Dr. Haydar Dümen Erkek evlilikten sıkılırsa
HABERİ PAYLAŞ

Erkek evlilikten sıkılırsa

Çift mutlu bir yuva kurmak için adım atıyor. Ama evliliği ayakta tutması zor, fedakarlık istiyor ve cinsellik bu kurumun olmazsa olmazı. Kadın ise yetiştirilmesine bağlı olarak cinsellikten korkuyor, çekiniyor. Bazen erkek bu durumdan sıkılıyor ve ilgisini dışarıya yöneltiyor. Evde sorunlar başlıyor.

BÖYLE SORU YOK!

Penisim büyük diye kız kaçıyor 24 yaşındayım, 2 yıldır kız arkadaşım var. İlişkiye girmek istedik ama sevgilim penisim büyük diye ilişkiye girmedi. Oysa ben çok ciddiyim. Ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, “Kız haklı” diyeceğim. Demesi kolay da bu iş gaz pedalı gibi değil ki, az ya da çok bas diye öğüt verelim. Kız korkuyor. Sen ‘Kerem’in arpa tarlası gibi yanıyorsun.’ Ben bu işe çözüm bulurum da kesin evlilik konusunda garanti istiyorum. Yoksa el alemin gonca gülünü senin eğlencen uğruna soldurmayalım. Kız arkadaşının direnmesi doğrudur. Önüne bir tepsi baklava koysalar, “Tümünü ye, yut” deseler, yiyip yutamazsın. Nasıl yersin? Azar azar, mide kapasiteni alıştıra alıştıra değil mi? Bu işin de tekniği böyle.

GÜNÜN SORULARI

Tansiyonu yükseltir mi?

21 yaşındayım, yüksek tansiyonum var. Mastürbasyon yapmak tansiyonumu kötü etkiler mi?

Değerli okurum, geçmiş olsun. Bu yaşta tansiyon yüksekliği ciddiye alınmalı, kan ve hormonlara bakılmalı. Aman iki gözüm hafife alma, iç hastalıkları uzmanından kopma. Kilo alma, tuzu, yağı azalt, hafif spor yap. Bunları uzmanına danış. Mastürbasyonda yani sadece eylemde öyle sandığın kadar tehlikeli bir tansiyon yüksekliği olmaz. O bir ihtiyaçtır. Haftada 1-2 hakkındır. Tedirginlik tansiyonu etkiler, tedirgin de olma.

Neden sertleşiyor?

18 yaşındayım. Haftada 3-4 kere mastürbasyon yapıyorum. Ama durup dururken penisim sertleşiyor. Sorun nedir?

Böyle gelmiş böyle gider okurum. Kuruluşu ona göre ayarlanmış, amaç dişiye tohum atıp çocuk yapıp nesli sürdürmektir. Aslında koşullar olsa iyi ama bu yaşta sosyolojik, biyolojik ve ekonomik bakımdan olmaz, ters teper. Sen çocuksun, ananın dizinin dibinde yatmak isterken bebek gelir sırtına biner. Yemeğini yerken yaramazlık yapar. Kadın çocuğunu daha çok seveceği için kıskançlık damarların kabarır. Saymayayım, iş çığrından çıkacak.

Haberin Devamı

Azalttım ama...

22 yaşındayım. Sevişme esnasında zevk alamıyorum, sadece boşalırken zevk alıyorum. Mastürbasyonu azalttım ama yine de bir şey değişmedi. Acaba tıbbi bir müdahale gerekir mi?

CEVAP

Değerli okurum, şu anda gerekmez. Mastürbasyonu daha da azalt. Sürekli beraberliğin olan bir partnerin olabilir. Koşullar elverince de beğendiğin, içinin çektiği biriyle evlen. O zaman ortaya çıkacak sorunları çözeriz.

Hakim olamıyorum

18 yaşındayım. Penisime hakim olamıyorum. Olur olmadık yerlerde hareketleniyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, atı dizginle. Bu kısmen senin elinde. Yani bu yol beyinden geçer. İkinci yol ise giysilerine dikkat et, belli olmayacak bir giyim tarzı bul.

Neden kanamıyor?

21 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla çok kez ilişkiye girdik ama kanama olmadı. 3 kere doktora gittim, kızlık zarının normal olduğunu söyledi. Esnek değilmiş. Ama yine de kanama olmadı. Acaba neden?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, dördüncü doktor yani rapor kurul başkanı Haydar Hocan doktorların teşhislerini onayladı.

Kan gelince korktuk

21 yaşındayım. Sevgilimle ilişkiye girdik. Ondan kan gelmeye başladı. İkimiz de çok korktuk. Ne olur bize yardım edin.

CEVAP

Değerli çocuklarım, madem korkacaktınız niye bilmediğiniz yollara daldınız? Başka zararlar, hayati tehlikeler de olabilir. O zaman ne yapacaktınız? Ben nasıl yetişeyim size? Vajinal yırtık olsa, kızın acilen bir kliniğine kaldırılması gerekir. Tabii ki eliniz, ayağınıza dolaşır. Ve bu şoku da hayatınız boyunca unutamazsın. Hem acemisiniz, hem de elinizde kılıç, kalkan, gladyatörler gibi arenaya iniyorsunuz.

Hastalık kapar mıyım?

24 yaşında kızım. 1 yıldır erkek arkadaşım var. Şimdiye kadar beni hiç zorlamadı. Ama son zamanlarda beni öpmek istediğini söylüyor. Bu yaşa kadar kimseyle öpüşmedim. Ciddi bir hastalık kapar mıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, ne hastalığı kapacaksın? Sevgiliden öpüşmeyle kapılacak bir hastalık ben bilmiyorum. Bu korkular içinde kök salar, büyürse cinsellikten soğursun. Hiçbir erkek soğuk kadın istemez. Evlendiğinde ya da sonraki zamanlarda erkek başka arayışlara geçerse yuvan bile yıkılabilir. Erkek arkadaşınla ilişkinin nereye varacağını bilmiyorum. Hastalık bakımından hiçbir kuşkun olmaması gerektiğini ben söylüyorum. Hadi bakalım kolay gelsin.

Kısırlık riski var mı?

25 yaşındayım, hiç cinsel ilişkiye girmedim. Her gün mastürbasyon yapıyorum. Acaba kısır olur muyum? Yani mastürbasyonun zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyonun sana zararı olmaz. Haftalık sayın 2-3’ü aşmasın. Aslında mastürbasyon yapmak, hiç yapmamak ya da cinsel birleşmede hiç bulunmamaktan daha iyidir. Yine de yaşın gidiyor, evlenmeye baksan iyi olur.

Eşim acı çekiyor

26 yaşındayım. 1 yıllık evliyim. Penisim uzun ve kalın. Birleşmeye çalıştık ama eşim acı çektiği için bir türlü ilişkiyi gerçekleştiremedik. Karıma acı çektirmeden nasıl birleşebiliriz?

CEVAP

Değerli okurum, zor bir konu. Penis operasyonla ne incelir ne de kısaltılır. Eşin doğal olarak bu koşullarda acı çekmeye mahkum gibi. Belki doğumdan sonra bir parça rahatlar. Ama yine de ikinizin beklediği acısız, zevkli mutlulukları zor yakalayacaksınız diye düşünüyorum. Burada birleşme tekniği çok önemli. Ona dikkat edersiniz avantaj sağlayabilirsiniz. Şimdilik böyle idare edin.

Yanma bitmiyor

31 yaşında kadınım, 7 yıllık evliyim. Eşimle ilişkiye girdiğim zaman yanma oluyor. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Sevgili okurum, bir kadın doğum uzmanı orada iltihap ya da mantar var mı diye bakacak? Sana fiziksel önerilerde bulunacak. Bir şey varsa onu tedavi edecek. Bütün bunlara karşın 5-6 ay içinde hâlâ sorun yaşanıyorsa bir ihtimal psikolojik denilecek. O zaman yine konuşuruz.

Zevk almıyorum

22 yaşında kızım. 1 yıldır bir ilişkim var. Düzenli olmasa da 3 günde bir birkaç defa ilişkiye giriyoruz. Ben zevk alamıyorum. Zevk aldığımda da orgazm olup olmadığımı anlayamıyorum. İlişki bittikten sonra partnerimle yeniden ilişkiye girmek istiyorum. Neden böyle?

CEVAP

Sevgili okurum, orgazm olamadığın için doyamıyorsun. Yani zevk doruğunu aşamıyorsun. Tıpkı yemek yerken doymadığımız zaman nasıl biraz daha bir şeyler yemek isteriz. İşte senin durumun buna benziyor. Alışacaksın, öğreneceksin. Partnerinin sana karşı davranışı önemli. Ustalığı, ortamın uygunluğu, toplum tarafından okeylenmiş bir ilişkiyle birleşince zaman lehine işleyecek.

Zararlı mı, zararsız mı?

19 yaşındayım. Her gün mastürbasyon yapıyorum. Acaba her gün mastürbasyonun sağlığıma bir zararı olur mu? Yani her gün yapmak zararlı mı, zararsız mı?

CEVAP

Değerli okurum, olayı yalın bir mantıkla çözelim. İradene sahip olarak gücünü kendine kanıtlaman için şu işi gün aşırıya çevirirsen, senin de, benim de kafamdaki bütün kuşkular gitse...

GÜNÜN SÖZÜ

Akıl akılla karşılaşınca ya dövüşür, ya sevişir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder