Dr. Haydar Dümen Evliliğinizi güçlendirin
HABERİ PAYLAŞ

Evliliğinizi güçlendirin

Kadın ve erkek hayatı paylaşmak, çocuk yetiştirmek, zorluklara karşı birlikte mücadele etmek için evleniyor. İlk yılların tadını çıkarmaya bakın. Birbirinizi tanıyın, birlikte eğlenip gülmenin tadını alın, evliliğe alışın ki ilişkiniz daha da güçlensin.

Heyecanım bitti

26 yaşında kadınım. Üç ay önce ikinci çocuğumu dünyaya getirdim. Kocama karşı heyecanım bitti. Onu seviyorum ama mecburiyetten ilişkiye giriyorum. Bu seferde bir şey anlamıyorum. Tekrar heyecanlanmak için ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okurum, sönmek üzere olan ateşe üflenir. Kimi zaman da körük gerekir. Ateşin başındaki kişi bu işten sorumludur. Allem edip kallem edip o ateşi yeniden canlandıracak. Eski formuna girmeyeceksin belki ama yeniden bir formül bulacaksınız.

Haberin Devamı

Her kadının olmasa da bazılarının başına gelen bir şey bu yazdıkların. Evlilik kolay değil. İşiniz, çoluk çocuk, eski heyecan gitmiş ya da “Evlilik bu muymuş” gibi görünen ve görünmez düşmanlar çevrenize üşüşmüş. Hüner bunları yenip el ele devam etmekte. Benden bu kadar.

Saatim boş geçmiyor

18 yaşındayım, günüm mastürbasyon yapmakla geçiyor. Yoldan geçen kadınlar bile beni tahrik ediyor. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, ruhsal sıkıntı içindesin. Altında daha ciddi ruhsal bozukluklar da yatıyor olabilir. Çok ciddi tetkik ve tedavin için bir psikiyatri uzmanına ya da kliniğine doğrudan başvur. Sanırım bir çözüm bulanacaktır.

Karımı tatmin eder mi?

24 yaşındayım. Cinsel organım 15 santim. Birleşmede sıkıntım olmuyor. İleride evlenince karımı tatmin edebilir miyim? Cinsel hayatımın daha iyi olması için ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, ilerideki eşini tatmin edip edemeyeceğini nereden bileyim? Çünkü sorun kadında düğümlenir. Kadın da olmadan ben bu düğümü çözemem.

İlişkiye girelim mi?

27 yaşındayım ve 2 aylık hamileyim. Eşimle kaçıncı aya kadar ilişkiye girebiliriz?

CEVAP

Sevgili okurum, doğuma 1.5 ay kalana kadar ve doğumdan sonra 1.5 ay ilişki yasaklıdır. Ancak 5’inci, 6’ncı aydan sonra ilişkilere özen gösterilmeli, ters hareketlerden kaçınılmalıdır.

Sevgilim acı çekiyor

Kız arkadaşımla ilişkiye girerken çok acı çekiyor. Cinsel organım büyük. İlişkiye girdikten sonra ne ayakta durabiliyormuş ne da oturabiliyormuş. Bana yardım edin.

Haberin Devamı

CEVAP

Okurum, insafa geleceksin. Tüm insanlık duygularını seferber edeceksin. İradeni eline alacaksın ve kıza hemen yol vereceksin. Bırak eziyeti. Evli olsaydınız belki ama hakkın yok daha ötesine.

Zar bozulmamış

22 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdim. Kan geldi. Ertesi gün doktora gittim. Doktor kızlık zarımın bozulmadığını söyledi. Sizce başka doktora gitmeme gerek var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, başka doktora gitmene ne gerek var, işte geldin bana. Hem de bu konunun uzmanına. “Uzaktan nasıl görüyorsunuz?” dersen, ben de derim ki diplomalı doktor, ha ben, ha o fark etmez, onun teşhisine imzamı atarım der, bu konuyu kapatırım.

Haz almıyorum

22 yaşındayım. Sorunum cinsel organımı hissetmemem. İlişkide de haz almıyorum. Bu beni evlilikten soğutuyor. Yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, cinsel organının sinirsel donanımında bir zaafiyet, bir eksilik var. Bu nöroloji uzmanlarını ilgilendiren bir konudur. Bir kere randevu alıp gitsen ve gerçeği öğrensen, doktor da yapılacak bir şey varsa elden geleni yapsa. Değilse başka formüller arasak.

Haberin Devamı

Bebeğimiz olsun

Bir aylık evliyiz. Eşimle çocuk sahibi olmak istiyoruz. Ama o kadar çok ilişkiye girmemize rağmen eşim adet gördü. Spermleri dışarı atıyor. Neden olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, nereye koşuyorsunuz, aceleniz ne? Önünüzde daha dolu dolu 50 yıl sürecek cinsel hayatınız var. Kazan dolusu yiyecek, kepçeyle yeseniz bitmez. Evliliğin ilk yıllarını keyifli yaşayın. Birbirinizi tanıyın, eğlenin, gülün. Bir zaman sonra zaten çocuk size sormadan ana rahmine kök atacak. Doğduktan sonra da sizi hem mutlu edecek hem de bin türlü canınıza okuyacak.

İsteğim kaçıyor

18 yaşındayım. İlişkim olmadığı için sürekli mastürbasyon yapıyorum. Bazı günler çok istekli oluyorum. Ama ilk boşalmadan sonra tüm isteğim gidiyor. Ne yapabilirim?

CEVAP

Yavrum, acelen ne? Paşa paşa bir defa zevkini aldıktan sonra neyi zorluyorsun? Cinsellik fesadına uğramak mı istiyorsun?

Şansım var mı?

23 yaşında kızım. İlişkide bir damla kan geldiğini hatırlıyorum. Acaba bakire olma şansım var mı? Şans diyorum, çünkü sevgilim baskı yapıyor. Bana yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, inanıyorum ki zar duruyor. Ufak bir zedelenme olsa da bu sonunda kanamayacak anlamına gelmez. Ama üzüntünü kabul edemiyorum. Esnek de olabilirdi. O zaman biliyorsun, kanamıyor. Kendini sağlam kabul et. Sağlam yere bas.

Ya hamileyse?

21 yaşındayım. Birkaç ay önce sevgilimle ilişkiye girdik ve içine boşaldım. Kız arkadaşımın adetlerinde aksama yok ama hamile olabilir mi? Son 1 haftadır sabahları kusuyor. Test yaptık, negatif çıktı. Hamile kaldıysa ne yapacağız?

CEVAP

Değerli okurum, psikolojik nedenden kusmaları var. Yalancı gebelik geçiriyor olabilir. Yeniden bir test yaptıracaksınız. Zaten test kesin sonucu söylüyor. Siz psikolojinizi bozmayın, sakin olun.

BÖYLE SORU YOK!

Benimki gün geçtikçe küçülüyor

32 yıllık evliyim. Evliliğim ilk yıllarındaki performansımı bulanıyorum. Eşimle birleşmede sorun yaşıyorum. Benimki gün geçtikçe küçülüyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

32 yıllık evli olduğundan tahmin ediyorum ki, değerli ihtiyar delikanlısın. Bulmak isteyen öyle ya da böyle bulur Mevlasını. Senin araba sanırım biraz dökülüyor, bakım zamanı gelmiş. Anahtar yalama yapmış, çevirsen de işe yaramıyor. Arabanın bujileri ateş almıyor. Anahtar da bu nedenle, akışa yol vermiyor.

Şimdi götürelim arabayı tamirci Haydar’a. Usta baktı, baktı. Aynen bu dediklerimi söyledi. Sen şaşırdın, heyecandan kekeledin. “Peki ne yapacağız?” dedin. Hoca da sana ‘Kanındaki şekeri ölçtür, normalse sorun yok, birkaç bakımla çözeriz. Yüksekse seni doplere göndeririz. Eğer bozuksa, parça değiştirme ameliyatına gidersin’ dedi. En acilinden şifalar diledi.

GÜNÜN SORULARI

Şansımın olmadığını düşünüyorum

20 yaşımdayım, boyum 1.73. Kilom ise 65. Penisim 9 santim. Ortalamanın 13 santim olduğu bir noktada bu kadar küçük olması korkunç. Kendisini çeşitli sebeplerden sevmiyorum. Ama şu sıralar boyunun kısalığı kafama çok takılıyor. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Delikanlı, kendisinin neyini, neden sevmiyorsun? Ne suçu var biçarenin? Yerinde uslu uslu duruyor. Arada bir uyanıyor, sana hal hatır soruyor, selam ve saygı yolluyor. Karışıklık olmasın, hala okuyucumuzun bir organından bahsediyoruz. Yavrum, şimdi gördüm, kendisi mail yollamış: “Kadınların vajinası 7-8 santim, benim ise boyum 9 santim. Sahibim beni beğenmiyor, küçük buluyorsa, ben de onu hiç önemsemem. Boyuta bakacağına işlevime baksın” diyor. Delikanlı, o ne dediyse altına imzalı kaşemi basıyorum.

Sevgilim beni terk etti

22 yaşında kızım. İki yıldır çok sevdiğim erkek arkadaşımı görmüyorum. Beni terk etti ve kötü şeyler söyledi. Onu unutamıyorum. Onunla cinselliği yaşamak istiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Güzel kızım, doğalı, güzeli, allısı, pullusu. Asıl önemlisi, işin doğrusu. Sana kötü sözler söyleyip terk etmiş o kişiyi unutacaksın. Kadınlık gururunu ayaklar altına almayacaksın. Engin denizde, türlü balıklar var. Birine takılıp hayatını karartmayacaksın. Olan olmuş, güller solmuş. Kızcağız yanmış, kavrulmuş. Allah hepinize akıl fikir versin diyorum.

GÜNÜN SÖZÜ

Sevgiyle nefret düello etmişler. Sevgi ölmüş, nefret yaralanmış. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder