Dr. Haydar Dümen Bahane uydurmayı bırakın
HABERİ PAYLAŞ

Bahane uydurmayı bırakın

Bazı erkekler mastürbasyondan evlilikte bile kurtulamıyor. Eşinin acı çektiğini, isteksiz olduğunu bahane ederek yine mastürbasyona takılıp kalıyor. Beyler, bahaneyi bırakın, kadının gönlünü alın, mutluluk size gelecektir.

Kız hamile mi?

23 yaşındayım. Kız arkadaşımla birlikte olurken penisim prezervatiften çıktı. Spermlerim biraz içine kaçtı, adet günü de 5 gün kadar geçti. Yaptığım gebelik testinde negatif çıkıyor. Bu durum bizi huzursuz ediyor. Ne yapabiliriz?

CEVAP

Değerli okurum, 15 gün daha bekleyin, sonra durumu bana yazarsın.

Haberin Devamı

Çare boşanmak mı?

Eşimle 6 yıldır birlikteyiz. 2-3 senedir ilişkiye giriyoruz. Yeni evlendik. Eşim, penisim büyük diye acı çekiyor. Onun acı çekmesine dayanamıyorum ve mastürbasyon yapıyorum. Evliliğimiz kötüye gidiyor. Çare boşanmak mı?

CEVAP

Değerli okurum, evlenmeden önce test etmişsin. Şimdi canı yanıyormuş. Doğrudur. Ya mantar kapmıştır ya da vajinada iltihabi bir durum vardır. Tedavi edilince acıları geçer. Ama bunlar mastürbasyona bahane aramak gibi. Kendini böyle savunmaya çalıştığını hissediyorum. Çözülebilecek sorunlar için boşanmak nereden çıktı?

Kızlar beni istemiyor

19 yaşındayım. Hiçbir kızla cinsel deneyimim olmadı. Penisim büyük olduğu için kız arkadaşlarım benimle olmak istemiyor. Benim halim ne olacak?

CEVAP

Değerli okurum, zor bir soru. Eşin yapı olarak organına uygunsa sorun çıkmaz. Ama sen idareli kullanmayı ve acısız pozisyonları öğrenirsen her şey yoluna girer. Bildiğin gibi onu küçültemiyoruz.

Dalga geçiyorlar

19 yaşındayım, 4 kere cinsel ilişkiye girdim. Hepsi de cinsel organımın boyuyla dalga geçti. Penisim 10 santim. Genelevdeki kadın dalga çekti, psikolojim bozuldu. Haftada 6 kez mastürbasyon yapıyorum.

CEVAP

Değerli okurum, her şeyin normal, verdiğin ölçü de tıbba göre normal. İşine, keyfine bak. Zaten bu farklar dediğin gibi bir türlü uslu durmuyor, çok canlılar bu da bir avantaj.

Fantezi kuruyorum

18 yaşındayım. Gördüğüm bütün kadınlarla ilgili fantezi düşünüyorum. Günde 7-8 kez mastürbasyon yapıyorum. Çok mastürbasyon yapmaktan zevk alamaz hale geldim. Şimdiye kadar da hiç ilişkiye girmedim. Ne yapacağım?

CEVAP

Haberin Devamı

Değerli okurum, ilk yardım; şu mastürbasyonu azalt. Temellerini çürük atma. Fazla yalnız kalma.

İstemiyorum

27 yaşındayım. Evlendikten sonra çocuk yapmak istemiyorum. Ama eşimle ilişkiye girerken de prezervatif takmak istemiyorum. Ne yapacağız?

CEVAP

Değerli okurum, eşin gebelikten korunma hapları alacak ya da spiral taktıracak. En doğal yöntem bunlar. Hem de garanti. Öteki yöntemler kesin değil.

Bozulmuş mudur?

22 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla cinsel ilişkide bulundum. Birkaç damla kan geldi. Sizce kızlığım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, evet. Büyük olasılıkla bozuldu. Belki tam yırtılma olmadı ama bayağı bir zedelenme söz konusu. Yırtılan yer kaynamaz. Ama yeniden bir kanama şansı olabilir. Şu anda yapacağın bir şey yok. Beklemede kal.

İlişkiye giremiyoruz

Beş aylık evli erkeğim. Eşimle henüz cinsel ilişkiye giremedik. İkimizde de isteksizlik var ve zevk almıyoruz. Eşim ilişkiye gireceğimiz zaman acı hissettiğini söylüyor. Doktor kızlık zarının çok kalın olduğunu anlattı. Bu durum ilişkiye girmemize engel mi? Ne yapmalıyız?

CEVAP

Haberin Devamı

Değerli okurum, çok ciddi ve önemli bir konu. Yüzde 100 çözümü var. Bu tür şikayetler doğrudan zar kalınlığıyla ilgili değil. Vajina kaslarının kasılıp açılmaması, acı, korku ve tedirginlikler bunu yaratıyor. Kesin tedavisi var, sana müjdeliyorum.

Sevgilim terk etti

10 gün önce ilişkiye girdik, kan gelmedi. Sevgilim “Seni doktora götüreceğim” diyor. Gidersem bakire çıkar mıyım? Daha önce ilişkiye girmedim. Erkek arkadaşım beni terk etti. Ne olur yol gösterin.

CEVAP

Sevgili okurum, kızlığın bozulmadı. Esnek olduğu için kan gelmedi. Doktora gittiğin zaman o da bunları söyleyecek. Ancak erkek arkadaşını inandırmak için belge sunar gibi bir uzmandan rapor almak bana hoş gelmedi. Hayat senin, karar senin.

İlk deneyimimiz

23 yaşındayım, hiç ilişkim olmadı. İlk gecenin nasıl olacağını çok merak ediyorum. Sevgilimin de, benim de ilk deneyimimiz olacak.

CEVAP

Okurum, duyduklarınıza ne inanın ne kanın. Doğa sizin yardımcınız. Yeter ki telaşa kapılmayın.

Baba olabilir miyim?

28 yaşındayım. 1.72 boyundayım. Kilom 76. Penisimin ereksiyon hali 11 santim. Evlenince baba olamamaktan ve eşimi tatmin edememekten korkuyorum.

CEVAP

Okurum, her şeyin normal. Kilon artarsa senin sıcak yemeğine soğuk su katarsa işte sorun bu. Haber vermesi benden.

İlaç kullansam olur mu?

20 yaşındayım. 1.66 boyundayım. 75 kiloyum. Cinsel organım sadece 11 santim. Sizce büyütmek için ne yapayım? Piyasada bakanlık onaylı bir ilaç var. Kullansam faydası olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, ilaçla bu işler çözülmez. En az 10 kilo vereceksin, cinsel organının 2 santim daha uzun olduğunu hayretle göreceksin. Kararı sen ver.

BÖYLE SORU YOK!

Sevgilim bana dokunmuyor

26 yaşında kadınım. Sevgilim 32 yaşında. İki yıldır ne elimi tuttu ne öptü. “Sen çok farklısın ve seni farklı şekilde arzuluyorum” diyor. Beni arkadaş olarak mı görüyor? Yoksa başka biri mi var? Neden bana dokunmuyor. Ne dersiniz?

CEVAP

Sevgilisi gönülsüz, kendisi aşktan yana öksüz kızım. Partnerin seni başından kovuyor ve önüne bir fatura koyuyor, “kankayız” diyor. Sen de boynuna sarılıp dört gözle bir sonraki ziyaretini bekliyorsun. Sevgilin sana yaranacak diye söz şaklabanlığı yapmasın, güven duygusunu yerinden oynatmasın. Bak kızım, bu bir yorum senin söylediklerin üzerine. Sen de “ben de seni farklı şekilde arzuluyorum” tüyosu vereceksin. O da bunun üzerine, senin boynuna sarılıp dört gözle bir sonraki ziyaretinizi beklerse, düzlüktesin demektir.

GÜNÜN SORULARI

Evliliği yürütebilir miyim?

50 yaşındayım, evlenmedim. Gençlikte 1-2 kızla oldum. Hem şeker hem yüksek tansiyon hastasıyım. Babam ve annem öldü. Evlensem mi? Evliliği yürütebilir miyim? Üstelik sertleşme problemim var. Bana bakacak ve cinsellik istemeyecek bir kadınla evlilik mümkün olur mu? Bana yardım edin.

CEVAP

Okurum, yaş 50. Hayat geçiyor. Bir yerinden tutup yakalamak gerekir. Sertleşme probleminin şeker hastalığından kaynaklı olma ihtimali yüksek. Ancak çözümü var ciğerparem. Hiç üzülme, kadınları görünce de ezilip büzülme. “Ben bu işi yapamam” diye sakın düşünme. Her şeye bir çare bulurum da, bir şey takıldı aklıma, onu da sen açıkla. Sen hayatını paylaşacak bir eş mi istiyorsun yoksa ileride olabilecek kötü günlerde sana bakacak bir yardımcı mı? İşte sen, işte soru, çekileyim aradan ben.

İlişkimiz uzun sürüyor

30 yaşındayım. Sevgilimle ilişki 2 saati buluyor. Kız arkadaşım orgazm oluyor ama ben boşalamıyorum. Ya da uzun sürüyor. Ancak yorulunca bırakıyorum. Bu sorun yaratır mı?

CEVAP

Okurum, sende geç boşalma var. Kendini ve ruhunu yordun. Her yorgunluk insanı bıkkınlığa götürür. Ama severek yapılan işler yapana gençlik, moral ve mutluluk verir. Asıl sorun bu ilişkinin dengesini kurmak ve orta noktalara gelmeniz. Daha doğrusu senin orta noktaya gelmen lazım. Kız da dokunacağı yerleri keşfetmeli.

GÜNÜN SÖZÜ

Umudun kanatların kırılmışsa irade motorunu devreye sokun. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder