Dr. Haydar Dümen Erkeğin en zor günü
HABERİ PAYLAŞ

Erkeğin en zor günü

İlk deneme kadınlar kadar erkekler için de sancılı oluyor. Ne yapacağını bilemeyen ve tanımadığı kadınla ilişkiye girmek zorunda kalan erkek çoğu zaman başarılı olamıyor. Sertleşme sorunu yaşıyor, kendini suçluyor. Beyler, tecrübe en iyi hocadır, zamanla işler yoluna girer.

Midem bulanıyor

25 yaşında, 1 yıllık evli kadınım. Evlendiğimizde eşimle 2 ay ilişkiye giremedik. Korkumu kendim yendim. Şimdi ilişkiye girdikten sonra sancım var ve midem bulanıyor. Bu büyük bir sorun mu?

CEVAP

Değerli okurum, istem dışı vajina kasların kasılıyor, acıyı o yüzden duyuyorsun. Mide bulantın da acı korkusundan, kendini bu işe hazırlayamamandan kaynaklanıyor. Beyin ya da beden kabul etmiyor, itiyor. Sanıyorum profesyonel bir yardım alman gerekecek. Ama unutma zaman lehine işleyecek.

Haberin Devamı

Kız erken boşalsa...

22 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girmek istiyorum. Onu tatmin edemem diye korkuyorum. Onun erken boşalması için ne yapmalıyım? Ben çok erken boşalıyorum. Ne olur bana bir çare bulun.

CEVAP

Değerli okurum, senin erken boşalman evlilik koşulları oluşunca tedavi edilirse iyi olur. Kızla beraberken cinsellik dışındaki konulara ağırlık ver. Cinsel birleşmeye de girip hem sen mahcup olma, hem de kızı düş kırıklığına uğratma. Çünkü daha çok gençsiniz.

Çok korkuyorum

28 yaşında kızım. Yakında evleneceğim. Nişanlımı çok seviyorum ama ilk geceden korkuyorum. Bu korkumu yenmek, ilk geceyi rahat geçirmek için ne önerirsiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, olay eşinde düğümlenir. Onun, olay gerçekleşirken sabırlı davranması, anlayış göstermesi, amacına ulaşmak için telaşa kapılmaması gerekir. Başka söyleyecek bir şeyim yok. Sadece korkma yavrum derim ama bu yetmez. O gece korkunu dağıtacak ilacımız da yok. Biraz zamana ihtiyacınız olabilir.

Karım çok rahatsız

45 yaşında, 20 yıllık evli erkeğim. Sorunum erken boşalma. Eşim bu durumdan çok rahatsız. Gücüm yettiğince ilişkiyi sürdürüyorum ama fazlası mümkün olmuyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, gençlikte mastürbasyon döneminde başlıyor ve evlenince de sürüyor. Bu şartlanmadır. Erken boşalmanın tedavisi var. Bunun üstesinden geliyoruz. Uzmanına doğrudan başvuracaksın.

Haberin Devamı

Evlilikten korkuyorum

20 yaşındayım ama penisim 11 santim. Evlenmek istiyorum ama penisimin boyundan utanıyorum. Eşimi mutlu edemezsem diye korkuyorum?

CEVAP

Değerli okurum, evlilik, bedenin ve organın santimleriyle ilgili değil. Mutlu da olursun mutlu da edersin. Her şeyin istediğinden fazla bile olsa, ola ki soğuk bir kadına düşersen ne yaparsan yap elin boş dönersin.

Sperm kaçtı

Kız arkadaşımla ilişkide spermlerimin bir kısmı vajinasına kaçtı. Kız arkadaşım hamile kalmış mıdır? Korkuyorum. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, hemen bir cevap veremem. Umarım kız arkadaşın hamile kalmamıştır.

Neden korkuyor?

19 yaşındayım. Kız arkadaşım ilişkiye girince korkuyor, nasıl engelleyebiliriz? Beni istemiyor mu? Penisimden mi kaynaklanıyor?

CEVAP

Değerli okurum, her şey olabilir. Neden korktuğunu daha ayrıntılı yazsaydın iyi olurdu. Şaşıracaksın ama takıldığım ilişkiye giriyorsanız niye korkuyor? Ama ilişkiye girmek istiyor ve korkuyorsa o başka. Onda da biraz haklı. Demek istediğim de penisin galiba boyutlu. Ama her kızda genellikle ilk zamanlar penis korkusu vardır. Neden korktuğunu bir kendisine sorsana.

Haberin Devamı

Boşlukta gibiyim

18 yaşındayım ama daha cinsel ilişkiye girmedim. Kendimde bir boşluk hissediyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, “18 yaşındayım, cinsel ilişkiye girmedim” deseydin ben de ‘Olabilir, önünde zamanın var’ diyecektim. Ama oradaki ‘daha’ sözcüğü yitirilmiş yıllara hayıflanır gibi bir anlam içeriyor. Aceleye gerek yok. Sanırım 1 yılın sonunda bir şekilde ilişki kurmuş olabilirsin. Aman kuracağınız ilişkilerde kızları harcama, yiğitçe davran.

Kızlar uzaklaşıyor

20 yaşındayım. Kızlar benden uzaklaşıyorlar. Acaba kızları şımartıyor muyum? Mesela en son kız arkadaşımdan uzak durdum. Benden soğudu ve ayrıldık, nedeni nedir?

CEVAP

Değerli okurum, kızlar senin beynindeki düşüncelerden korkarak uzaklaşıyor olabilirler. Sanırım cinselliği ön plana alarak ilişki kurmaya çalışıyorsun. Estetik, sevecen, anlayışlı, duygusal davran ve bencil olma.

İlişkiye giremiyorum

18 yaşındayım. Ben kadınlardan tiksindiğim için henüz ilişkiye girmedim. Ama bir yandan da çok istiyorum. Arkadaşlarım dalga geçiyor. Bu durum tedavi edilebilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, kendini gözlemeyi bırak. Kendinle bu denli hesaplaşma. Doğanın yapıcı kurallarına ve gelişimine bırak. Acele etme. Kadınlardan nefret etme duygunun bir analizi gerekebilir. Bunun için profesyonel yardım bile alabilirsin. En azından uzaktan bile olsa bu kapının kapalı olmadığına kendini hazırlamalısın. Sanırım tek başına bu yolu aşamayacaksın.

İlk olacaktı

20 yaşındayım, hiç ilişkiye girmedim. İlk denemede de ereksiyon olamadım. Bu beni bunalıma sürükledi. Çocuğum olmayacak mı?

CEVAP

Değerli okurum, dert etme. İlk birleşmede pek çok genç ereksiyon olmaz. O heyecanla olur mu? İnsan olmanın yüce yanlarından biridir bu. Tecrübe en iyi hocadır. Tecrübe zamanla kazanılan bir yetenektir. Hiç kaygılanma keyfine bak.

BÖYLE SORU YOK!

Kızların canı yanıyor

22 yaşındayım, penisim 20 santim. Kızlarla ilişkiye girdiğimde canları çok yanıyor, istemiyorlar. Ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, genellikle gençlikle çocukluk arası büyük boy takıntın mı vardı? Al sana Pisa Kulesi. Pantolona nasıl yerleştiriyorsun? Aman fermuarına dikkat et, sıkıştırma. Devamlı kontrol altında tut ki görüntü açığa çıkmasın. Yardımı teknik olarak verebilirim. Bunun da şartları evlilik koşullarına benzer bir ortam yaratmak. Evlilik olmadan deneme, işi zorlaştırma. Sevgi, güven ve zaman üçlemi çözüm sağlayacaktır. Doğal ilişki ortamında her şeyi olumlu olacaktır, üzülme.

GÜNÜN SORULARI

Tensel çekim yokmuş

İlişkimin bitme sebebi kız arkadaşımın dediğine göre aramızda tensel çekim olmamasıymış. En fazla öpüştük, bu çekim olayı nedir?

RUMUZ: KAFA KARIŞIKLIĞI

Değerli okurum, kafan iyice karışmış. Çekim, zevk alma, tutku ve hayaldir. Birçok duygumuzu etkiler. Çiftin duygularına aynı tutkuyla karşılık bulmasıdır. Ruhsal ve fizyolojik bir uyarımdır. İpin ucunu kaçırmamak gerekir. Yasal bir birliktelik bu sorunları çözebilir. Olayı aceleye getirme, bırak kız arkadaşın giderse gitsin. Arkasından el salla, bir daha dönmesin. Doğru kişi gelecek, her şey yoluna girecektir, üzülme, sevgiyle kal.

Çok tedirginim

18 yaşındayım. 3 yıl önce kuzenim beni hayat kadınına götürdü, boşalamadım. O günden beri tedirginim. Yaşım büyük olsaydı daha farklı sonuçlar olur muydu?

Değerli okurum, acelen neydi? Daha olgunlaşmamış bir beden ve ruhla kendine niye ihanet ettin, ettirdin? Üç yıl önce çocuksun. Eyleme erken başlamışsın. Yaş 18’i geçmeli, akıl başa gelmeliydi. Kaçan yok ama kovalayan bir kuzenin, acemi ve erken müdahaleleri ile ham, pişmemiş bir yemek sofrana konulmuş. Cinsel ilişki potansiyelin ölene kadar sürecek, acele etme. Zamanla her şey yoluna girecek, kendine sahip çık yeter.

GÜNÜN SÖZÜ

Eğer hayat şeker gibi tatlıysa,, genelde kişiyi uyuşturur.. Acıysa,, ezer suyunu çıkarır.. Ama posası da ya filozof ya da kof olur.. H..D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder