Dr. Haydar Dümen Bunun ortası yok mu?
HABERİ PAYLAŞ

Bunun ortası yok mu?

Haberin Devamı

Gençlerin aklında cinsellikle ilgili pek çok soru var. Kimi fazla mastürbasyon yaptığından kimi hiç yapmadığından yakınıyor. Bazıları ilişkiye girmek için acele ediyor, bazıları da kaçıyor. Gençler, her şeyiniz normal sınırlarda olsun; ortasını bulmaya çalışın ki üzülmeyin.

BÖYLE SORU YOK!

Eski hızına kavuşur mu?

60 yaşındayım, benimki eskiden çok hızlıydı, nerede akşam orada sabah yaşardım. Son 1 yıldır sesi çıkmıyor, yerinden bile kalkmıyor. Ne yapsam eski hızına kavuşur?

CEVAP

Ne yapsan eski hızına kavuşamayacaksın değerli ve muhterem okurum. Eskisi kadar koşamayacak, eskisi kadar net göremeyecek ve de rahat duyamayacaksın. Çünkü doğa seni korumaya aldı; “Bu yaşa kadar çok yoruldun, dinlenmeyi ve huzuru hak ettin” dedi. Sen ise hâlâ onun dilini anlamadın.

Aşağı mahallede köşeye oturmuş, mecalsiz, adeta dilenci gibi organına hayıflanıyorsun. Ne var ki o da bir oran içinde düzeltilecek. Sonra mağara ve in ziyaretlerine de gidecek. Nerede, kime, nasıl? Onu kabul edip bağrına basacak ev sahibini bulmak sorun olacak. 24 saat canlılık istiyorsan, mutluluk çubuğuna niyetlen! Bunun için bir üroloji uzmanından olayın enini boyunu öğren.

Benimki neden büyümedi?

19 yaşındayım. 1.75 boyunda ve 90 kiloyum. Penisim 14 yaşımdan beri büyümedi. Son 2 yılda 15 kilo alıp 90 oldum. Kilomla ilgisi var mı? Haftada 3-4 kez mastürbasyon yapıyorum. Ne dersiniz?

CEVAP

Değerli okurum, kaleminde mürekkep, parmaklarında takat kalmadı da penisinin boyunu yazamadın. Bakın aslanlarım, cıvıl cıvıl civanlarım, gelecekte ülkenin idaresini, üretimin tümünü üstlerine alacak delikanlılarım, dikkat Hocanız konuşuyor. Penis boyu için gösterdiğiniz merak, özlem ve titizliği kilolarınız için de gösterseniz. Her şey; sağlık, yaşam, aşk ve düzen su gibi akacak.

Diyelim ki 30 yaşına geldin, 100 ya da 120 kilosun. Aşk, dinamizm, sağlık ve estetik ne olacak? Her şeyin özü, tercihi 2 kanaldan geçer yani akar. Biri bedensel çeviklik ve estetik, öteki ruhsal yani zeka ve kültür donanımı. Böyleyse bakın işte aşk da, seks de kapınızda bekliyor. Para ve itibar mı?

Yoklayın cebinizi, karnınızı doyuracak ya da araba alacak kadar dolu mu? O zaman hayat sizin. Basın gaza, gerisi boşa kürek sallama.

Sevgilim dokununca orgazm oluyorum

23 yaşında kızım. Erkek arkadaşım 26 yaşında, onu çok seviyorum. Biz yüzeysel bir şeyler yaşıyoruz, ilişkiye girmiyoruz. Ama o bana her dokunduğunda orgazm oluyorum. Ben normal miyim?

CEVAP

Normal değil sevgili okurum. Süperman gibi normalin ötesindesin, ne mutlu sana ve erkek arkadaşına. Eğer evlenirseniz erkeğin rahat eder. Diyelim ki işten yorgun geldi, topu tüfeği sana teslim eder, uzanır yatar. Gözler tavanda, kafa işte at oynatırken sen şekerin ş’sindeki çengele bir tekme atar, sabaha kadar top sektirirsiniz. Nedir o çengel? İkinizin yani evlenince senin bileceğin iştir.

Yalnız bir sorum var. Acaba sen orgazmı biliyor musun? Yoksa her titremeyi orgazm mı sanıyorsun? Uzatmayalım, sadece normal miyim dedin ben de cevabımı verdim. Kendimi tutamadım ve konuyu uzattım. Son cümleme yer kaldı, mutluluklar dilerim.

Hep böyle mi olacak?

23 yaşında kızım. Nişanlımla ilişkiye girmek istedim. Birkaç kez denedik, hep geri ittim. Ne yapacağım? Hep böyle mi olacak?

CEVAP

Sevgili okurum, evlenene kadar geri iteceksin. Evlendikten sonra da kendine geleceksin. Ortak bir yol bulacaksınız. Takıldığınız yerde biz devreye gireceğiz. Şimdilik böyle devam.

Ergenliğe girmedim

15 yaşındayım. Ergenliğe hâlâ giremedim. 1.52 boyundayım, 48 kiloyum. Penisim küçük. Bunun tedavisi var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, biraz hormon takviyesi gerekebilir. Bunun için üroloji veya endokrinoloji uzmanlarına başvursan en azından gelecekte pişmanlık duygusu yaşamazsın. Ya da rahat edersin.

Boşalamıyorum

25 yaşındayım. Mastürbasyonda boşalıyorum ama cinsel ilişkiye girince boşalamıyorum. Buna nasıl bir çözüm bulurum?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyonu azalt. En az 6 ay ya da 1 yıl kendi kendine telkinde bulanacaksın. Asla “iradesizim, güçsüzüm” diye aşağılık kompleksine girmeyeceksin. Zamanla, normal cinsel ilişkiye geçtiğinde bir alışkanlık süresini de göze alacaksın.

Hiç yapmıyorum

17 yaşındayım, hiç mastürbasyon yapmıyorum. Cinsel ilişkiye de girmedim. Çünkü zevkli olduklarını düşünmüyorum. Sadece rüyada boşalabiliyorum. Ne dersiniz?

CEVAP

Değerli yavrum, biraz da hayatın gerçeklerine girmek lazım. Arada bir mastürbasyonun zararı yok. En azından ne olduğunu öğren ki ileride normal ilişkiye transfer rahat olsun.

İlişkiye girmek istiyoruz ama...

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girmeye başladık. Ama kız penisimin ona acı verdiğini söylüyor. Her seferinde deniyoruz ama cinsel birleşme olmuyor. İkimiz de ilişkiye girmeyi istiyoruz. Ne yapmamız lazım?

CEVAP

Değerli okurum, bu yaşta ne yapılırsa onu yapacaksınız. Daha çocuk sayılırsınız. Bu cinsel birleşme nereden çıktı? Bu iş bir pastaneye gitmek gibi bir şey değil. Mutlaka iradeni kullan, çok acı çekersiniz, ikiniz de büyük zararlar görürsünüz.

Neden orgazm olmadım?

5 aylık evli kadınım. Eşimle severek evlendik. Ancak evliliğimiz süresince ben hiç orgazm olmadım. Bu konuda ne yapmalıyız?

CEVAP

Sevgili okurum, yalnız sendeymiş gibi komplekse girip tedirgin olma. Kendini sorgulamadığın gibi o dakikalarda dikkatini orgazmdan çok, olayın akışına ve ruhunun dalgalanmasına bırak.

Daha erken, zamanı gelince orgazm olacaksın. Ama 5, 10 ay sonra hâlâ orgazm zorluğu çekiyorsan, erkek mercek altına yatırılacak. En azından erken boşalması var mı, süre yeterli mi diye bakılacak. El birliğiyle bir çare bulunacak.

Nişanlım hamile mi?

25 yaşındayım, nişanlıyım. Nişanlımla ilk ilişkide kan geldi. İkincisinde de geldi. Ben dışarı boşaldım. Ama yine de nişanlımın gebe olmasından korkuyorum. Adeti 1 hafta gecikti. Hocam ne yapalım?

CEVAP

Değerli okurum, tabii zar kanamış. Ama gebelik ihtimali bitmemiş. Umarım olmamıştır. 5-10 gün sonra bir gebelik testi yaptırırsan olay karşına kesin olarak çıkar.

Penisim çok büyük

29 yaşındayım, nişanlıyım. Penisim çok büyük. Nişanlıma bundan bahsetmedim. Ya onu kaybedersem? Ne yapmamı önerirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, evlilikte birçok şey formüle edilir. Hayat boyu birlikte yaşayacağı adamın korkutucu boyutlarda penisinin olması kadının yaşam haklarına haksızlık gibi geliyor bana. Bu nedenle ona bunu anlatmanın bir yolunu bu. Gerekirse bir uzman sana bazı teknik yardımlarda bulunabilir.

İlişkiye girmedim

18 yaşındayım. Daha önce hiçbir kızla cinsel ilişkiye girmedim. Bir kızın kızlık zarının bozulup bozulmadığını nereden anlayacağız?

CEVAP

Değerli okurum, senin işin değil. Bu bir uzmanlık işi. Ayrıca bu yaşta anlayıp ne yapacaksın? Yani kız değilse onunla birleşme mi yapacaksın? Eğer kızsa ona göre bir çare mi arayacaksın? Yavrum, düşünce olarak bunlar hoş şeyler değil.

Sevgilim tatmin olmuyor

26 yaşındayım. Çok sevdiğim bir sevgilim var. Biz haftada 1 kez birlikte oluyoruz. Ben tatmin oluyorum ama o orgazm olmuyor ya da yarım kalıyor. Haftada 1 mastürbasyon yapıyorum. Bunun ne gibi bir etkisi olur?

CEVAP

Değerli okurum, önce mastürbasyonu yaparken süreyi uzat. Boşalma şartlanmasını saati ayarlar gibi geçe ayarla. Haftada bir, birleşme heyecan içinde olduğundan erken boşalma olabilir. Sevgilin de deneyimli değildir. Evlendiğinde her şey düzelecek.

GÜNÜN SÖZÜ

“Bir ıssız adada yalnız kalmak mı oturduğun kentte yapayalnız kalıvermek mi?” diye sorsalardı ıssız adayı tercih ederdim. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder