Dr. Haydar Dümen Erkek orta yolu bulmalı
HABERİ PAYLAŞ

Erkek orta yolu bulmalı

Erkek ve kadın ilişkileri daima ince bir çizgi üzerindedir. Önemli olan ilişkiyi sevgi, saygı, anlayış çerçevesinde dengeye oturmaktır. Burada kadın kadar erkeğe de iş düşüyor. Karşınızdaki kadını övün, şımartın, çok sevin ama bunu yaparken sabırlı, şefkatli olun, konuşun, dozunu kaçırmayın.

BÖYLE SORU YOK!

Kız beni zorluyor

3 aydır kız arkadaşım var, biz ilişkiye girdik. Ama ben sıkıldım. Kız arkadaşım ayrılmayı istemiyor, hep ilişkiye girmek taraftarı. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, her şey iyiymiş ama içinden haykıran isyan duyguları yarı yolda lastiğin patlayacağının işareti gibi. Senin otomobil belki sağlam da, ben lastiklere güvenmiyorum. Kız da hız delisi. Bas gaza bas. Kızım, yavrum adama kastın ne? Onu erken yaşta çöp sepetine mi atacaksın? Bu işin bir de yarını var. Elbette senden sonrası da var. Bir ağaca çıkmış meyve topluyorsun. Sepetini doldurmuşsun ama dalları kırma olur mu? Siz evlenmeyeceksiniz. Okurum, kız seni fazla zorluyor, söyle aklını başına toplasın.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

Geç boşalıyorum

20 yaşındayım, 3 yıldır sevgilimle buluşup eve dönünce mastürbasyon yapıyorum. Penisim yamuldu, çok geç boşalıyorum. Ne olacak?

Yavrum, bir lokantanın önünden geçiyorsun. Harika yemekler var. Sen karnıyarık seviyorsun. Kokluyorsun kokluyorsun, eve gelip kuru ekmekle karnını doyuruyorsun. Bir süre sonra miden yamulurr. Çünkü kuru ekmeği yerken bazen yutkunmakta zorlanırsın. O arada beyin karnıyarığı düşünür. Mide katıksız ekmeğe isyan eder. Sanıyorum mastürbasyonda penisini zorluyorsun. Mastürbasyonu azalt. Ayrılacak mısın, evlenenecek misin? Oyunu kuralına göre oyna.

Sevgilim gebe mi?

4 aydır kız arkadaşıma ilişkiye giriyoruz. Son ilişkide prezervatif patladı. Gebelik belirtileri var. Evlenmek ve çocuk için çok genciz. Ama sevgilim çocuğu doğurmak istiyor. Ne yapayım?

Değerli okurum, çocuk olunca olayların gidişi ve rengi değişecek. Evlilik bile birçok şeyi kurtarmaya yetmeyecek. Çünkü evlilik çok uzun vadeli bir sözleşme. Erken verilen kararlar fiyaskoyla sonuçlanır. Çok tehlikeli bir dönemeçtesin. Üstelik komşunun bahçesindeki elmayı dalını kırarak koparmışsın. Onu hoş tut. Bana göre kız gebe değil.

Haberin Devamı

Zevk yok, acı çok

5 ay sonra düğünüm olacak. Nişanlımla birlikte oldum. İlk denemede pek kan gelmedi ama daha sonra çok kanamam oldu. Kan gelince bir daha birlikte olmadık. Bu normal mi? Bir de her denemede canım yanıyor, zevk alamıyorum. Yardımcı olun.

CEVAP

Sevgili okurum, evlen bakalım. Başlangıçta bu tür acılar olabiliyor. Penis vajinanın kalıbına uyacak. 15-20 gün hatta, 1 ay geçtiği halde acı çekersen onun çaresini bulacağız. Burada çeşitli nedenler rol oynuyor. Erkeğin penisi büyük olabilir. Senin de vajina şimdilik daha sıkıdır. Bunlar düzelecek sorunlar. Evlendiğinizde sil baştan başlarsınız. Yine kanama olacağını sanıyorum ama sakin ol, kendini kasma.

Şaşkınım

18 yaşındayım. Penisim tam sertleşmiyor. Doktor hap önerdi. Onu kullandığım 3-4 gün etkisini gördüm. Sonra da devam ettim ama boşalamıyorum. İçimden seks yapmak gelmiyor. Şaşkınım, ne yapmam gerekiyor? CEVAP Değerli okurum, kullandığın ilaç hormonlu bir preparattı. Hekim sana bunu gerek gördüyse işe o açıdan bakalım. Hem hormonal düzeyin ölçülsün hem de testislere bakılsın. Bunun yetkili hekimi de üroloji uzmanlarıdır. Bunları yaptır ki benim de gözüm arkada kalmasın.

Haberin Devamı

Yanlış kadınla olmadım

24 yaşındayım, 5 kez cinsel ilişki yaşadım. Hiçbiri yanlış bir ortamda ya da hayat kadınıyla değildi ama başarısız oldum. Mastürbasyon yaparken ereksiyon oluyorum. Bu psikolojik mi yoksa çok heyecanlandığım için mi olmuyor?

CEVAP

Değerli okurum, heyecanlandığın için oluyor. Heyecanın kökeni de psikolojik. Olumlu koşullarda ve bir kişiyle uzun süreli, güvenli ortamda sık sık buluştuğunda sorun kendiliğinden çözülecek. Orada da bir takılma olursa, iştahsız atın önüne yem koyar gibi birkaç günlük ilaç alırsın. Atını şahlandırırsın. Yani hiçbir derdin yok.

Adet kanamasından farklı

Erkek arkadaşımla ilişkiye girdim. Kızlık zarım patladı. Adet kanamasından daha değişik bir kanama var, sürekli geliyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum kanama oldu, zar kendi kendini onardı. Yırtıldı ama yara izi kalmadı. Genel kanın da o kanla hiçbir ilgisi yok. Normal adetini görüyorsun, rengine de karışma. Bu konuyu evlenirken yeniden düşünmen gerekirse o zaman düşünülür.

Kızlar çok nazlanıyor

28 yaşında, üniversite mezunuyum. İyi bir işim var. Karşıma evleneceğim kız çıkmadı. Teklif ettiğim kızlar hep çok nazlandı. Dolayısıyla ilişkilerim hep çıkmaza girdi. Sorun bende mi? Arkadaşlık teklif ettiğim kızlara çok ilgi duyuyorum. Onların davranışlarını ve güzelliklerini sürekli övüyorum. Çok mu şımartıyorum?

CEVAP

Değerli okurum, kızları övmen hoşuma gitti. Tabii ki aşırıya kaçmamak koşuluyla övmeye biraz da şımartmaya devam. Anladığım kadarıyla biraz ciddisin, kılı kırk yarıyorsun. Babacan, korumacı, biraz neşeli, canlı, hoşgörülü, sulandırmadan esprili ama susmasını da bilen, kıza söz hakkı tanıyan biri ol. Bunları yaparken bazı şeyler sana ters gelse bile hemen onu düzeltmek yerine geçiştir. O anın tadını kaçırmamak gerekir. Yaş olarak harika bir yerdesin. Zaman kaybetmeden evlenmeye bak, geç kalma.

Doktor şap önerdi

18 yaşındayım. Her kızla olmak istiyorum. İki kez ilişkiye girdim. Şimdi kendime hakim olamıyorum. Her an bir kızla ilişkiye girmek istiyorum. Doktor şap önerdi. Ne yapayım?

CEVAP

İyi rüyalar, iyi uykular okurum. Boş hayaller boş, boş. Kaçıyorlar koş, koş. İnsan hayal ettiği müddetçe yaşarmış. Sen hayal ettiğin müddetçe işin sarpa saracağı benzer. Erken boşalıyorum 23 yaşındayım. Mastürbasyon yaparken erken boşalmıyorum ama ilişkiye girerken çok erken oluyor. Sizce sorun nedir? Bir hastalık olabilir mi? CEVAP Değerli okurum, merak etme, hastalık değil, zamanla alışacak. Yeni bir şartlanma oluşacak. Şu anda verdiğin referanslar iyidir. Keyfine bak ve kafana takma.

Birleşme olmadı

19 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla bir ay önce birlikte olmaya çalıştık ama ben çok acı duyduğum için tam anlamıyla birleşme olmadı. Benden kan geldi. Acaba bu neden kaynaklanıyor?

CEVAP

Sevgili okurum, elbette kızlık zarından kaynaklanıyor.

Ya hamileyse?

23 yaşındayım, kız arkadaşım da 20 yaşında. Kasım’da evleneceğiz. İlişkiye girdik. İçine boşalmadım ama sevgilim hamile kalmaktan korkuyor. Adeti gecikirse gebelik testi yapacağız ama “Adet gördükten 10 gün sonra bile bebek olur” demişler. Bebek varsa ne yapacağız? Onu yarı yolda bırakmam.

CEVAP

Değerli okurum, varsayalım ki gebe kaldı. Doğacak çocuğun yarısı senin, yarısı kız arkadaşının. Dere geçerken at değiştirilmez. Umarım, hamile kalmamıştır. Çok karamsar hava görmüyorum yeter ki evlenin. O zaman gerisi sadece sizi ilgilendirir.

Kanaması sürüyor

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdim. Bir hafta geçmesine rağmen kızın kanaması sürüyor. Bu bizi korkutuyor. Ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, korkulacak bir durum söz konusu değil. Kanama durana kadar birleşme yapmayın. Ama bir kadın doğum uzmanının da fikrini alsanız iyi olur. Bu işler kapalı kutu, içinden sürprizler de çıkabilir.

GÜNÜN SÖZÜ

İhanet yüzdesi yüksek olan erkeklerin aşk şerbeti gibidir. İçen bir daha bir daha içmek ister. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder