Dr. Haydar Dümen Aşkın atesi sönmesin
HABERİ PAYLAŞ

Aşkın atesi sönmesin

Aradan yıllar geçince evlilliklerde sorunlar yaşanıyor. Bazen eşlerden birinin isteği azalıyor, cinsellikten soğuyor ve bu çoğunlukla kadının başına geliyor. Burada görev erkeğe düşüyor. Beyler, bencil olmayın kadına özel olduğunu hissettirin ki aşkınızın ateşi sönmesin

BÖYLE SORU YOK

Sertleşme olmuyor

28 yaşındayım, 3 çocuğum var, 11 yıllık evliyim. Son zamanlarda sertleşme olmuyor. Olsa da ağrıyor. Bunun sebebi nedir?

CEVAP [[HAFTAYA]]

Değerli okurum, 11 yıllık evlisin. Sanırım 17 yaşından 18’e geçiş çizgisinde gerdeğe girdin. O yaşlar cinsellikte acemi taylar gibidir. Nereye koştuğu belli olmaz. Önüne ne koyarsan yer ve fırlar çayıra ot aramaya. Demek oluyor ki sermayeyi erken harcamışsın. Yeni gelmişsin evlilik yaşına. İlk çocuğun 9-10 yaşındaysa, 8 yıl sonra o da senin gibi evlenirse kayınpeder olacak, torunu kucağına alacaksın. Memlekete evlat, başımıza güçlü devlet gerek. Sen bu yola devam et. Ben sana şans dilerim. Soruna gelince; içeride sünger dokuda kireçlenme gibi bir oluşum aklıma geliyor. Üroloji uzmanı onu düzeltir. Ama psikolojin ve harcanan gençliğin ne olacak? Ben onların bekçisiyim.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

1) Kızlık zarıma zarar verir mi?

23 yaşında kızım. Cinsel isteğim çok fazla. Kimseyle ilişkiye girmedim. Mastürbasyon yapıyorum. Acaba kızlık zarıma zarar verir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, insanız, her türlü kimlik oluşumuna hazırız. Hayatı boyunca hiç orgazm olmamış kadınlarımız yanında senin gibi büyük ikramiyeyi yakalayanlar da var. Ancak bu şansı nerede ve nasıl kullanacağınız ayrı bir sorun. Kısaca şans olacaksa dengi dengine olsun denir ama elden ne gelir? Aslında bu kısır döngünü de kendin yaratmışsın. Cinsellikte doyumsuz yani nemfoman sınıfındasın. Evlendiğinde umarım yarı yolda kalmazsın. Gelelim kızlık zarına; onun keyfi yerinde. Alnının akıyla orada kale gibi duruyor. Mastürbasyon tekniğinde içeri zorlama yapmazsan o da esnek değilse, işler yolunda gidecek, evlendiğinde kan gelecek.

2) 35-40 yaş arası kadınları beğeniyorum

17 yaşındayım. Sevgilimden ayrıldım. Cinsel deneyimim yok. 35-40 yaş arası, bakımlı ve güzel kadınları görünce dayanamıyorum, sertleşme oluyor. Bunu nasıl engelleyeceğim?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, psikolojinin labirentlerine girsem... Arasam tarasam yani sana psikoanaliz seansları yapsam, 3 ay sonra durumunu açıklasam, şunları söylerdim: Bu yaşadıkların psikolojinin rahata düşkünlüğünden, ayrıca güven duygularıyla pekiştiğinden kadın yani anne figürü aramandan kaynaklanıyor. Psikolojide buna yerine koyma mekanizması denir. Objeler şekil değiştirir. Şefkatin seksle yer değiştirmesi gibi. Neyse daha neler neler söylesem bunlar işine yarayacak mı? Özetleyelim; ilişkine şefkat, seks ve güven duyguları yemeğin sosu gibi katılıyor. Alımlı kadın sıfatı da olayın tuzu biberi oluyor. Yumul ekmek teknesine değerli okurum. Sevgili bulma yaşındasın ama sınır aşıp kaşınmayasın. Yanlış adım atıp da ağlamayasın.

Ben istekliyim ama eşim ilişkiye girmek istemiyor

44 yaşındayım. Eşim ise 41 yaşında. 17 senelik evliyiz. 2-3 yıl öncesine kadar eşimle haftada 1-2 kez ilişkiye girerdik. Ama 2 yıldır kaçıyor. Mastürbasyondan bıktım. Çok istekliyim. Ne yapmam gerekiyor?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, iş sana düşüyor. Onun ateşini yakabilecek duygusal davranışlar sergile. Seksin dışındaki ilişkilerinizde ona sevgi ve saygı göstermen, onurlandırman gerekir. Fantezileri bildiğinizi ve kullandığınızı sanmıyorum. Belki başından beri erken boşalman vardı. Kadın bir şey anlamadan hayat geldi, geçti. Şu anda kaptan sensin. Ben gerekli rotaları verdim. Önünüzde 40 yıl var. Bu gemi bundan sonra size daha çok lazım. Hadi biraz dümenin başına otur bakalım.

Heyecan duymuyorum

19 yaşındayım. Kız arkadaşıma dokununca heyecan duymuyorum. Ama yeni tanıştığım biri beni heyecanlandırıyor. Aynı kızla çıktıktan sonra soğuma başlıyor. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, sorun beyninde. Bilinçaltı etkiler söz konusu olabilir. Kendi önyargıların ve kuşkuların da devreye girebilir. Bir yemek midemizi ağrıtacaksa ne kadar lezzetli olursa olsun, yiyemeyiz. Biraz buna benziyor. Ama daha derin bir araştırma için henüz erken.

Spermler dışarı çıkıyor

İlişki sırasında eşimin vajinasına boşaldıktan sonra meni, vajinadan dışarı çıkıyor. Bunun sebebi nedir?

CEVAP

Değerli okurum, bunun sebebi öyle olması gerektiği içindir. Normaldir, doğaldır.

Kız arkadaşım kasılıyor

26 yaşındayım. Kız arkadaşımla 1 yıldır birlikteyiz. Seevgilimde son zamanlarda ilişki öncesi gerilme, titreme, kasılma, acı hissi ve zevk alamama ortaya çıktı. İlk ilişkisini benimle yaşadı ve böyle bir sorun yoktu. Bunun nedeni ne olmuş olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, toplumsal baskılar ve korkular kızın bilinçaltını zorluyor. Sen doğru yoldasın. Kız arkadaşın düzelecek. Sabırlı ol. Baskı yapma. Her gün aynı konuyu konuşma. Şimdilik o kapı kapalı. Ruhunu kazan. Cinsellikten hiç söz etmeden eline dokun, sarıl okşa. Fazla cinsel içerikli olmadan onun yanaklarını öp. Sana ısınsın. O kızı terk edersen harcarsın. İleride sorun çıkarsa yardımcı oluruz.

Canım yanıyor

20 yaşında kızım. Nişanlımla ilişkiye girdim, kan gelmedi. Zarım esnek. İlişkide acı çekiyorum. Nedeni kızlık zarımın esnekliği mi?

CEVAP

Sevgili okurum, acının kızlık zarıyla ilgisi yok. Kendini kasıyorsun. Refleks olarak iradeye bağlı olmayan bu kasılmalar karın kaslarında oluşunca vajina sıkışır ve acı hissedersiniz. Bütün rol erkeğe düşüyor. Tabii ki penisin boyutu da önemli bir rol oynuyor.

Penisim çok büyük

27 yaşındayım. Kızlarla beraber olamıyorum. Penisim çok büyük. 1 yıllık nişanlıyım. Nişanlıma bundan bahsetmedim. Onu kaybetmekten korkuyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, durumun özel. Aslında evlilikte birçok şey formüle edilir. İnsanın hayatı boyunca birlikte yaşayacağı adamın korkutucu boyutlarda penisinin olması kadının yaşam haklarına haksızlık gibi geliyor bana. Göstermenin yolunu nasıl bulursun, bilemem. Bu konuda araya giremem. En azından sözle de olsa kızı bilgilendirelim.

Kızlığım bozulmuş mudur?

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Penisinin çok az girdiğini hissettim. Çamaşırımda kan vardı. Ertesi sabah adet gördüm. Zarım yırtılmış olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, galiba zedelendi. Umarım kurulacak normal bir ilişkide kanar.

Sevgilim ilişkiyi yarıda bırakıyor

24 yaşındayım. 5 yıllık bir ilişkim var. Ama son 6 aydır ilişkiye girdiğimizde sevgilim ilişkiyi yarıda bırakıyor. Zevk almadığını söylüyor. Kendisi mastürbasyon yaptığında boşalıyormuş. Sorun bende mi?

CEVAP

Değerli okurum, partnerinin mastürbasyon problemi var. Bunu aşmalı. Aşması için de iradesini kullanacak, aklına yön verecek. Fantezilerini kullanacak. Kırıcı değil, yumuşak mücadelelerle olayı zamana bırakacak.

Mastürbasyon benim gelişmemi engelliyor

17 yaşındayım. Mastübasyon yapıyorum ama yapmak istemiyorum. Çünkü bu benim gelişmemi engelliyor. Bunun ilaç tedavisi varmış. Ne dersiniz?

CEVAP

Değerli okurum, ilaç tedavisi yok. Bu konudaki ilaçlar ya daha azdırıyor ya da uyutuyor. İlacın kendisin, hapın irade. Hapla beraber yuttuğun su da irade. Bir süre sonra sanırım yavaş yavaş azaltacaksın. Eğer kız arkadaşın olursa tabii ki mastürbasyonu unutacaksın. Başka yolu yok.

GÜNÜN SÖZÜ

Yanlış ve doğrunun keşiştiği noktalarda

yanlış yön gösteren tabelalara dikkat. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder