Dr. Haydar Dümen Bu hayalle vedalaşmalısınız
HABERİ PAYLAŞ

Bu hayalle vedalaşmalısınız

Erkekler en çok cinsel organlarının boyunu merak ediyor. Kısa mı, uzun mu, mutlu eder mi gibi sorular bitmiyor. Çoğu uzatmak için yol soruyor, ilaçlar alıyor. Beyler, o kurduğunuz büyük hayal kadına acı çektiriyor. Bu hayalden kısa yoldan vazgeçin.

Penisim çok uzun

25 yaşındayım. Penisimin boyu çok uzun. Karım artık benimle ilişkiye girmek istemiyor. Benden boşanmak istiyormuş. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, karına haksız diyebilirsin? Kimbilir ne kadar acı çekiyor? Boşanmak istemiyorsan, eşinden vazgeçme. Ne mi yapacaksın? Cinsel birleşme sayını haftada 1-2’ye indir. Onun istediği zamanı ve pozisyonları seç. Ama penisini de idareli kullan. Bütün bunlara karşın kadın yine de ayrılmayı düşünüyorsa bunun altında tek başına cinsellik değil başka sorunlar da vardır. Onun için de profesyonel yardım almanız gerekir.

Haberin Devamı

Evlenmek istemiyorum

22 yaşındayım, 4 yıldır kız arkadaşımla sık sık birlikte oluyoruz. Kız arkadaşım çok istekli olmasına ama ben artık zevk almıyorum. Ama kıza söyleyemiyorum. Kız evlenmek istiyor ama ben pek taraftar değilim. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, sen kız arkadaşından bıkmışsın. İlişkiden kaçmak istiyorsun. Bana sorarsanız bu ilişkiyi artık bitirin. Bu şartlarda zaten sağlıklı ve mutlu bir evlilik gerçekleşmez. Kız arkadaşınıza da zarar vermiş olursunuz.

Hemen ağrı başlıyor

18 yaşındayım ve günde 3 kez mastürbasyon yapıyorum. Bazen birkaç gün için bırakıyorum ama 2-3 gün içinde kasıklarım ağrımaya başlıyor. Boşalınca rahatlıyorum. Bu önemli bir sorun mu?

CEVAP

Okurum, o ağrılar meni birikim ağrıları. Haftada 3-4’e kendini alıştır. Bu tempo hem uzun vadede sağlığını korur hem de evlendiğinde dengeler sağlanır.

Gençlikten mi?

21 yaşındayım, sokakta yürürken ya da bir şey yaparken gördüğüm kadınlardan çok etkileniyorum. Sizce bu hastalık mı yoksa gençliğin verdiği bir şey mi? Kendimi bu konuda nasıl frenlemeliyim?

CEVAP

Okurum, kızlardan çok etkilenebilirsin, doğrudur. Kendinle savaşmayı bırak, çünkü bu tür mücadelelerde yenik düşersin. Ancak ruhun istediği her şey yapılmaz. Ruhun istekleri sınırsız ve sonsuzdur. Bunun öteki adı tutkudur. Kaliteli ve yararlı insan olma dengelerin korunmasıyla söz konusu olur. Tabii ki ilişkilerin olacak, mastürbasyon yapacaksın ama bunu da dengeleyeceksin. Haftada 3 kez mastürbasyon yap, bu konuda seninle anlaşalım.

Haberin Devamı

Vajinismus muyum?

28 yaşında kadınım, 3 senedir bir ilişkim var. İstesek de birlikte olamıyoruz. Erkek arkadaşım vajinismus olduğumu söyledi. Kendim bile vajinamı temizlerken çok baskı uyguladığımda canım yanıyor. Bu normal mi? Gerçekten vajinismus muyum?

CEVAP

Sevgili okurum, sanırım. Hele bir evlen bakalım. Bir süre sonra da evlilikte aynı sorun yaşanırsan bunu çözüyoruz. Şimdilik yapılacak bir şey yok.

Kızarıklık vardı

21 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla yüzeysel bir şeyler yaşadık. Tuvalete gittim. Yanma, kızarıklık ve biraz da kan vardı. Acaba neden böyle oldu?

CEVAP

Sevgili okurum, anlattıkların tahrişten olmuş. Merak edilecek bir şey yok gibi.

Niye orgazm olmuyor?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla beraber olduğumda ben çok rahat boşalırken, kız arkadaşım hiçbir şekilde orgazm olamıyor. Bunun nedeni nedir?

CEVAP

Okurum, kadınların çoğu evlilikte bile orgazm olamıyorlar. Bu durumun bir kısmı erkekle ilgili olsa da tümü değil. Vajina doğuma programlanmış. Bu nedenle ilk 2 santimden sonraki bölümü duyarlı değil. Ayrıca buna kişisel etkileri, fizyolojik yapıyı ve psikolojik etkileri de eklediğimizde her kişide farklı cinsel kimlikler oluşur. Orgazm sorunu zamanla aşılır.

Haberin Devamı

Gözüm dışarıda

40 yaşındayım, 7 senedir evliyim. İki çocuğum var. Karımı seviyorum ama aklım fikrim dışarılarda. Çocuklarıma kıyamıyorum. Zordayım. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, senin etin de ruhun da doymuyor. Çünkü aradığın o et, o ten, o heyecan değil. 40’ından sonrakiler için söylenen laflardan birinin kanıtı bu. İki çocuk olmasa işin kolay olacak. Vicdanın da buna göz yumacak. Çocuklarını seviyor, vazgeçemiyorsun. Geminin pusulası bozuk. Yukarısı bıyık, aşağısı sakal.

Zar yokmuş

22 yaşındayım. Sevgilimle ilişkiye girdik ve kanama olmadı. Doktora gittik. Doktor “Kızlık zarın doğuştan yok” dedi. Başka biriyle evleneceğim. Ben ne diyeceğim?

CEVAP

Sevgili yavrum, tedirgin olma. Doktorun düşüncelerine katılıyorum. Eşin olacak erkek inanmazsa, onu inandırmak için her türlü garantiye sahipsin. Yorma beynini.

Ayrıldık

20 yaşındayım. Kız arkadaşım var ilişkiye girmiyor. Çünkü kalp krizi geçireceğini düşünüyor. Benden ayrıldı. Yardım edin.

CEVAP

Okurum, neyine yardımcı olayım? Ne sordun? Çünkü ayrıldığınızda iş bitti.

Hamile miyim?

19 yaşında kızım. İlişkiye girdim, kan geldi. Acaba zarım yırtıldı mı? Ayrıca adet günümden 2 hafta geçti. Yardımcı olun.

CEVAP

Kızım, zarın bozulduğunu sanıyorum. Büyük olasılıkla hamilesin. O kişiyle ilişkiye girip girmeme konusunda karar elimde olsa ‘Girme’ derim. Önünde bitmesi gereken bir fakülte var. Bunu kötü rüya olarak kabul et. İradeni kullan. O arkadaşınla da artık ilişkini kes.

BÖYLE SORU YOK!

Evliliğim tehlikede

40 yaşında, evli, 2 çocuk babasıyım. Daha önce aktif bir cinsel hayatım vardı. Şu an cinsel ilişkiye girmeyi çok istememe rağmen penisim ilişkiden hemen önce sertliğini yitiriyor. Değişik ortamlarda denememe rağmen sonuç hep aynı. Evliliğim tehlikede. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli kardeşim, okurum yaş 40’a dayanınca küçük bir iklim değişikliğiyle sonsuza kadar sürecekmiş gibi gelen yaz, sonbaharın rüzgarına karşı koyamıyor. Ufak tefek mevsimsel bakımların yapılmaya başlanması gerekiyor. Bu süreçte, kuşunun tüyleri solmuş hatta biraz yolunmuş sanki.

Eski görkemli günlerini özlüyor olabilir. Şimdi götürelim kuşu konusunda uzman bir hekime. Kanındaki şekeri ölçtürelim. Normalse sorun yok, bir, iki yıkama ve taramayla çözeriz. Yüksekse seni doplere göndeririz. Korkulacak bir şey yok. Senin kuş ne öldü ne de sustu. Daha 40 yıl ötecek.

GÜNÜN SORULARI

Sertleşme olmuyor

Eşimde 8-9 aydır sertleşme olmuyor. Buna bir çare var mı? Bundan önce iyiydi. Eşim idrar yolları enfeksiyonu geçirdi. Onunla ilgili olabilir mi? Ürolog 1 ilaç vermişti ama işe yaramadı. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Kızım, çok geçmiş olsun. Muayene etmeden bu tür sorunlar için yorumda bulunmak doktorluğun etik kurallarına uygun değil. Ayrıca hastayı görmeden doğru bir tahminde bulunmak da mümkün değil. Yazdığın kadarıyla eşiniz zaten bir üroloji uzmanına tedavi için gitmiş.

Üstelik doktor, ilaç reçetelemiş. Hasta olarak eşine düşen görev, ilaçların işe yaramadığını doktoruna söylemek. Doktor, ilaçları değiştirebilir ya da tanısını revize eder. Hekimin söylediği her söz, en hassas terazilerle tartılacak kadar doğrudur.

Çocukları bile oldu

35 yaşımdayım, bekarım. İlişkiye girmedim. Evlenmek istiyorum ama kız bulamıyorum. Benden yaşça küçüklerin bile çocukları oldu. Genelevi sevmiyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Okurum, genelevle işin olmazmış. Paşa gönlün bilir. İlişki denemen yokmuş. O da senin tercihin. Senden küçüklerin bile çocukları olmuş. Bu da onların yolu. Şimdi ne yapacağız? Bu gemiyi kayalara çarptırmadan nasıl yüzdüreceğiz? Önce hayatının rotasını değiştirelim.

Kısa sürede evlenmene karar verelim. İşin varsa, sorun yok. Gönlünün dilediği olmasa da seni bağrına basacak birini bulalım. İşin de yoksa, kalite sınavına da sokalım. Kazanırsan içgüveyi olabilecek bir yuvaya seni damat yapalım.

GÜNÜN SÖZÜ

Vicdan haykırsa da kulak sağırsa ne yapsın?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder