Dr. Haydar Dümen Dümene geçme zamanı
HABERİ PAYLAŞ

Dümene geçme zamanı

Erken boşalma evliliğin düşmanı. Erkek mutsuz oluyor, kadın yarı yolda bırakıldığı için sinirleniyor, tatmin olamadığı için ilişkiye girmekten kaçıyor. Beyler, mutluluğunuz sürsün diye tedavi olun ve erken boşalmadan kurtulun. Geminin dümenini elinize alın, eşinizi de üzmeyin.

BÖYLE SORU YOK!

Benim depo hep dolu

25 yaşındayım. Beğenilen biriyim. Arabanın deposu dolu ama onu kullanacak arazi yok. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Değerli okurum, benzinin kalitesi önemli. Süper mi, kurşunsuz mu? Motor dizel mi, benzinli mi? Araban düz mü yoksa otomatik vitesli mi? Neyse herkes yol alıyor. Biz de yola devam edelim, sana bilgi verelim. Önemli olan tabii ki arazi. Bataklığa dalma, buzlu yolda kalma. Virajları dar alma, gözünü yoldan ayırma. Tozlu yollar gözünü karartır, kararmış gözler de yolunu şaşırtır. Arazide başkalarının ekili yerlerini çiğneme. Yanlış tarlalara sakın girme. Kazara da olsa asla çam devirme. Başka tarlalardan kopardığın haramı yeme. Hatırını kırmadım, her şeyi yazdım, Hocam demedi deme.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

Başım ağrıyor

26 yaşındayım, cinsel ilişki sırasında baş ağrısı çekiyorum. Ne yapayım?

Değerli okurum, gençsin, çok heyecanlı olduğundan adrenalin salgısının fazlalığına bağlıyorum. Örneğin; içtiğin çayı, kahveyi azalt. Kendi kendine telkinle adeta meditasyon yap. Boyun ve baş kaslarına masaj uygula. Kas gevşetici ilaçlardan, midene dokunmayanlardan, 1 değil, 2 tane al. Ama ilacı doktorla konuş. Benim dememle olmaz. Bir 6 ay sonra yine mailini bekliyorum.

Zarı görür müyüm?

Kızlık zarı vajinadan bakıldığında görülür mü? Görülürse neye benziyor, tarif eder misiniz?

Anlatıyorum: İki türlü görülür. 1) Alnınızla yanağınız arasına yerleşen gözünüzle. 2) Yüreğinizle. Beyin, kral gibi katı, yürek kraliçe gibi yumuşak huyludur. Normal göz, aldatabilir, kızdaki çentiği yırtılmış sanabilir. Esnekse zaten yerinde duruyor. Büyüteçle değil, mikroskopla baksanız anlaşılmaz. Bu durumda gönül gözü devreye girer, öze iner. Gözde çiçekler açıyor, ılık rüzgarlar esiyorsa turnayı gözünden vurdun. Ama siz erkekler turnayı iki gözünden vurup kör ediyorsunuz. Sonra onu bir köşeye atıyorsunuz.

Haberin Devamı

Kızlara yakınlaşamıyorum

24 yaşındayım, kız arkadaşım olmadı. Param var, yakışıklıyım. Penisim 11 santim. Kızlarla yakınlaşmaktan korkuyorum. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, yolun açık. Kilon varsa ver. 11 santimlik penis yeterlidir. Yani silahın ve mermilerin sağlam. Hedefin karşı cinstir. Bu böyle ve istediğin gibi olsaydı kızları sıraya mı dizecektin? Bak bu olmadı. Ama şans seni getirir bir kızın önüne koyar. Bu olay da olacaksa sağlamsın.

Eşim isteksiz

27 yaşındayım, 2 yıllık evliyim. Karım da 22 yaşında. Eşim isteksiz, ilişkiden zevk almıyor. Ben ise çok istekliyim. Erken boşalıyorum. Acaba biz orta yolu nasıl bulacağız?

CEVAP

Bulacaksınız okurum, önce olayı zamana bırakacaksınız. Kadınların cinsel kimlik yapıları aldıkları eğitime bağlıdır. Yetişme çağlarındaki travmalar, yasaklar, korkutmalar hepsi olumsuz rol oynar. Erkek ne yapsın? Önünüzde ortalama 60 yıl var. Her neyse, zaman gelmiş, harekete geçin. Çocuk var mı yok mu ona göre karar verin. Mutlaka bir uzmanı da ziyaret edin. Hayat önemlidir, geleceğinizi ona göre değerlendirin.

Haberin Devamı

Karım mutsuz mu olacak?

30 yaşındayım, 4 ay önce evlendim ve erken boşalıyorum. 20 dakikada 4-5 kez eşimi mutlu etmek istiyorum, olmuyor. Evliliğim bitecek. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalmayı çözeriz. Ancak amacın adam gibi 1-2 kere doyurucu cinsel birleşme süresi. Bu süreyi yakaladığında 3-4’e ne gerek kalacak?

Boşalamıyorum

27 yaşında, 6 aylık evli kadınım. Evlilikten önce mastürbasyon yapardım. Şimdi orgazm olamıyorum. Ne yapabilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, düzelecek durumun. Ama bir profesyonel yardım alman gerekiyor.

Kısır olur muyum?

21 yaşındayım. Hiç ilişkiye girmedim. İlişkiye girdiğim zaman ruh halim nasıl olacak? Çok mastürbasyon yapıyorum, kısır olur muyum?

CEVAP

Değerli okurum, kısır olmayacaksın. Ama kadına transferde zorlanacaksın. Ergenlikten bu yana 7-8 yıldır kendini mastürbasyona şartlamışsın. Ayrıca daha kaç yıl sürecek? Sosyal ve ailevi koşulların nedir? Unutma doğanın kendine özel kuralları var. Bu yaşta evlenilmez. İşte burada bilimde, sosyal yapıda kişisel dünya görüşleri devreye girdiğinden bilimin dili bile olsa tek yanlı yön gösteremiyoruz. Şu andan itibaren geminin kaptanısın. Bazı koşulları değerlendir.

Dalga geçiyor

18 yaşındayım. Penisim 7 santim. Kız arkadaşındam utanıyorum, benimle alay ederler diye çekiniyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, 7 santimde ölçüm hatan yoksa, üroloji ve endokrinoloji uzmanına koşarak git, onlar söylesin.

Haplar etkili mi?

22 yaşındayım. Cinsel organımın boyu 12 santim. Sizce normal mi? Penisimi büyütmek istiyorum. Penis büyütücü hapların etkisi olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, öncelikle penis büyütücü hapların etkisi olmaz. Öyle bir etkisi olsaydı eczane rafları o ilaçlarla dolar taşardı. Yani meraklısı çok olurdu. Penisin normaldir. Keyfine bakacaksın, işini yapacaksın ve günü gelince evleneceksin. Haydar Hoca'ya da bir teşekkür mesajı atacaksın.

Düzenli ilişkim var

25 yaşındayım ve sevgilimle düzenli ilişkiye giriyor ama erken boşalıyorum. En fazla 2-3 dakika sürüyor. Bunun tedavisi var mı? İlaçla tedavi mümkün değil mi?

CEVAP

Okurum, bu sorunun tedavisi var. Ama tedavi koşulların uygun değil. Eğer bu kızla 6 ay sürekli birlikteliğin varsa ya da olacaksa bu durumda tedavi olmak iyi sonuç verir. Çünkü "Bir ilaç alayım, her şey bitsin" olmuyor. Evlenin, sorun 3-5 ay sonra devam ediyorsa o zaman çözüm buluruz.

Yalnız hissediyorum

20 yaşında kızım. Günde 1 kez mastürbasyon yapıyorum. Sizce mastürbasyon ne kadar sıklıkta olmalı? Çok yalnız hissediyorum.

CEVAP

Sevgili okurum, kolay gelsin, keyfine bak. Benim ufacık önerimi de dikkate al. Şunu gün aşırıya çevir. Bu kadar zahmete katlanırsın sanırım. Hadi kızım hatırım için.

Neden zevk alamıyorum?

10 aylık evli kadınım. Evlendiğimden beri düzenli bir şekilde ilişkiye giriyoruz ama ben hiç zevk almıyorum. Bu durumu eşime de anlatamıyorum. Şimdi hamileyim. Acaba ileride bu durum düzelir mi? Yoksa bir doktora mı başvurayım?

CEVAP

Sevgili okurum, şu anda doktora başvurmana gerek yok. Önce sağlıklı doğum yap. Doğumdan sonra 6 ay geçsin, bir çözüm yolu bulunabilir. Olayın çözümünün yarısı en azından senin elinde. Takıntı yapma, acele etme, fantezilerden yararlanın. Ancak bu arada eşinin erken boşalması varsa, o da tedavi edilmeli. 'Soğuk kadın yoktur ama kadının ateşini yakamayan erkek vardır' sözü Freud'un. Zamanı geldiğinde hekime de eşinle birlikte gidin.

İlkinden korkuyorum

28 yaşındayım. 7 yıl önce mastürbasyon yaparken cinsel organımda kırılma hissettim. Yaşadığım korkudan mı bilemiyorum ama sertleşme sorunu yaşıyorum. İlk birlikteliğimde sorun yaşamamak için ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, öncelikle üzülme. İlk birlikteliğine biraz zaman tanı. Bir üroloji tetkikinden geçmende yarar var. Önce ultrasonla damar ve doku sistemlerine bakılmalı.

GÜNÜN SÖZÜ

Hayal karın doyurmaz ama iştah açar. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder