Dr. Haydar Dümen Bu işler tecrübesiz olmaz
HABERİ PAYLAŞ

Bu işler tecrübesiz olmaz

Cinselliği kimse doğarken bilmez ama zamanla her şey kişinin lehine gelişir. Cinsellik yemek, uyumak kadar doğal ama her şeyin başı da tecrübe. Öğrenmek için ne yılları boşa geçirip geç kalın ne de her şeyi bırakıp bu işin peşinde koşun.

Kız çok utanıyor

18 yaşındayım. Kız arkadaşım cinsel ilişkiye girmeye çok utanıyor. Ne yapmamız lazım?

CEVAP

Değerli okurum, hemen bu düşünceyi kafandan atman lazım. Öğrencisin, öğrenmeye gidiyorsun okula. O amacı bırakıp da başka şeyler öğrenmeye merak sararsan önce notlar düşer. Adam olacaksan derslere iyi sarıl.

Haberin Devamı

Erken boşalıyorum

43 yaşında evli, 2 çocuk babasıyım. Erken boşalma ve sertleşme sorunu yaşıyorum. Eşimle ilişkiye gireceğim anda sertleşme kayboluyor ve erken boşalma oluyor. Bu sorun 6 aydır devam ediyor. İlaç kullanarak bu sorundan kurtulabilir miyim? Bununla ilgili bir ilaç tavsiye edebilir misiniz?

CEVAP

Değerli okurum, stres, yorgunluk olabilir. Bunlar ufak tefek etkilerdir; 3 gün etkiler, 5 gün etkilemez. Kilonu bilmiyorum. Tansiyonundan haber vermiyorsun. Damar sertliğiyle ilgili penise gelen damarlarda bir tıkanıklık var mı, yok mu? Ondan da bir ipucu yok elimde. Eğer, kalp damarlarında olduğu gibi penis damarlarında da tıkanma varsa tabii ki sertleşme olmaz.

Gelen kanı sifon tutmuyorsa yani venöz kaçak varsa penise kan gelir ama dönüş yolundan kaçar, gider ve sertleşme olmaz. Bu böyle midir değil midir diye bir araştırma yapmak gerekir. Sen bir bütün olarak uzman bir hekimin önünde analizden geçeceksin, ondan sonra reçete verilecek. İşte o reçete hastalığına çözüm olacak.

Aşık olamıyorum

18 yaşındayım ve hiçbir kıza aşık olamıyorum. Aklımdan sadece onlara seks yapmak geçiyor. Aşık olabilmek için ne yapabilirim?

CEVAP

Okurum, aşık olmak için seksi unutmalısın. Aşk yüce bir duygudur. Seks ise o yüce duygulardan estetik yollardan giderek güvenin, sevginin, karşılıklı iletişim ve anlayış ortamında ulaşılması gereken çok önemli bir duraktır. Böylece o durakta, o istasyonda mutlu ve uzun süre kalma şansınız artar. Ama pusulanı kaybetme. Zamanla taşlar yerine oturur. Cinsellikte tecrübe zamanla edinilir, acele etme.

Haberin Devamı

Cinselliğe düşkünüm

26 yaşında, genç ve güzel kızım. Cinselliğe aşırı düşkünüm. Erkeklerle birlikte oluyorum. Sizce bu bir hastalık mıdır? Bana sorun yaratır mı?

CEVAP

Sevgili yavrum, aşırı istekli olan ve cinselliğe doyumsuz kadınlara nemfoman denir. Hastalığın adı nemfomanidir. Şu anda cinselliğe aşırı düşkün kızsın. Şimdiden sana söyleyeyim bunun sonu felaket getirir. Unutma ki, güzellik gelip geçici. Sen erkekleri kovalarken onlar sana yüz vermediği gün depresyon işaretleri başlayacaktır, dikkatli ol. Hayatın senin için ve hepimiz için değerli. Onun kıymetini bilelim. Orta yoldan, dengeli bir yaşam beğeninin yanında saygınlık getirir. Saygınlığa da hepimizin ihtiyacı vardır.

Sızlıyor

Her ilişkiye girdiğimde vajinamda yanma, acı ve sızlama oluyor. Bunu sevgilime söyleyemiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, mantar ya da vajinitisten söz ediyorsun. Sevgiline de söylemene gerek yok. Ama bir uzmana gidip kesin kararı almana ve tedavi olmana gerek var.

İspatlayabilir miyim?

24 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik, bir şey hissetmedim. Ne zevk vardı ne de acı. Başkasıyla olduğumu düşündü. Bir ay sonra benden kan geldi. Ben zarın esnek olabileceğini düşünüyorum. Sevgilime kız olduğumu nasıl ispatlayabilirim?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, hep yazıyorum, kadınlarda ilk ilişkide kan gelmez, sonrakilerde gelir. Sert hareket, kadının kendini sıkması kanamaya neden olabilir. Pozisyon ve erkeğini hareketleri de etkilidir. İkincisinde kan gelmiş, yırtılmış. Erkeği neye ikna etmek mecburiyetindesin? Birleşmeyi yapan o. Seni yatağa götüren o. Bunların üstüne bir de ona tepsi içinde kelle mi sunmak istiyorsun? Yazık oluyor sizlere.

Zevk almıyorum

27 yaşında, bekar kadınım. Erkek arkadaşımla ilişkiye giriyoruz ama ben zevk almıyorum. Nasıl zevk alabilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, alışamadın. Alışacaksın ama olaylara cinsel açıdan değil, estetik, erotizm ve duygusal açıdan bakarsan belki cinselliğine bir kapı açarsın. Önünde uzun bir yol var. Karamsarlığa kapılma. Evlenirsen de umarım usta bir adama düşersin.

İçeride kaldı

Sevgilimle birlikte olurken prezervatif vajinanın içinde kaldı. Geç fark ettik. Doktora gitmeye korkuyoruz, acaba bunun sevgilime zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, vajina içinde prezervatif kalabilir. Kendiliğinden çıkabilir. Elle de çıkarılabilir.

Neden kısa?

18 yaşındayım. Penisim 11 santim, kilom 65. Penisimin kısalığını kiloyla ilgili mi?

CEVAP

Değerli okurum, biraz var. Kasıktaki yağlar erirse, penis 1-2 santim kendini gösterir. Kilo almazsan penisin görev yapar. Kafaya takma.

Nasıl frenlerim?

18 yaşındayım, aşık olamıyorum. Çıktığım kızlarla sadece cinselliği düşünüyorum. Bu yüzden ilişkim hep kısa sürüyor. Hemen bıkıyorum. Kendimi nasıl frenleyebilirim?

CEVAP

Okurum, aklını cinsellikle bozarsan, insanlıktan uzaklaşırsan sevgililerin ve evliliğin bu işten zarar görür. Sen de pusulanı bulamazsın. Yüzde 50’ye indirerek yani yüzde 50 insanlık ve yüzde 50 cinsellik düşünürsen işler yoluna girer.

BÖYLE SORU YOK!

Başım dönüyor, titriyorum

Haydar Hocam, eşimle ilişki esnasında baş dönmesi, kasılma ve titreme gibi sorunlar yaşıyorum. Acaba çözümü nedir?

CEVAP

Sevgili ve iyi ruhlu okurum, eşine deli divane oluyorsun. Onu çok ama çok seviyorsun. Başının dönmesi, kasılman ve titremen onunla olmaktan duyduğun heyecandan. Kolay mı öyle, sevgiden can kopuyor canından. Zamanla alışacaksın.

Zevkten titremeni, ayılıp bayılmanı sorun diye görüp kendini üzüp çözüm aramaya çalışacağına ‘Ayılana gazoz, bayılmana limon’ formülünü kullanarak her ilişkinin sonunda bir limonata dikersin. Böylece şikayetlerine de çözüm bulmuş olursun. Aman yavrum, ikinci dikişe geçmeyin. Ne de olsa kalp bu, sevmeyiverir fazla limonu!

GÜNÜN SORULARI

İsteği azalır mı?

32 yaşında, 2 yıllık evliyim, çocuğumuz yok. Karım cinselliğe çok düşkün. Sürekli ilişkiye girmek istiyor. Hafta sonları beni yataktan çıkarmıyor. Ne yapacağım? İsteğini azaltabilir miyim?

CEVAP

Azanla, bozanın, saatler süren nazın ben neyini düzelteyim okurum? Pazarcı mısın yoksa mezarcı mısın? Senin azgına selam söyle, olmaz bu işler böyle. Yani böyle yürümez gemiler. Beni bu konulara karıştırmayın. Benim asıl sözüm sana, ne yani? Ne yapacaksın? Aman kapıları iyi kilitle. Sende bu gençlik, bu ataklık varken azaltırsın eşinin isteğini ama senin niyetin de şüpheli. El ele verin, bence doğru yola girin, sınırları zorlamayın.

Evliliği düşünüyoruz kızın zarı yırtık mı?

18 yaşındayım, kız arkadaşımla 7 aylık ilişkimiz var. Son 2 haftadır evliliği düşünüyoruz. Kız arkadaşım beni ilişki için zorluyor. Ben kız arkadaşımın kızlık zarının yırtık olduğundan şüpheleniyorum. Sizce ne yapmalıyım? Yırtık olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

CEVAP

18 yaşındaki çocuk okurum evlilik hayalleri kuruyor. Patlak mı, çatlak mı yoksa yırtık mı? Niye böyle meraklısın? Bir bak bakalım, nerede senin şu kafanın tahtaları? Her şeyden önce bence eksik tahtaları tamamla. Ondan sonra sözüm, kızları tavla. Hadi oğlum, biraz akıllan. Evliliği unut. Kız arkadaşını rahat bırak, sakın kızı üzme, canını da yakma.

GÜNÜN SÖZÜ

Yalnızlık sorunun varsa başkalarının derdini paylaş. Çevren ormana dönüşür. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder