Dr. Haydar Dümen Çapkınlığın sonu yok
HABERİ PAYLAŞ

Çapkınlığın sonu yok

Gençlerin başında kavak yelleri esiyor. Genç erkeklerin hayatının merkezi cinsellik. Ne kadar çok kızla ilişkiye girerlerse daha erkek olduklarını zannediyorlar. Beyler, çapkınlığın sonu yok, kızlar oyuncak değil. Gönül eğlendirmek delikanlıya yakışmaz. Hemen aklınızı başınıza toplayın.

3 sevgilim var

22 yaşındayım ve sekse çok düşkünüm. 1 yıldır bir kızla birlikteydim ama ayrıldık. Kız arkadaşım “Senden başkasıyla olamam” diyor. Bu ilişkinin dışında hayatımda 3 kişi daha var. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Bozdun be oğlum hayat ve ahlakın dengelerini. Düşün oğlum, düşün. Çapkınlığın sonu yok. Daha çok gençsin, adam ol, meslek sahibi ol. Kızları da böyle üzme. Çapkınlık, kızları yarı yolda koymak delikanlıya yakışmaz.

Haberin Devamı

Kısır mı oluyorum?

28 yaşındayım. İki hafta önce sertleşme sağlamadan boşaldım. Hayat kadınları ile deneme olumsuz sonuç verdi. Bana ne oluyor, kısır mı oluyorum?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şeyin yok. Her zaman olabilen, bedenin kendi özerkliğiyle ilgili fizyolojik bir sonuç. Üzerine düşersen sorunun artar. Aldırmazsan azalır. Kendi haline bırak. Stres yapma.

Karım çok mutsuz

40 yaşındayım, 18 yıllık evliyim. Erken boşalıyorum, karımı da mutlu edemiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum evli erkeklerin ortalama yarısında erken boşalma var. Gençlik yıllarında mastürbasyon döneminde başlıyor ve evlenince de sürüyor. Bu bir şartlanmadır. Erken boşalmanın tedavisi var. Ama uzaktan ilaç verilmiyor. Uzmanına başvuracaksın.

Doyumsuzum

40 yaşındayım ve 1.98 boyunda, 80 kiloyum. Doyumsuzum. Sürekli seks ve kadın düşünüyorum. Kadınlar yataktan kaçıyor. Sorun bende mi yoksa kadınlarda mı? Kendimi frenleyemiyorum.

CEVAP

Değerli okurum, bana göre çok kötü bir durum. Cinselliği bu kadar ilkel düzeye indirip ona göre programlamak zor ve olumsuz. Çünkü ruhuna hiç yer bırakmıyor. Bir kadınla sohbet etmek, onun sıcaklığını hissetmek, olayları, zamanı ve güzellikleri paylaşmak. Varsa seks, yoksa seks pek insana yakışmıyor. Evlenirsen de vay kadının haline. Bana göre hem irade hem tedavi.

Haberin Devamı

Sapık mıyım?

19 yaşındayım. İnternetten sürekli kızlarla konuşup onları cinsellik için kandırmaya çalışıyorum. Bu durum bende hobi haline geldi. Acaba ben sapık mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, sanal seksin böylesi psikolojini de bozar, cinselliğini de bozar. Çünkü bir gün o kızlarla karşılaştığın zaman bir de bakarsın ki penis oralı değil. Düş kırıklığına uğrar, paniklersin. İnternette sürekli seksle uğraşmak, zamanını ona harcamak ve bütün hayallerini gelecek günlerde kullanmak yerine söz düzeyinde bitirmek, elin boş kalmak içine siniyorsa yola devam. Yoksa biraz daha kendine hakim ol.

Prezervatif çıkmadı

Kız arkadaşımla ilişkiye girerken prezervatif vajinasında kaldı. Prezervatifin içinde spermler de vardı. Sizce spermler sevgilimin vajinasına gitmiş midir, hamile kalabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, şu anda beklemedesiniz. Adetini görmezse sorun var anlamına gelir.

Onu bulamıyorum

50 yaşındayım ve 24 yıldır evliyim. 96 kiloyum ve 1.69 boyundayım. 2 oğlum var. Sorunum cinsel organımın küçük olması. Çoğu zaman penisimi bulamıyorum, sertleşmiş hali 6 santim. Yağı aldırabilir miyim? Cinsel organı büyüten ilaçlar satılıyor, faydası olur mu?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, ilaçların faydası yok. Kasık yağlarını aldır. Yağları aldırtıktan sonra kilo vermeye devam et. Göbek yağları erisin.

Kızlar beni istiyor

18 yaşındayım, kızlar benimle ilişkiye girmek istiyor, sürekli mesaj atıyorlar. Bazıları evine çağırıyor. Bu hoşuma gidiyor ama başıma bela açılır diye korkuyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, yanıtları kendin verdin. Sonunda iki satırlık bölüm kalmış. Onun dizginleri de senin elinde. Bu kızlar biraz seni şımartmış. Bir de aralarında yarışa girmişler öyle anlaşılıyor. Kaçma ama dik dur. Kibar ol, sakın sululuk etme. Ciddiyetini koruyarak ağırbaşlı hayır demeyi öğren. Asıl önemlisi en az 60 yıl yaşacağın cinselliğini duygu ve estetiği ailene saklamaya çalışarak servetini bitirme.

Şans vermiyor

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla 3 ay önce ayrıldık. Bana ikinci bir şans vermiyor. “Arkadaş olalım” diyor. Onu çok seviyorum. Beni affetmesi için ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, kız senin iyiliğine çalışmış. Sen anlamıyorsun. Kız bu genç yaşta sonunun boş olduğunu gördü. Yaptığı bir, iki denemeden sonra beklediğini bulamadı. Yaptığına pişman oldu. Seni de kırmadan dostça, arkadaş olarak devam ediyor. Onu deşifre etmemen için bu yolu izliyor. Vallahi iyi kızmış. Hadi yavrum, güzel, güzel biraz derslerinde, aile ortamında kendini iyileştir.

4 kez yapıyorum

22 yaşındayım. Çıktığım her kızla ilişkiye girmek istiyorum. İlişkiye girmediğim günlerde en az 4 defa mastürbasyon yapıyorum. Bundan nasıl kurtulabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, tabiri caizse bir horozsun. Çevredeki kızları tavuk ve piliç gibi görüyorsun. Kaybedilmiş vakasın. Kurtuluş iki kapıdan geçecek, irade ve insanlık.

Kramp girdi

24 yaşındayım. Düzenli cinselliği yaşıyorum. Kız arkadaşımla ilişkiye girerken kasıklarıma kramp girdi, penisim 10 dakika sertleşmiş halde kaldı, eski haline döndü. Bir süre sonra bende sertleşme sorunu başladı, neden?

CEVAP

Değerli okurum, 15-20 gün kendini zorlama, denemelere girme. Sonra düzelecek o.

BÖYLE SORU YOK!

Sertleşmiyor

37 yaşındayım, bekarım. Sertleşme sorunum var, geçen yıl hormon testleri yaptırdım, normaldi. Mastürbasyonda her şey normal, ilişkilerde sertleşmiyor. Günde 3-4 kere mastürbasyon yaptım. Zararı var mı? Eski coşku yok, geçici bir dönem mi?

CEVAP

Değerli okurum, hormonal açıdan bir sorun yokmuş, doğrudur. Lakin şu mastürbasyon ve izlediğin, uyarıcı nitelikte dediğin cinselliği yok edici videolar seni bu yaşa kadar bekar bırakmış.

Evlilik yaşın gelmiş de geçiyor. İçinde bulunduğun koşullarla kendi kendine bir dünya yaratmış, bekliyorsun. Kendini sorgulaman gerekir. Hayat yalnız geçmez, biri elinden tutacak, seni ruhsal ve duygusal açıdan doyuracak. Sana baba olma unvanı verecek bir eş lazım.

GÜNÜN SORULARI

Kasılıyorum

Bir haftadır mastürbasyon yapamıyorum. Boşalmaya yakın tüm kaslarım kasılıyor, kafamda beton gibi bir ağırlık oluyor. Kalp sorunu mu? Mastürbasyonu bile sürdüremiyorum. Ne oluyor?

CEVAP

Değerli okurum, ölmeyeceksin. Keşke yaşını yazsaydın. Kalp yerinde ama sinirsel sistem onu dürtüklüyor. Her şey yolunda, Hocanız yani ben bu durumun kısa sürede geçeceğini sana müjdeliyorum. Ailene umut ve esenlik diliyorum. Sen hemen bir psikiyatri uzmanının karşısına geç, vücuttaki ağırlık ve çarpıntılara tümden veda et.

Doymuyorum

26 yaşındayım. Bekarım ve yürüme engelliyim. Erken boşalıyorum ama partnerimle günde 7-8 kez birlikte oluyorum. Doymuyorum. Evlenince seks hayatımda sıkıntı yaşar mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, günde 7-8 kere birleşme normal ve doğal değil. Eğer bunu tek partnerle yapıyorsan vah kızın haline. Bu keyif olmaktan çıkar, eziyete döner. Sanırım bu doyumsuzluğun sebebi erken boşalma.

Çünkü gerçek anlamda doyuma ulaşabilsen 1-2 yeter de artar bile. Düzenli ve sağlıklı bir seks seni ve eşin olacak kızımızı uzun yıllara taşır. Arada yazışalım, aman ihmal etme.

GÜNÜN SÖZÜ

Depresyon arsız misafir gibidir. Kapıyı aralarsanız kolay çıkamazsınız. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder