Dr. Haydar Dümen Geç olmadan vedalaşın
HABERİ PAYLAŞ

Geç olmadan vedalaşın

Erkek, ergenlikten beri mastürbasyon yaparak kendini tatmin ediyor. Bu doğal ama zamanla alışkanlığa dönüşüyor. Yıllar boyu buna alışan bünye cinsel ilişkiye uyum sağlayamıyor, hatta kadınla problem yaşıyor. En iyisi mastürbasyonu dozunda bırakın ve yıllarınız zehir olmadan onunla vedalaşın.

BÖYLE SORU YOK!

Bütün kızlar beni istiyor

18 yaşındayım. Kızlar bana hasta. Hepsi benimle ilişkiye girmek istiyor ama bende tık yok. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Yavrum, koca memleketi hasta ettin be oğlum! Hangi kızlar bu hastalığa yakalandı? Yoksa şu herkesi kırıp geçiren grip senden mi kaynaklandı? Zaten her konuda salgın var ülkede. Bir de senin yüzünden bütün kızlar kederde. Bilmiyorlar, senin tık, tıklamıyor!!! Senin aklın galiba başka şeyler sayıklıyor. Bana bak, benim aklımı tıklatma, tepemi attırıp beynimi tırlatma. Otur, oturduğun yerde. İki tutam saçına jöle sürdün diye kendini dev aynasında görme. Kimsenin de başına çorap örme. Ayıp oluyor, kendini bulunmaz Hint kumaşıymış gibi övme.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

İkincisi olmuyor

3 aylık evliyim. Erken boşalıyorum ve ikinci sefer için isteksizim ve sertleşmiyor. Bu beni üzüyor. Yardımcı olur musunuz?

Durumun her erkekte görülebilecek, normal bir sonuç. Evliliğe alışacaksın. Bu durum 6 ay-1 yıl bile uzayabilir. Ancak erken boşalmanın tedavisi var. ‘Her yiğidin bir yoğurt yiyiş tarzı vardır’ derler. Tıpkı hekimlik de böyledir. Öyle doktorlar vardır ki yaptıkları alanda adları Türkiye hatta dünyaya yayılmıştır. Değerli okurum, hekimini araştırıp seç. Şimdilik ikinciyi deneme, ağır ol. Her şeyin üstesinden gelinecek, size mutlu gelecek sağlanacak.

Ocak sönüyor

Geç boşalıyorum. Bu durum sertleşmenin azalmasına, ilişkinin yarıda kalmasına neden oluyor, yemek pişmeden ocak sönüyor. Yardım edin.

Değerli okurum, bu zor çözülen bir konu. Yaşın da sanırım 20-30 arasında bir yerde. Önce psikolojik şartlanma rol oynar diyelim ama bu kadar uzun sürmez. Bazı gençlerde oranı yüzde 10 dolaylarındadır. Evlendiğinde aynı ortam ve aynı kişiyle ilişki yaşandığında ve güven sağlandığında kolaylaşır. Bu dönemde öneri ve ilaçlarla devreye girilir. Üzerine düşme. İlgilendikçe nazlanır durur. Hele bir evlen, duruma bakalım.

Haberin Devamı

Küçülmez mi?

24 yaşındayım, penisim 20 santim. Büyük olduğu için kızlar ilişkiye girmek istemiyor. Korkuyorlar. Küçültmek için ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, küçülmüyor. Kızları korkutma, oyunu kuralına göre oyna.

Günde 7 kez yapıyorum

19 yaşındayım, günde 7 kez mastürbasyon yapıyorum. Çok yapmak zararlı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, elbette. Çünkü yapılacak daha çok işlerin var. Her şeyi bir yana bırakmışsın, varsa mastürbasyon yoksa mastürbasyon. Aklını başına topla.

3 kez kan geldi

Erkek arkadaşımla 3 kez ilişkiye girdim, üçünde de kan geldi. Acaba neden olabilir?

CEVAP

Sevgili okurum, içerideki kılcal damarların basınçtan dolayı zedelendi. Tekrar tekrar kan gelirse bir kadın doğum uzmanına gitmen gerekir.

Eşime yetmiyor muyum?

26 yaşında, 7 aylık evli kadınım. Eşim her fırsatta porno film izliyor. Bu alışkanlık mı yoksa sapıklık mı? Bende mi bir sorun var? Ona yetmiyor muyum?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, 1) Sende sorun yok 2) Sapıklık değil. 3) Alışkanlık. 4) Felaket burada başlıyor. Hemen bu saplantıdan vazgeçmezse evliliğiniz tehlikeye girebilir. 5) Sen kocana yetiyorsun doğru. Ama o saplantıya takılmış bir kere.

Kısır olur muyum?

Günde 3-4 kez mastürbasyon yapıyorum. Ama beni kesmiyor. Bir yerden sonra hiç sperm gelmiyor. İleride kısırlık gibi bir sorunla karşılaşır mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, sayıları üstlere çıkarma. Ama bazı izler bırakır. Seni mastürbasyona şartlar. Yani evlendiğinde bile bir süre kurtulamazsın. Dikkati ve enerjini o amaçta tüketmene neden olur. İradeni kullanamıyorum diye suçluluk duygusuna kapılıverirsin. Bu da seni pasifise eder. Bunların da toplamı kısırlıktan beterdir.

Mantar mı var?

Nişanlım 20 yaşında. Arada sürtünme yoluyla ilişkiye giriyoruz. Nişanlımda ıslanma oluyor ama çok kötü kokuyor. Ben mantar var diye düşünüyorum. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Değerli okurum, ben de senin gibi düşünüyorum. Nişanlın mutlaka uzman hekime giderek mantar ya da başka nedenler olan bu kokulu akıntıyı tedavi ettirsin. Sonunda kendi sağlığını zorlayabilir. Başka riskler yaratır. Tedavi olunca da ortada hiçbir şey kalmaz. Her şey düzelir.

Kendimizi tutamadık

22 yaşındayım. Nişanlım adet görmüştü. Kendimizi tutamadık, ilişkiye girdik. Adet zamanı ilişkiye girmenin zararı nedir?

CEVAP

Değerli okurum, o dönemde ilişkiye girilmez. Psikolojik ve sağlık açısından sakıncaları var. Ama siz girdiniz diye felaket bulutları üzerinizde dolaşmıyor. Ama o bulutlar üzerinize karabasan gibi düşmesin. Olmuş bir kere. Dikkat edin.

Neden sertleşmedi?

24 yaşındayım. Kadınlara çok düşkünüm. Bir türlü kendime hakim olamıyorum. Askerde bile sürekli geneleve gidiyorum. En son gittiğimde sertleşme olmadı ve ben erken boşaldım. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, bu konularda bir, heyecan, ikincisi tedirginlik ‘Acaba yine mi sertleşmeyecek?’ korkusu etkili oluyor. Kuşkusuz genelev koşullarında da ruhsal doyum sağlanmıyor. Yani bir yemeği çok kötü bir ortamda yemek başka. Aynı yemeği daha estetik bir sunumla, gözü gönlü doyuran bir yerde yemek başka. Yani burada midenin kalleşliği söz konusu değil. Hiçbir şeyin yok, tedirgin olma.

Sevgilim hamile mi?

24 yaşındayım. Geçen ay kız arkadaşımla korunmasız ilişkiye girdik. Tam boşalırken penisimi çıkarttım. Sonraki ay adet gördü ama birkaç gün sonra iç çamaşırında kana benzer lekeler görmüş. Acaba hamile mi?

CEVAP

Değerli okurum, hamile değil. O kan da zardan değildi. Tamam mı delikanlım?

Zevk almadı

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla birçok kez ilişkiye girdik ama o hiç zevk almadığını söylüyor. Penisim 14 santim. Ufak olduğu için zevk almadığını düşünüyorum. Penis büyütücü ilaçlar işe yarar mı?

CEVAP

Değerli okurum, penisini büyütmeye ihtiyacın yok. Kız arkadaşının zevk almamasını iki nedene bağlayabilirim. Bir kendi doğasından ya da psikolojisinden. İki senin bu konudaki acemiliğinden ya da aceleciliğinden.

Beni terk etti

23 yaşında kızım. 10 gün önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdik, kan gelmedi. Sevgilim “Seni doktora götüreceğim” diyor. Gidersem bakire çıkar mıyım? Erkek arkadaşım beni terk etti. Yol gösterin.

CEVAP

Sevgili okurum, kızlığın bozulmadı. Esnek olduğu için kan gelmedi. Doktora gittiğin zaman o da aynen bunları söyleyecek. Erkek arkadaşını inandırmak için belge sunar gibi bir uzmandan rapor almak bana hiç hoş gelmedi. Onur kırıcı. Hayat senin, karar senin.

Bozulmuş mudur?

İlk sevgilimle ilişkiye girdiğimde kanama olmadı. 3-4 hafta sonra adet gördüm. Sizce kızlık zarım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, bozulmadı. Çünkü esnekti.

GÜNÜN SÖZÜ:

O beni sevmese de ben onu seviyorum. İki yanlı saflıktır. Biri ruhun öbürü aklındır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder