bir sis perdesi oluştu. Net gördüğüm bir şeyde bile dilim tutuldu, söyleyemiyorum.

Hamile miyim?

23 yaşında kızım. Bir ay önce erkek arkadaşımla yüzeysel ilişki yaşadık. Bu şekilde spremlerin temasıyla hamile kalır mıyım? Erkek arkadaşım üzerime boşalmadı ama yine de korkuyorum. Bu olaydan 10 gün sonra yine düzenli olarak adet gördüm. Böyle hamile kalır mıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, şu anda hamile olmadığın kesin. Ama bundan sonraki denemelerinizde cinsel organın üzerine boşalan spermlerden gebe kalma ihtimalin var. Bu ihtimal az olsa bile dikkat edilmeli. Bu böylece biline.

Hemen sildik

Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. O dışarı boşaldı ama biraz da bana geldi. Hemen ıslık mendille sildik. Bir şey olmuş mudur?

CEVAP

Sevgili okurum olmamıştır, olmayabilir. Şimdilik rahat et. Bundan sonra dikkatli olun.

Niye azaldı?

25 yaşında, 1.5 yıllık evli kadınım. Önceleri eşimle gecede 3 kez ilişkiye giriyorken şimdi bu sayı 1’e düştü. Bu beni çok üzüyor. Acaba sorun hangimizde?

CEVAP

Yavaş ol kızım, yavaş. Bizim ülkemizde bir açgözlülük kadında da erkekte de doyumsuzluk, almış başını gidiyor. Bir tek olumsuzluk varsa şu olabilir. Eşinin erken boşalması varsa tedavi olsun. İşte o zaman bir kere bile bazen sana çok bile gelebilir.

İlişkisi varmış

26 yaşındayım. Sevgilimin daha önce bir ilişkisi olmuş. Önümüzdeki yaz evleneceğiz. Beni her konuda tatmin ediyor. Bu konuyu öğrendiğimden beri ona eskiden baktığım gibi bakamıyorum. Ondan da vazgeçmek istemiyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum.

CEVAP

Değerli okurum, tabii ki vazgeçmeyeceksin. Önemli olan senin ruhun, yüreğin, onun ruhu ve yüreği. Aşk istasyonunda buluşmuşlarsa bunun kıymetini bilin, değerlendirin. İnce hesaplar bazen yanlış sonuçlar verir. Hiç kimseyle ilişkisi olmadığını düşündüğünüz birisinin de gizli birkaç kişiyle ilişki yaşamış olabilir. Nereden bileceksin? Bu nedenle kuşkulara değil, duygulara önem vermek mutluluğun anahtarıdır.

Aniden sertleşiyor

19 yaşındayım, penisim aniden sertleşiyor. Başlarda pek önemsemiyordum ama olur olmadık yerlerde sertleşmesi beni utandırıyor. Acaba ne yapmalıyım?

CEVAP

Hiçbir şey çocuğum, hiçbir şey. Sıkı boxer giy. Ona göre disipline al. İstese de havalanmasın. Yani ayağından zincirlenmiş bir aslan gibi kalabalık yerlerde haddini bilsin. Aşağı doğru baksın, saygılı olsun. Bu arada sen beynini biraz disiplin et. Efendi ol, şımarık olma. Bunların dışında da yapılacak bir şey yok. Aslında dert değil.

Çok az kan gelmiş

Kız arkadaşımla ilişkiye girdim. Kızlığının bozulup bozulmadığını anlamadı. Sonra duş alırken cinsel organından çok az kan geldiğini söyledi. Acaba kızlığı bozuldu mu?

CEVAP

Değerli okurum, uzaktan görerek bir şey söylemek mümkün değil. Ama anlattığına göre kızlık zarı bozulmuş olabilir.

İsteğim bitti

Kız arkadaşımla ilişkiye girerken yok yere tartıştık. Benim isteğim kaçtı, cinselliğe karşı soğudum. Bu sorunun içinden çıkamıyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, 3 ay boyunca kendini yargılama. İşi oluruna bırak, zorlama. O tatsız olayın içinde de eğer kıskançlık varsa sen haksızsın. Organın seni cezalandırıyor.

GÜNÜN SÖZÜ

Herkes kendi mezarını kazarsa, stres kazması, kötü beslenme de küreğidir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder