Dr. Haydar Dümen Erteleseniz ne çıkar?
HABERİ PAYLAŞ

Erteleseniz ne çıkar?

Haberin Devamı

Pek çok kız ilk geceden korkuyor. Çünkü olur olmadık sözler duyuyorlar; acıdan oturamayanlar, duvara fışkıran kanlar... Burada eşin anlayışı önemli. Her şeyi ilk geceye sıkıştırmaz, eşinizi hazırlarsanız mutluluk gelip sizin kapınızı çalar

BÖYLE SORU YOK!

Mastürbasyon kalori yaktırırmış

17 yaşındayım, 98 kiloyum, 1.67 boyundayım. Mastürbasyon yapan kalori yakıyormuş, doğru mu? Zayıflamam için için günde kaç kere mastürbasyon yapmam gerekir?

CEVAP Seni gidi kurnaz seni. Alıp da kaçan mı? Gözüme bak, ben o dolmaları yutmam. Senin de mastürbasyonuna göz yummam. Haftada 2 neyse. Ya hocandan ‘Evet’ onayı aldın diye çıkarsan 12’ye. Yemezler aslanım. Zayıflamak için neredeyse her 2 kişiye “Bu konuları biliyorum” diyen bir uzman düşüyor. Hiçbirinden “Mastürbasyon zayıflatır” diye duymadım. Ama sen zayıflayacaksın. Ben seni zayıflatacağım. Sana ‘Kendine İyi Bak’ kitabımı armağan edeceğim. Bunun için adresini bekliyorum. Kitap eline geçene dek şekerli yiyeceklere veda et.

GÜNÜN SORULARI


Bahaneler bitmiyor

36 yaşında kadınım, 2 yıllık evliyim. Kocam 47 yaşında. Ne zaman birlikte olmak istesem çeşitli bahaneler buluyor. Bir kere de istek ondan gelsin istiyorum. Orgazm olmadığım için kendimi çok gergin hissediyorum. Acaba yanlış mı yapıyorum?

CEVAP Sevgili okurum, ne yanlışı? Daha ne yapacaksın? Bir eşinin ayaklarının altını öpmediğin kalmış. Adamın kaçıyor, sen kovalıyorsun. Bu yaşta eğer genelinde bir sorun yoksa ikinizin özelinde bir sorun vardır. İlk aklıma gelen seninki mastürbasyona takılmakta. Keyfini orada aramaktadır. Böyle değilse, özel eğilmeli. Herkes yerini ve geleceğini bilmelidir. Yoksa bu gerginlik bir gün kopma noktasına gelir. İşte sorun o zaman belirir. Bir karabasan gibi kendini gösterir.

Yarım saatten fazla sürüyor

24 yaşındayım. Pek çok cinsel deneyimim oldu. Son günlerde boşalmam yarım saatten fazla sürüyor. Ne yapmam lazım?

CEVAP Değerli okurum, eğer pek çok kere değişik partnerlerle belki de hayat kadınlarıyla olmuşsan, olayın bir hesap kitap meselesi ve kadınların isyan sesidir. Aslında aşk ve sevginin amaca göre kutsal olan son durağı o eylemde buluşsaydınız yarım saat çoğu kadın ve erkek için idealdi. Daha uzun sürsün diyenler de olabilirdi. Bu nedenle kendini suçlama, takıntı yapma. Partner değiştirip durma. Cinselliğin kendi kimliğini bilsin. Eğer buna rağmen “Partnerlerim rahatsız oluyor” dersen sen de yapmayıver be kardeşim!!!

Sevgilim hamile kalmış mıdır?

Uzun süreli bir ilişkim var, sürtünme yoluyla birlikte oluyoruz. Sevgilim adet görmedi, tam 29 gün oldu. Hamile kalmış olabilir mi? Ne yapmamız gerekir?

CEVAP Değerli okurum, bu gibi durumlarda kesin bir şey söylemek zor. Her an sürprizler olabiliyor. Eğer gebe kalmışsa elden gelen bir şey yok. Durumu daha sonra değerlendirirsiniz. Çok tedirginseniz gebelik testi yaptırabilirsiniz.

Kızlığı bozulmuş mudur?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla birlikte oldum. Arkadaşımdan kan geldi. Kızlığına bir şey olmuş mudur?

CEVAP Evet, sevgili okurum bozulmuş olabilir.

Kızlık zarı vajinanın kaç santim içinde?


18 yaşındayım. Biz arkadaşlarla konuşuyorduk ama sonuca varamadık. Kızlık zarı vajinanın kaç santim içinde? Bizi meraktan kurtarır mısınız?

CEVAP Sevgili çocuklar tam girişte. Ne santiminden söz ediyorsunuz? Odaya girerken odanın kapısı gibi düşünün.

Acaba bozuldu mu?


19 yaşında kızım. Sevgilim de 25 yaşında. İlişkiye girdik, benden çok kan geldi. Acaba kızlık zarım bozulmuş mudur?

CEVAP Sevgili okurum, ben sana soruyorum peki o kan nereden geldi? Gökten zembille mi indi? Yoksa uğruna bir tören yapılıp güvercin mi kesildi? Bal gibi kızlık zarın kanadı. İyisiyle kötüsüyle hayırlı olsun.

Eşim neden orgazm olamıyor?

Eşimle haftada 3-4 kez ilişkiye giriyoruz. İkimiz de ilişkiden çok zevk alıyoruz. Ama eşim orgazm olamıyor. Ben ona bu zevki yaşatmak için ilişki sırasında klitorisini elimle uyarıyorum. Böyle başarılı olduk. Başka ne yapabilirim?

CEVAP Sevgili okurum, iyi bir yöntem. Bana sorsanız, aynı şeyi önerirdim. Zaman içinde klitoris orgazmdan vajinal orgazma geçecek, bunu öğrenecek. Belki ilişki sayınız ona çok geliyor. Senin de erken boşalman varsa tedavi ol. Şimdilik böyle idare edin. Fantezileri de boşlamayın.

Kendimi bir türlü frenleyemiyorum

22 yaşındayım. Günde 3-4 kere mastürbasyon yapıyorum. Acaba bir sakıncası var mıdır? Kendimi durduramıyorum. Ne olur yardımcı olun.

CEVAP Sevgili okurum. Günde 3-4 kere mastürbasyon çok. Bu sayıyı haftada 3-4 indirirsen seninle anlaşmış oluruz.

Kan gelmedi


17 yaşında kızım. Bundan 8 ay önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdik ama ilişkiye girerken ne bir acı hissettim ne de kan geldi. Acaba kızlığım bozulmuş mudur?

CEVAP Sevgili okurum. Kızlık zarın esnek yapıda. Şu anda kızlık zarı bozulmamış ama cinsel ilişkiye girmiş bir kızsın. Yani ilişki açısından kız değilsin.

İlk gece ileri gitmeyelim mi?


Nişanlıyım ve nişanlımı çok seviyorum. Arkadaşlar “İlk gece sadece kızlık zarını boz. Daha ileri gitme. Yoksa kız ilk kez ilişkiye girdiği için vajinaya zarar verebilirsin” dediler. İlk defa bakire biriyle ilişkiye gireceğim için nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP Sevgili okurum. Evliliğin ilk gecesinde eşinin de istekleri ve onayı çerçevesinde canın nasıl istiyorsa öyle yap. Bunun yarısı şimdi, yarısı yarın gibi hesabı yok. Olayın duygusuyla, fiziksel etkileşimlerle ertelenebilir ya da kişiler arasında bütünlük rayına girmişse o gece yaşanır.

Kocama karşı çok isteksizim

6 yıldır evli bir kadınım. 2 çocuğum var ama 3 yıldır cinsel olarak isteksizim. Eşimin elimi tutmasına bile tahammül edemiyorum. Hep bir bahane bulup ondan kaçıyorum ama eşimi de çok seviyorum. Eşim bana yaklaşmazsa cinsellik aklıma bile gelmiyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, haklısın zor bir durum. Hemen ya da kolay çözüleceğe benzemiyor. Ama olayın bir yerinden tutmak gerekir. Bunun için bir uzmanın sistemli muayenesinden geçmen (bir bakıma kan değerleri) ayrıca bir psikiyatrla konuşman gerekir. Önünüzde uzun yıllar var. Kendini kaptırıp teslim olursan sorun daha da büyür.

Spermler dışarı çıkıyor

6 yıldır evliyim, 5 yaşında bir çocuğumuz var. İkinciyi istiyoruz. Ben boşalınca spermler eşimin vajinasından dışarıya çıkıyor. Ne yapacağız?

CEVAP Değerli okurum, o doğal. Birleşmeden sonra eşin sırtüstü yatsın. Ayaklarının altına iki minder koysun. 1 saat öylece kalsın. Televizyon izlesin, kitap okusun. 3-5 ay bekleyin. Hâlâ çocuğunuz olmazsa, sen bir sperm sayımı yaptırırsın. Eşini de bir kadın doğum uzmanına götürürsün.

GÜNÜN SÖZÜ


Ölümsüz aşklar efsanelerde ve sanatta yaşar. H.D

11

Sıradaki haber yükleniyor...
holder