Dr. Haydar Dümen Dur demeyi öğrenin
HABERİ PAYLAŞ

Dur demeyi öğrenin

Haberin Devamı

Mastürbasyon erkeklerde adeta hastalık halinde. Evet, ergenlikte başlayan bu alışkanlıktan kurtulmak o kadar kolay değil ama biraz iradeli olun, dünyada olup bitenlerle ilgilenin. Cinselliğe odaklanırsanız ileride bunun sıkıntılarını çeker ve mutsuz olursunuz

BÖYLE SORU YOK!


Bülbül kafesten çıkmıyor


22 yaşındayım, 2 yıl önce kadın penisimi küçük buldu, beni reddeti. Artık bülbül kafesinden çıkıp ötmüyor. Yardım edin.

CEVAP Değerli okurum, “Bir topum var, oynarım tıp tıp” desen, ben tenis topu düşünürüm. “Topum futbol topu kadar olmasa da, basketbol topu kadar” desen, isyanla konuya girerim. Sahanın, kalenin durumuna göre top seçiliyorsa 2-0 öndesin. Topunu doğa yarattığı için, doğada hata payı binde bir olduğundan skorun 3-0 oldu. Mantık kullanalım: Yaratılıştan noksandır diye binde bire imza atmam. Küçük demene rağmen, uzman olarak pişecek yemeğe acı biber katmam. Derim ki, küçük müçük değil, o kız cücük.


GÜNÜN SORULARI

Vücut kimyam değişiyor


36 yaşındayım, 7 yıllık evliyim. 1 yıldır 3-4 kez bu olay başıma geldi: Boşaldıktan sonra ellerim karıncalanıyor, midem bulanıyor, kusuyorum. Vücut kimyam değişiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP Değerli okurum, hayali ve de uzaktan teşhis konulmaz. Ancak hedefimizde sadece psikolojik ve istem dışı (nörovejetatif) sinir sistemi olduğundan işimiz kolaylaşıyor. Bu iki yapı birbiriyle kankadır. Birbirlerini tetiklerler. Kimi zaman mantık ve irade olayın çözümüne yardım eder. Korkma. Bu bir kriz belirtisi değil. Eşinde temizliğe ve kokulara dikkat! Ön yargıları kafandan at. İlişki öncesi yemeklerin hafif olsun ve aradan 3-4 saat geçsin. Sık yürüyüşler yap. Odan serin olsun. Tansiyon ve kan şekerini ölçtür. Sorun devam ederse yine bana bildir. Şimdilik kafayı takma. Misafir bekler gibi olayı bekleme.

Hiç deneyimim yok, sorun olur mu?

22 yaşındayım, 1.85 boyundayım, 65 kiloyum. Penisim 12-13 santim. Hiç deneyimim yok. Acaba ileride sıkıntı yaşar mıyım?

CEVAP Değerli okurum, empati kurma diye bir olay vardır. Kendini karşıdakininin yerine koyar, değerlendirme yaparsın. Tıpta ayıp, günah ya da aaa! yoktur. Yeter ki bilimden şaşmayalım. Kendimi senin yerine koydum, empati yaptım. Önce yaştan 60 yıl kazandım! Gençliğin sihirli, coşkulu enerjisine kavuştum. Boyu uzunluğu tercihinde yüzde 80 olumlu oy aldım. Kiloda tedirgin kaldım. Sırık gibi falan derler diye düşünürken 10 kilo almanın kolaylığından, 30 yaşından sonra kilo sorunu kendiliğinden düzeleceğinden rahatladım. Geleceğe büyük donanımla yürüyorum. Sıra geldi 12 santime; senin adına konuşuyorum. Kimliğimi donatmam şartıyla kral gibi çıkarım yola. Yönelirim kadının en alımlısına, çalarım kapısını. Hadi bakalım, küçük bulsun seni ve kimlik yapını.

* * * *

Penisim hareketsiz

20 yaşındayım. 1 aydır penisim hareketsiz. Bazen aniden hareketleniyor ama hemen bitiyor. Acaba tedavisi nasıl olacak?

CEVAP Değerli okurum, hasta değilsin ki tedavi olasın. Onu rahat bırak. Kuşkulu bakışlarını ve denetimini üstünden kaldır. Organik olarak anlattıkların sorun değil ve yaratmayacak da. Zaman içerisinde her şey yoluna girecek. Sadece psikolojini yorma ve dengeli tut.

Azaltmak istiyorum


20 yaşındayım. Günde en az 1 kez mastürbasyon yapıyorum. Bu sayı bazen 2 oluyor. Sağlığa zararlı biliyorum ama yapmamak elimde değil. Nasıl azaltabilirim?

CEVAP Değerli okurum, çok zararlı değil. Ama yarıya indirirsen olay her bakımdan iyi gelişir. O kadarını da başarırsın. Sana güveniyorum, gençsin, yiğitsin. Başaramadığın durumlarda kendini suçlamadan mücadeleye devam et. Haftada 4 kez yapma izin belgen benden.

Penisim şişiyor


Mastürbasyon yaptığımda penisim şişiyor ve bu beni korkutuyor. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP Değerli okurum, zorlayarak mastürbasyon yapma. Sert hareketlerden kaçın. O tür şişmelerin çok olumsuz anlamı yoktur. Ama yine de için rahat etsin diye bir ürolog uzmana danışabilir, başvurabilirsin.

Sürekli boşalmak istiyorum

28 yaşındayım. Her gün 3-4 kez boşalma isteği duyuyorum. Boşalmadan uyuyamıyor, baş ağrıları çekiyorum. İdrara çıkacağım zaman birkaç dakika geç kalsam cinsel organım hemen sertleşiyor, boşalıyorum. Ne yapacağım?

CEVAP Değerli okurum, yavaş yavaş evliliğe doğru yol almalısın. Erken boşalman tedavi edilir. Ancak mastürbasyon için akşamları soğuk duş al. Biraz irade, belki sakinleştirici ilaçlar. Biraz fiziksel yorgunluk, biraz üzüntüyle beyninin frenlerine basmak. İşte sana çare. Saydıklarımın dozunu sen ayarla. 6 ay içinde mastürbasyonu haftada 2-3’e indir. Dışardan yapılacak fazla bir şey yok.

Ne zaman boşalırım?


14 yaşındayım. Penisimin sertleşmiş hali 5 santim. Bana kolay kullanılabilecek, yan etkisi olmayan bir ilaç tavsiye eder misiniz? Bir de ben ne zaman boşalmaya başlayacağım?

CEVAP Sevgili yavrum, yumurtaların küçükse ki bana göre öyle. Hemen üroloji ya da endokrinoloji uzmanına başvuracaksın. Derdini anne-babana söyleyeceksin. Onlar seni götürecekler. Orada her şey aydınlanacak.

Kızdan kan geliyor


23 yaşındayım. Günde 2 kere sevgilimle ilişkiye giriyoruz. Kız arkadaşım her akşam kan geldiğini söylüyor. Sizce bir sakıncası var mı?

CEVAP Değerli okurum, kan dediğin zaman elbette bir sorun var demektir. Bu sorun 3 ya da 5 kez olur ama 15-25 kere olmaz. Sen sevgiline acımıyorsun. Seviyorsan onu elinden tutup neden bir jinekoloğa götürmüyorsun? Kolayına geliyor değil mi? Maille derdine çözüm bulasın. Oysa asıl sevgi ona sahip çıkmandır.

Rol yapmaktan sıkıldım


15 yıllık evli kadınım ve eşimle birlikte olduğum zaman bir şey hissetmiyorum. Kocama rol yapıyorum. Kadın doğum uzmanına söyledim, “Psikoloğa git” dedi. Ne yapmalıyım?

CEVAP Sevgili okurum, sıkıntılı bir durum. Eşler birlikte doktora gitmeli, evlilik tedavi edilmeli. Her türlü çözüm dinamikleri ortak şekilde aranıp ona göre bir yol seçilmeli. Tek başına doktora gitsen de fazla bir yararı olacağını sanmıyorum. Rol yaptığını eşine söyleme ama bunu doktor uygun biçimde eşine anlatır.

Sevgilim hamile mi?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla tam olmasa da birlikte olduk. Penisim yarıya kadar içerideydi. Kız arkadaşım hamile kalmış olabilir mi? Gebeliği önleyici bir hap var mı? Hamile kalmasından çok korkuyorum.

CEVAP Sevgili okurum, nadir de olsa o ihtimal var. Hani binde bir desek ve o ihtimale rastlarsak binde bir olur. Öteki sorularına yanıtım hayır. Yani gebelik olmuşsa önleyici hap yok. Kızlık zarı esnektir, kanamamış. Doğayla kumar oynamak gibi. Tahminim gebe kalmadı.

Kız gebe mi?

23 yaşındayım, sevgilimle sürtünme yoluyla sevişirken onun vajinasının üzerine boşaldım. Hemen sildik ama endişeliyiz. Bakireler hamile kalmaz diye duymuştum, doğru mu?

CEVAP Sevgili okurum, şu anlattıklarına göre kız arkadaşın hamile değil. Bakirelerin gebe kalması her zaman söz konusudur. Yanlış biliyorsunuz. Biraz daha dikkatli davranırsanız iyi edersiniz.

Penisimden akıntı geliyor soğuk yüzünden mi?


33 yaşında, evli, 2 çocuk babasıyım. 1 haftadır penisiminden sperme benzer bir akıntı geliyor. Acaba soğuk havadan olabilir mi?

CEVAP Sevgili okurum, hiçbir şeyden olmaz. Doğaldır. Pek çok insanda olur. O kayganlaştırıcı sıvı ayrıca sağlık işaretidir.

GÜNÜN SÖZÜ

Adaletin temeli insanlık, sömürünün
temeli bencilliktir. H.D.

14

Sıradaki haber yükleniyor...
holder