Dr. Haydar Dümen Fazlası yuvanızı yıkar
HABERİ PAYLAŞ

Fazlası yuvanızı yıkar

Mastürbasyon konusunda erkeklerin inadı inat. Yüzlerce kez aşırıya kaçmadan yapmanın sağlıklı olduğunu, pişmanlık duyulmaması gerektiğini yazdım. Her şeyde olduğu gibi fazlası zarar, sizi cinsellikten soğutur. Beyler, artık sayıları azaltın, eşinizin gözyaşları üzerine yuva kuramazsınız.

BÖYLE SORU YOK!

Beni terk edecek

18 yaşındayım. Günde 5 kez mastürbasyon yapıyor, kız arkadaşımla 2 kere ilişkiye girebiliyorum. Ona yetmediğimi düşünüyor. Yardım edin. Yoksa kız beni terk edecek.

CEVAP

Değerli okurum, açgözlülük ve doyumsuzluk almış başını gidiyor. Seni anladım ama kıza ne oluyor? O da günde 25 kere mi istiyor? Her şeyin normali vardır. Ama sanıyorum erken boşalman var. Ayrıca ikiniz de acemisiniz. Bunlar bir yana öteki tarafta günde 5 kere yapılan mastürbasyon çığ gibi yuvarlanıp tepene düşer ve seni altına alırsa yardıma gelenler bile seni kurtaramaz. Yani hayatını mastürbasyonla geçirirsin. Çünkü beyin buna alışır. Normal cinsel birleşmelerde performans göstermeyebilirsin.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

Eşim şikayetçi

Eşim benden şikayetçi. Seks yaptığımızda en az 1 saati buluyor, haftada 1, 2 ya da 3 defa yapıyoruz, 2 saati buluyor, normali nedir? İkimizin de yaşı 38.

Değerli okurum, şikayet bunun neresinde? Ereksiyon güçlüğü, erken boşalma yok. Bunların yanında sevgi, biraz fantezi gerekiyor. Kadın narindir, güzel söz duymak ister, ilgi bekler. Sen kuru kuruya 2 saat seks yapsan ne olur. İlişkiyi eşinin de seveceği hale getirmezsen daha çok şikayet eder. ‘Gözlerimi kaparım, vazifemi yaparım’la olmaz bu işler.

Kıza zarar verir mi?

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla 5 kez ilişkiye girdik. Ama sonra ayrıldık. Kızın kendine bir şey yapmasından korkuyorum. Onu sadece cinsel ilişki için sevdiğimi düşünüyor ama ben çok ciddiyim. Ne yapmalıyım?

Değerli okurum, sen mi ayrıldın, kız mı? Kız ayrılıp gittiyse sen kendine mukayet ol. Sen ayrıldıysan neden? Mektup yazıyorsunuz ama üç satırlık ayrıntıya eliniz varmıyor. Yine de birkaç satır daha hatırım için yazın. Çare: Arkadaşınla konuş, gönlünü al. Seksi ikinci plana at. Sanıyorum seksten kaçıyor. Bağımlılıktan korkuyor olabilir. İçimdeki ses yani bilimsel sezgilerim sanıyorum sizi evliliğe götürecek. Düğün davetiyemi beklerim.

Haberin Devamı

***

Penisim kızardı

18 yaşındayım. Bir kere şişme mankenle ilişkiye girdim, penisimde ve çevresinde kızarıklıklar oluştu. Aynı kızarıklıkları mastürbasyon yaparken de gördüm. Penisim 10 santim. Bu kızarıklıklar için doktora başvurayım mı?

CEVAP

Değerli yavrum, nereden buldun, nasıl aldın, eve nasıl soktun? Parayı kim verdi, evde gören olmadı mı? Annenden nasıl sakladın? Sende kızarıklık olmuş. Onda da çizikler ve kirlenmeler olmuşsa onu nasıl pakladın? Penisinin küçüklüğünden yakınıyorsun. Kızarıklıklar tahrişten. Hiçbirini aklım almadı. Biraz daha doğru yollara çeksek seni. Nasihat alsan, bilgi edinsen, arkadaşlıklar kursan.

Kız hamile mi?

18 yaşındayım, 1 hafta önce kız arkadaşımla ilişkiye girdik, dışarı boşaldım. 5 dakika geçtikten sonra devam ettik. Gebe kalır mı?

CEVAP

Değerli okurum, belki. Belki evet belki hayır. Belki hiç. Ah bir bilebilseydim.

Haberin Devamı

Yanma oluyor

19 yaşında kızım. Sevgilimle ilişkiye girince yanma, acı ve sızlama oluyor. Bu durumu sevgilime söyleyemiyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okurum, doğru jinekoloğa. Mantar ya da vajinit denilen sorundan kaynaklanabilir. Tedavi ol, kronikleşirse tedavi zorlaşır. Eğer bu söylediklerim yoksa bir-iki ay sonra yeniden yaz, çare bulalım.

Kısır olur muyum?

18 yaşındayım. Mastürbasyon yapmak istemiyorum. Çünkü kısır olurmuşum. Bu beni rahatsız ediyor. Lütfen yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, haftada 2-3 kez mastürbasyon yap. Sistemler çalışsın. Bu işin okulla, işle ilgisi yok. Yemek de yiyeceksin, su da içeceksin, tuvalete de gideceksin. Arada bir mastürbasyon da yapacaksın. Ölçüyü aşmayacaksın, derslerine de çalışacaksın.

Zararı olur mu?

19 yaşındayım. Geçen gün kız arkadaşımla sevişiyorduk, vajinasının üzerine boşaldım. Bunun bir zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, olmasına olmaz. Olursa da olur. Ama olan olmuş. Hadi bekleyelim, bakalım. Bu arada da biraz dua edelim olmasın diye. İş duaya kalmış.

Sertleşme hemen bitiyor

18 yaşındayım. Mastürbasyon yaparken sorun olmamasına rağmen ne zaman ilişkiye girsem sertleşme hemen bitiyor. Kimse durumdan memnun değil. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyonu mutlaka azaltacaksın. Kadına konsantre olacaksın. Alışacaksın bu yollarda yürümeye. Mastürbasyonun tehlikeli dağlarında, tepelerinde çok dolaşma.

Endişeliyim

18 yaşında kızım. 1.5 yıldır erkek arkadaşım var. Onunla bir şeyler yaşıyoruz ama benim en büyük korkum hamilelik. Adet görmeyi iple çekiyorum. Sevgilim “İlişkiye girelim, korunduğumuz sürece bir şey olmaz” diyor. Ama yine endişeliyim!

CEVAP

Değerli okurum, atı alan Üsküdar’ı geçmiş. Söz gelişi, sen kınalı kısrak, atın üzerinde binici. Dizgi ve kamçı onun elinde. Start verilmiş, at piste doludizgin girmiş. Tökezler mi? Bilemem ki.

Kopamıyorum

20 yaşındayım. 3 yıldır her gün mastürbasyon yapıyorum. Filmlerdeki kadınlar, sokakta gördüklerim tahrik ediyor, sorun olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, oburluğa alışmışsın, gözün doymuyor. Bunları bahane edip mastürbasyondan vazgeçmiyorsun. Kırık plak gibi takılıp kalmışsın. Bunun bir de mantığı var. Mantık da ölçülerden geçer. Ölçülere uyanlar rahat eder, uymayanlar sıkıntı çeker. Haftada 3-4 kere mastürbasyona izin veriyoruz. Kızlara, kadınlara da daha insancıl gözlerle bak. Tabii ki arada beğendiklerin olacak. Dekolteler tahrik edebilir ama takılma. İçindeki önemli. Bu kadar nasihat yeter. Hadi kendine gel.

Erken boşalıyor

Çok sevdiğim bir erkek arkadaşım var. Birlikte olduğumuzda hemen boşalıyor. Sonra da tecrübesiz olduğum için benimle dalga geçiyor. Acaba sorun bende mi?

CEVAP

Sevgili okurum, sende ne sorun olsun ki? Sevdiğin adam seni tutamıyor. Büyük coşkuya kapılıyor. Heyecanları kontrol altına alamıyor. Olayın özü, sözü bu. Kendine toz kondurma. Erkekler çoğu zaman böyledir. Cinsel konuda herhangi bir şey için hemen kadınları suçlayıverirler.

Kız arkadaşım korkuyor

19 yaşındayım. Penis boyum yüzünden kız arkadaşımla ilişkiye giremiyorum. Büyük olduğu için sevgilim canı yanar diye korkuyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, tabii ki kızı korkutma. Çünkü onun geleceğini, ruhunu, cinsel estetiğini ve de doğasını bozarsın. Kendine başka biçimde çözüm yolları ara. Çünkü büyük penisleri operasyonla küçültemiyoruz.

Ne yapsam büyür?

19 yaşındayım, 99 kiloyum. 1.79 boyundayım. Cinsel organımın ereksiyon hali 9 santim. Acaba boyu yeterli mi? Ne yapsam büyür?

CEVAP

Sevgili okurum, yeterli ama kasık yağlarını eritirsen 2-3 santim daha görünür olur.

Rüyasında görüyormuş

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşım rüyalarında hep seviştiğimizi görüyormuş. Acaba neden böyle, normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, sorun edilecek bir şey yok. Sevgilin seni seviyor ve özlüyor. Ama bu sevgiler tehlikeli olur, dikkat!

GÜNÜN SÖZÜ

Beyin hayalle beslenirken peynir ekmek damağa bal börek gelir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder