Dr. Haydar Dümen Evlilik labirente benzer
HABERİ PAYLAŞ

Evlilik labirente benzer

Kadın ve erkek birbirini seviyor, umutlarını, geleceği paylaşıyor. Ama evlilik cinsellik olmadan yürümüyor. Eşlerin anlaşması ve bedenlerinin uyuşması şart. Eşinizi dinleyin. Çünkü evlilik labirente benzer, oyunu kuralına göre oynamazsanız içine sıkışıp kalırsınız.

Aşırı istekliyim

29 yaşındayım, bekarım. Kadınlara karşı aşırı istek ve arzu duyuyorum. Ancak hiç ilişkiye girmedim. Birkaç kez denedim, olmadı. Başarısız olunca bir daha da denemek istemedim. Ne olur bana yardımcı olun.

CEVAP

Değerli okurum, yine denesen başarılı olamayacaksın. Çünkü önyargılısın, kuşkulusun ve korkuyorsun. Ama bu deneme olayının da zamanı gelmiş. Bence iyi bir koşulda, iyi bir ortamda yeniden dene. Kendine güven duygunu kazan.

Haberin Devamı

Kız bakire değil

24 yaşındayım, bir kızı seviyorum. O da beni seviyor. Ama benden önce biriyle ilişkiye girmiş yani bakire değil. Bazen aklıma geliyor ve çok canım sıkılıyor ve kararsızlığa düşüyorum. Evlendikten sonra da sorun eder mi? Kesin olarak ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşınla evlenmenden yanayım. Ancak ortalama 60 yıl beraber yaşayacağın bu kızı etiyle değil ruhuyla değerlendir. Cinsel karakterine değil, insan tarafına bak.

Hobileri ne? Aç gözlü mü? Doyumsuz mu? Yoksa yumuşak huylu, iyi bir eş, iyi anne olabilecek biri mi? Kendine “Ben ne istiyorum, nasıl bir dünya ve evlilik bekliyorum?” diye sor. Kız arkadaşın buna uygunsa yine de kendine 1 yıllık süre tanı. Asla kızın geçmişinde yaşadığı olayı kafanda büyütme. Bu da senin yüceliğin olsun.

Nasıl ilgi çekerim?

Eşimin bana ilgisi çok azaldı, sırtını dönüp yatıyor. İlişkiye girmek istediğim zaman reddediyor. İktidarsız değil, dışarıda kadınlara karşı ilgisi var, biliyorum. Sadece bana karşı böyle davranıyor. Kocamın ilgisini nasıl çekmeliyim?

CEVAP

Sevgili okurum, ilişkinizin monotonlaştığını düşünüyorum. Renklendirmek elinde. Ancak dışarıya bakışla, sözle, davranışla olan ilgiyle cinsellikle yüzleşerek gerçekleştirilen ilgiler arasında büyük fark vardır.

Bazen ters teper, gerçeğinden kaçar, dışarıya böyle görüntüler verir erkekler. Ancak gerçekten eşinin ciddi bir sorunu yoksa (bence yoktur) kocanı yeniden keşfetmeye çalış.

Haberin Devamı

Çok telaşlıyım

21 yaşındayım. Kız arkadaşımla zara dokunmadan bir şeyler yaşadık, içine boşalmadım. Kızın adet günü 4-5 gün gecikti. Hamile kalır diye korkuyorum. Böyle bir şey olabilir mi? Bunlar psikolojik olabilir mi? 2 hafta oldu, test yapsak belli olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşın gebe kalmış olabilir de olmayabilirde. Hemen panikle kağıda kaleme sarılıyorsunuz ya da bilgisayarın başına geçiyorsunuz. Şimdilik biraz beklemeyi seçin.

Kocam çok üzülüyor

29 yaşındayım. Sorunum eşimin erken boşalması. Ne kadar “Önemli değil” desem de üzülüyor. Bu sorunu doktorla paylaşmaktan çekiniyor. Eşim ne yapsın?

CEVAP

Değerli okurum, erkeklerde erken boşalma gerçekten önemli bir sorun. Erkekler bunu sorun saysalar bile doktora gidip çözüm aramaktan çekiniyorlar. Belki de düzeleceğine inanmıyorlar.

Erkek ortalama 50’lilerdeyken erken boşalmaya bağlı ereksiyon sorunu yaşanıyor. Her birleşmeden sounra hayal kırıklığı sonucunda penis adeta gönülsüzleşiyor.

Haberin Devamı

Aile mutluluğunuz ve cinsel yaşamınızın uzun yıllar sürmesi ve aşk enerjisinin alevinin sönmemesi için eşinin bu konuda tedavi olması gerekir.

İlişkiye girsem mi?

18 yaşındayım. Sevgilim ilişkiye girmek istiyor. Beni tahrik ediyor. Ben istemiyorum çünkü onu seviyorum. Bu sorunla nasıl başa çıkayım? İlişkiye girmemi önerir misiniz?

CEVAP

Değerli oğlum, cinsel ilişkiden uzak durmanın yolunu zaten bulmuşsun. Tahrik olmamaya devam. Ama evlenmeye zaman var. Bu kızdan ayrılman olası değil. Kız arkadaşınla açıkça konuş. Bir orta yol bulacağınızdan eminim.

Nasıl uzatırım?

20 yaşında, 1.80 boyunda, 62 kilodayım. Penisim 14 santim ve çok küçük olduğu için üzülüyorum. Bu sorunu nasıl hallederim?

CEVAP

Değerli okurum, normal ve ideal bir cinsel organın var. Boşuna kuşku yaşıyorsun. Eşim acı çekiyor Bir yıllık evliyim. Penisim uzun ve kalın. Birleşmeye çalıştık ama eşim acı çektiği için bir türlü ilişkiyi gerçekleştiremedik.

Eşime acı çektirmeden nasıl birleşebiliriz?

CEVAP

Değerli okurum, zor konu. Penis operasyonla ne incelir ne de kısaltılır. Eşin doğal olarak bu koşullarda acı çekmeye mahkum gibi. Belki doğumdan sonra bir parça rahatlar.

Ama yine de ikinizin beklediği acısız, zevkli mutlulukları zor yakalayacaksınız diye düşünüyorum. Burada birleşme tekniği çok önemli. Ona dikkat ederseniz avantaj sağlayabilirsiniz. Şimdilik idare edin. İleride sorunlar artarsa başka seçenekler bulunur.

Neden sertleşiyor?

20 yaşındayım. Eskiden porno film seyrederken bile penisimi kontrol ederdim. Bir sevgilim var. 5 aydır onunla normal konulardan konuşurken bile sertleşiyor, zevk suyu geliyor. Kızdan ayrılsam mı?

CEVAP

Değerli okurum, herkesin istediği bir şeyi dert haline getirmişsin. Enerjin ve libidon çok. Yapacağın şey, kız arkadaşınla konuşurken biraz sanat, biraz politika, biraz dünyanın hali, ekonomi. 3 aya kalmaz kuşunun önüne yem de döksen nazlanır.

Çok sivilcem var

19 yaşındayım. Günde 3-4 kez mastürbasyon yapıyorum. Yüzümde çok sivilce çıktı. Bu konuyu ailemle konuşmaya çekiniyorum. Çevremdekiler bunun mastürbasyonla ilgili olduğunu söylüyor. Ne dersiniz?

CEVAP

Değerli okurum, bu konunun mastürbasyonla ilgisi yok. Belki de hiç yok.

BÖYLE SORU YOK!

Hiç sesi çıkmıyor

19 yaşındayım, benimki yerinden kalkmıyor, yuvasında oturuyor, sesini çıkartmıyor. Benim ise içim içime sığmıyor. Orta noktayı nasıl buluruz?

CEVAP

Değerli okurum, sanki komşun veya arkadaşınla aranızda anlaşmazlık varmış gibi yakınıyorsun. İşin yanlışı burada başlıyor. Ona kimlik verdiğin, kendinle adeta eşdeğer tuttuğun nesne 100 gramlık et ve deriden ibaret bir doku.

Tüm bağlantıları da senin ruhuna ve beynine işlenmiş. Bu nedenle kendi kimliğine hakaret eder gibisin. Sen patron yani işverensin. O emrinde bir ırgat. Ama bir şey var, sistematiği hassas. En ufak sorun tüm düzeni bozuyor, seni boynu bükük bırakıyor. Ona sakın karışma, yüz göz olma ve fazla oynama.

GÜNÜN SORULARI

Kocam yaklaşmıyor

34 yaşında kadınım. 3 yıllık evliyim. Eşim değişti, 1.5 yıldır ilişkiye girmek istemiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, bazı nedenlerden eşini cinselliğin ateşiyle ısıtamıyorsun. Evlilik böyle gitmez. Çatısı çatırdıyor ve odaya yağmur damlıyor. Olay damın kimyasından değil, malzemenin yapısından. Malzemelerin dokusu dışında yapısı yani ruhu da önemlidir. O da ruhların uyumudur ki sanırım sizde eksik olan bu. Bugünden hesap yapılmalı ve istenmeyen yemeğe kaşık sallanmamalı.

Yüzüme vurur mu?

23 yaşında kadınım. Erkek arkadaşım 2 hafta sonra beni istemeye gelecek. Ona geçmişteki ilişkiden bahsettim, kabullendi. Acaba evlenince bakire olmayışımı yüzüme vurur mu? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, bilmem ki bu konuda bir şey diyemem ki. Adamı görmedim ki, falcılık yapamam ki. Dolduruşa getiremem ki.

Bu işler şu anda bilinmez. Ancak senin güvencede olduğun anlaşılıyor. Olayı ilişkinizin derecesi ve kalitesi belirleyecektir. Yani iyi giderse adam seni başının tacı yapacak. Kötü giderse bazı erkekler gibi durmadan bahaneler arayacaktır.

GÜNÜN SÖZÜ

Güzellik doğanın baş yapıtıdır. Çoğu zaman çiçeklerde, hayvanlarda nadiren de insan ruhunda karşımıza çıkar. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder