Dr. Haydar Dümen Erkeğiniz ilgi bekler
HABERİ PAYLAŞ

Erkeğiniz ilgi bekler

Evliliklerde ilişki zamana yenik düşebiliyor. Heyecanlar azalıyor, sorunlar başlıyor ve cinsellik monotonlaşıyor. Eşler bunu çözmek yerine birbirinden uzaklaşıyor, yatak odasında soğuk rüzgarlar esiyor. Hanımlar, unutmayın erkeğin de ilgiye ihtiyacı var. Onu küstürmeyin, ilginizi de eksik etmeyin

[[HAFTAYA]]

Kocamın ilgisini çekemiyorum

36 yaşında kadınım. Kocamın ilgisi çok azaldı. Her gün sırtını dönüp yatıyor. İlişkiye girmek istediğim zaman reddediyor. İktidarsız değil. Sizce kocamın ilgisini nasıl çekerim?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, ilişkinizin monotonlaştığını düşünüyorum. Renklendirmek senin elinde. Eşinin ciddi bir sorunu yoksa kocanı yeniden keşfetmeye çalış. Haftada 1-2 kere mutlaka çok renkli, çok heyecanlı, biraz süslü, biraz erotik giysiler giy. Az müzik, loş oda şimdilik malzemelerin bunlar. Beni haberdar et.

Daha çok keyif alsın istiyorum

23 yaşındayım. Kız arkadaşımla 2 defa ilişkiye girdim. İlişkiden keyif almadığını söylüyor. Sevgilimin daha fazla keyif alması için ne yapmalıyım? Sorun kimde?

CEVAP

Değerli okurum, kadınlar öyledir. Fizyolojik ve psikolojik olarak zevk konusunda, erkekler kadar düğmeye basar basmaz ateşlenir biçimde bir yapıya sahip değildir. Senin de öğreneceğin şeyler var. Bir kadının ruhunu nasıl anlayacaksın? O geçiş süresindeki duygusallığı nasıl kullanacaksın? Zamana ihtiyacınız var.

İkinciyi istemiyorum

20 yaşındayım, penisim 14 santim. Haftada bir kez mastürbasyon yapıyorum. İlişkiye girdiğimde de bir kere boşalıyorum ve isteğim kalmıyor. Acaba sorun var mı?

CEVAP

Değerli okurum, her şey normal. Her şey ideal. Bu her şeye aklına gelen öteki şeyleri de ekle.

Adet gördüm ama...

21 yaşında kızım. Sevgimle ilişkiye girdik. Bu süre içinde 2 kez adet gördüm. Acaba hamile kalma riskim var mı? Kızlığım bozuldu mu? Acaba ondan hastalık mı kaptım?

CEVAP

Değerli okurum, saydıklarının hiçbiri olmadı, olmayacak. Sen ne hamilesin, ne de zarın bozuldu. Döküntülerin de hastalık olduğunu sanmıyorum. Keyfine bak be yavrum. Ama suçluluk kompleksine girersen ruh hastası olursun. Bu da herkesi yorar.

Haberin Devamı

Çok zayıfım

Ben çok zayıfım. Nedeni fazla sayıda mastürbasyon yapmam mı?

CEVAP

Değerli okurum, 6 ay ya da 1 yıl mastürbasyonu azalt, deneyiver.

Ya hamileysem?

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla korunarak ilişkiye giriyoruz. Adet günümün üzerinden 3 gün geçti. Düzenli adet görüyordum. Ne olur bana yardımcı olun.

CEVAP

Yavrum, 15-20 gün sonra mailini bekliyorum. Ya da mail atmazsan gebelik testi yaptırırsın.

Vajinal orgazm olmak istiyorum

12 yıllık evli kadınım. Eşimle ilişkimizde sorun yok ama ben bir türlü vajinal orgazma geçemedim. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, bunun tekniğini bu köşeden anlatmak toplumsal değer yargılarını, sınırları zorlar. Özel bir yöntemin ve tedavinin yolunun da doktorla birebir karşılaşmadan geçtiğini söyleyerek sana yol göstermiş oluyorum.

1 yıl sonra evlensem...

25 yaşındayım. 5 yıldır erkek arkadaşım var. Öğrendiğime göre başka bir kız arkadaşı varmış. Kızlık zarımı diktirip 1 yıl sonra evlensem anlaşılır mı? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Haberin Devamı

Sevgili yavrum, erkek kuş kafesten uçtu. Arkadaşın bir bahane uydurdu. Gitti gider. Bu işte senin kazancın var. Kucağında bir çocuk bırakıp “Hadi hoşçakal” demedi. Yani böyle bir halt yemedi. Sıkıntını sineye çek. Kendine doğru yolu seç. Diktirme olayını da evlenmeden 1-2 gün önce düşünürsün. Ne çıkarsa bahtına.

Eşim ilişkiden korkuyor

28 yaşındayım, 1 yıllık evliyim. Cinsel organım büyük olduğu için eşimle ilişkiye giremiyoruz. O korkuyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, penisin normal sınırların üzerinde. İlişkiye girememe korkusu bir tür vajinismus kapsamına girer. Onu da biz çözeriz.

Bozulmuş mudur?

Sevgilimle 1 yıldır çıkıyoruz. Küçükken bisikletten düşmüş, birkaç damla kan gelmiş. Sizce kızlık zarı bozulmuş mudur?

CEVAP

Hayır, bozulmadı sevgili okurum.

Ne zaman bozulur?

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla birlikte olmaya karar verdik. Kızlık zarı ilişkinin ortasında mı bozulur yoksa ilişkiden sonra mı?

CEVAP

Yavrum kızlık zarı gelinlik kız gibidir. Yani hem ağlar, hem gider. Önce nazlanır. Erkeğinden hoşlanmazsa boşverir, esneyiverir. Hoşlanırsa kendini naza çeker, erkeğin sabrı üstüne karabiber eker! Çünkü kanamaya karar vermiştir. Olayın kıvamını bekler. Zamanı ayarlı saat çalınca direncini koyuverir. Ama öyle kızlık zarları da vardır ki, martavalları yemez. Alkışlasan da, yalvarsan da bana mısın demez. Zarın kalitesine de akıl ermez. İsterse kanar, isterse esneyiverir azar azar.

GÜNÜN SORULARI

Sevgilim biriyle birlikte oldu mu?

Sevgilimin benden başka birisiyle birlikte olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Böyle bir yöntem var mı?

CEVAP

Değerli okurum, böyle bir yöntem yok ki. Teknolojisi en gelişmiş Amerika’da bile bu ilişkileri saptamak için özel ajanlar kiralanır. Bu konu oralarda pek gizli kapaklı olmadığından yemekte, arabada, bir yerlerde yakalanıyorlarsa ilişkiye bakılmıyor, cinsel ilişki araştırması da yapılmıyor. Kadın-erkek bir eve ya da motele giriyorlarsa, buluşurken ya da ayrılırken bir de öpüşüyorlarsa ilişki kanıtlanmış oluyor. Belki senin sevgilinin o tarakta bezi yoktur. Ruhen dışa dönük ve neşelidir ama sağlamdır. Bunları bilemeyiz. Kanıt için ilişkiyi saptamanın bir yolu da yoktur. Özünde şüpheci bir yanın varsa, bir uzmana git. Her iki konuda için rahatlasın

Kızları görünce deliriyorum

20 yaşındayım, kızları görünce deliriyorum. Acaba psikolojim mi bozuk?

CEVAP

Değerli okurum, insanlar böyle böyle dellenirler. Çocuk şeker için ağlar, oyuncak için diretir. Gençliğin ilk yıllarında bisiklet, giyim kuşam ve de arkadaşlar arası oyunlar devreye girer. İstedikleri olmayınca da sinirlenip tepinir ya da ağlayabilirler. Yaşın gereği sen artık çocuk değilsin ve laf dinlemelisin. Kiminin gözü, kiminin yürüyüşü, ötekinin gülüşü say sayabildiğin kadar... Her biri bir mermi gibi beynine ve yüreğine saplanıyor. Bu mermiler günde 3-5 kereden ayda 90-100’ü buluyorsa, oranı buranı değil, aklını hedef alıyor demektir. Böyle durumlarda doktorun yapacağı fazla bir şey yoktur. Psikolojik bir yardım alman da uygundur.

Sevgilim boyunu sorun ediyor

Erkek arkadaşım 26 yaşında, hiç ilişkiye girmemiş. Penisi de 8 santimmiş. Bunu sorun ediyor, acaba tatmin edememe gibi bir sorun olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, erkek arkadaşının yaşı tam yerinde. Aşka, cinselliğe, evliliğe hangi yöne gitmek istiyorsa yolu açık sayılır. Penis boyunu o mu söyledi, sen mi ölçtün? Kilo durumu nasıl? Cinsel sistem çalışıyor, organ da ereksiyon oluyorsa bu ölçüyü içine sindirecek biriyle yani seninle de evlenebilir. Çünkü boyu yapı olarak kabul edilirse, yorum olarak yeterlidir. Ortalama 50 yıl sürecek bir evlilikte penis boyu ölçü olamaz. Organ görevini yapıyor, süreyi ayarlayabiliyorsa sorun yaratmaz. Evliliğin ilk aylarında acemilikten olumsuzluklar yaşanabilir. Bunu dert etmezse onu da aşabilir. Arkadaşın artık sahaya inmelidir. Yavaş yavaş kendini göstermeli, topu penaltıdan gole çevirmelidir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder