Dr. Haydar Dümen Evliliğiniz yara almasın
HABERİ PAYLAŞ

Evliliğiniz yara almasın

Evliliği ömür boyu sürdürmek fedakarlık istiyor. Güvensizlik ve cinsel sorunlar evliliğe gölge düşürür. Erken yaşta, ayaklar yere sağlam basmadan yapılan evlilikler uzun sürmez. Dikkatli kararlar alın ki hayat kabusa dönmesin.

Tiksiniyorum

19 yaşındayım. Ben kadınlardan tiksindiğim için ilişkiye girmedim. Ama bir yandan da çok istiyorum. Arkadaşlarım dalga geçiyor. Kendimi kötü hissediyorum. Bu durum tedavi edilebilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, kendini gözlemeyi bırak. Kendini doğanın yapıcı kurallarına ve gelişimine bırak. Acele etme. Kadınlardan nefret etme duygunun analizi gerekebilir. Bunun için profesyonel yardım bile alabilirsin. En azından uzaktan bile olsa bu kapının kapalı olmadığına kendini hazırlamalısın. Sanırım tek başına bu yolu aşamayacaksın.

Haberin Devamı

Tehlikeye girer mi?

32 yaşındayım ve 10 yıllık evliyim. Bir kızım var. Son iki yıldır ilişkiye girer girmez boşalıyorum. İkinci kez ilişkiye girmek istemiyorum. Ne yapmam gerekiyor? Bu durum yüzünden evliliğim tehlikeye girebilir. Ne olur bana yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalmanın tedavisi var. Evliliğin kurtulacak.

Hamile kalır mı?

22 yaşındayım. Arkadaşımla ilişkiye girdik ama içine boşalmadım. Zevk suyu vajinaya değdiği için kız hamile kalır mı?

CEVAP

Değerli okurum, kalmaz. Ama unutma bu sözün bir oranı vardır. Bana göre binde bir. Bu oran piyango oranından daha yüksektir. Ya çıkarsa gibi ya kalırsa? Bu son ihtimali hiç unutmayın.

Üç damla kan geldi

24 yaşında, nişanlı kızım. Nişanlımla yüzeysel bir şeyler yaşıyoruz. Ama biraz ileri gittik. Sanırım penisi 2-3 santim içeri girdi. Koyu kırmızı 2-3 damla kan geldi. Kızlığım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarın zedelendi, belki de yırtıldı. Yapılacak şey, şimdilik bunları unutman. Ya da sıcağı sıcağına tam üstüne gitmen. Yani sevgilinle olayı paylaşman. Sonraki ilişkilere karar vermen.

Kilodan mı?

18 yaşındayım. Penisim 11 santim, kilom 65. Cinsel organımın kısa oluşunun kiloyla ilgisi var mı?

CEVAP

Değerli okurum, biraz var. Kasıktaki yağlar erirse, penis 1-2 santim daha kendini gösterir. Kilo almazsan penisin görev yapar.

Haberin Devamı

Orgazm olamıyorum

26 yaşında kadınım. İlk ilişkimden hiç zevk almadım, diğer ilişkilerimde de öyle. Zevk alıyorum ama orgazm olamıyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Kızım, kadınların yarısı senin gibi. Bu kadının vajinanın dokusunun özelliğinden kaynaklanıyor. Çünkü vajina cinsel birleşmeye değil, doğuma programlanmış bir organ. Zamanla bazı aşamaları öğreneceksin. Unutmadan, burada erkeğin ustalığının da büyük bir rolü vardır.

Bakire miyim?

24 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla birlikte oldum. Kendimi kastım. Benden birkaç damla kan geldi. Bir gün sonra tam olarak birlikte olduk, yine kan geldi. Üç saat sonra bir kez daha seviştik, daha fazla kan vardı. Bu kanamalar hep olacak mı? Bir de sürekli kanama oluyor, acaba bakire olabilir miyim?

CEVAP

Kızım, ne diyorsun sen? Bekaretin mekaretin kalmadı. Sen kızlık zarının nasıl bir şey olduğunu hayal ediyorsun? Ayrıca bu saatten sonra hesaplar yapılmaz ki. Olan olmuş, yeni yolun hayırlı, uğurlu olsun.

Haberin Devamı

Adet görmedim

18 yaşında kızım. Sevgilim bir şeyler yaşamak istedi. Kıyafetlerimiz üzerimizdeydi. Bu bana zarar vermiş midir? Üç aydır adet görmedim. Çoğunlukla böyle ama yine de kafamı kurcalıyor. Annem doktora götürecek, hamilelik çıkar diye korkuyorum.

CEVAP

Kızım, gebe falan değilsin. Kaygılarını kafandan at. Annen hangi doktora götürecekse gönül rahatlığıyla git.

Onu seviyorum

26 yaşındayım, nişanlıyım, bir kızla ilişkiye girdim. Cinsel yönden beni tatmin etti. Nişanlımla ilişkiye girdiğimizde bir türlü tatmin olamıyorum. Ayrılmak istemiyorum çünkü onu çok seviyorum. Bana yardım eder misiniz?

CEVAP

Değerli okurum, öteki arkadaşın yeni bir heyecandı. Genellikle böyle olur. Çok az da olsa tersi de olur. İnsan ruhu değişkendir. Yeni heyecanlara da hazır potansiyel taşır. Nişanlınla ileride cinsel yaşamınızın ne olacağını kestirmek zor. Çünkü evlilik ve sevgililik çok farklı şeylerdir. Bence evlenmeye daha hazır değilsin. Bir süre daha bekle ve sonunda karar ver.

Kandırıyorum

32 yaşında, 2 aylık evli kadınım. Cinsel ilişki sırasında hiç zevk alamıyorum ama eşimi kandırıp zevk alıyormuş gibi yapıyorum. Bu durumdan çok sıkıldım. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, eşinde erken boşalma yoksa sorun ileride çözülür. Burada eşinin ustalığı, estetiği önemli rol oynar. Ayrıca eşinin senin bazı özelliklerini keşfetmesi ve fantezileri dengeli kullanmanız gerekir. Bu konuda kadınlar biraz hedefe geç ulaşıyor. Ama kafaya takarsan yolunuz daha da zorlaşır.

Küçültebilir miyiz?

26 yaşında kadınım. Nişanlımın penisi büyük, çok canım yanıyor. Onu seviyorum ama birlikte olurken acı çekiyorum. Acaba nişanlımın cinsel organının küçültülmesi mümkün mü? Nerede, nasıl yaptırabiliriz?

CEVAP

Sevgili okurum, çok zor bir sorun. Penisin herhangi bir yöntemle küçültülmesi söz konusu değil. Tek yöntem, onu idareli kullanmak. Eşinle mutlu olmanı diliyorum.

BÖYLE SORU YOK!

Arkadaşımı nasıl durdurabilirim?

Arkadaşım 2 gecede 8 tane prezervatif kullandı. Üstelik cüzdanımdaki prezervatife kadar aldı. Ben bu çocuğu nasıl durdurabilirim?

CEVAP

Vay be! İki gecede 8 prezervatif ha! Bunu gören okurum zıvanadan çıktı. Soluğu bana mail atarak aldı. Takma okurum, öyle her arkadaşının da her sözüne inanma. Sakın cüzdanı kaptırma ele. El oğlu, göğsünde 8’lik yaftayla övünsün dursun ne yapalım? Şimdi benim sana soruyorum yavrum. Sekiz prezervatif 8 ilişki mi yoksa 8 kere ha babam de babam mı? Arkadaşın doğru da söylese ne belli dört duvarın arkasında ne olduğu? Ben yine sana neyini ve nesini durduracaksın derim.

GÜNÜN SORULARI

Sadece canı yanıyormuş

23 yaşındayım. Sevgilimle ilişkiye girdim. Bana “Canımı acıtıyorsun, zevk almıyorum” dedi. Kadınlar zevk almıyor mu?

Yavrum, kızcağız nasıl zevk alsın ki? Bizimkisi ise problemin kendinde olduğundan habersiz yavru kaplandı. Yavrular, acemidir, düşünmeden hareket ederler, sabırsızlardır. Merak etme, düzelir acemi. Beni iyi dinlersen, istenen sonuca ulaşırsın. Seks, üç bölümden oluşur. İlk bölümde, çiftler birbirlerine dokunarak sevişmeye hazırlanırlar. Bu aşama kadın için çok önemli. Kadınını ateşleyen erkek, burada ortaya çıkar. Birinci bölüm ne kadar uzun olursa kadın, o kadar hazır olur. İkincisi ise, penetrasyondur. Arzulanandan erken boşalan erkek, ilk aşamayı uzun tutarsa partneriyle birlikte orgazma ulaşma şansı yükselir. Bu basamakları bir bir geçmeden ilişki başlarsa kadın kendini geri çeker. İki taraf da birbirlerine içerler. Yavrum, o zaman da sorumlusu ben değilim.

10 saniye sürmüyor

29 yaşındayım, bekarım. Erken boşalıyorum, 10 saniye bile sürmüyor. Sonrasında penisim sertleşmiyor. Zor durumdayım, ne yapmam gerekiyor?

Okurum, erken boşalma derdiyle boğuşan tüm erkeklerin her zaman yanındayım. Bu sorunla bunca yılı nasıl geçirip kendine ve partnerine eziyet ettin? Çözümü olan problemi başına musallat ettin. Canım ülkemizin dört yanındaki kıymetli uzmanlar, bir telefon konuşması uzaklığındalar. Zararın neresinden dönersen kardır.

GÜNÜN SÖZÜ

Aklına çok güvenme. Önce bilimi dinle sonra yolunu belirle. O zaman ilerle. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder