Dr. Haydar Dümen Geminiz karaya oturmasın
HABERİ PAYLAŞ

Geminiz karaya oturmasın

Eşlerin birbirini dinlemesi, birlikte hareket etmesi evliliğin mutlu sürmesini sağlayabilir. Cinselliğin paylaşamaması ya da bir tarafın tatmin olmaması sorunu büyütür. Büyük hayallerle suya indirilen gemi karaya oturmadan önleminizi alın.

Orgazm olamıyorum

27 yaşında kadınım ve 3 haftalık evliyim. İlişkiden hiç zevk almıyorum. Bu durum ikimizi de çok üzüyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, önünde en az 50 yıl var. Zaman içinde pek çok şeyi öğreneceksin. Fantezileri ve alternatifleri kullanarak tekniğinizi geliştireceksiniz. Bu sırada duygularınızı da romantikleştireceksiniz. Şimdilik kendini yormadan ve yargılamadan yola devam.

Haberin Devamı

Yırtıldı mı, yırtılmadı mı?

19 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdim ama yüzeysel. Hiçbir acı hissetmezken oradan birkaç damla kan geldi. Acaba kızlık zarım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, bana göre bozuldu ya da zedelendi. Geleceğini iyi hesapla, ona göre hareket et. Bozuldu diye de başka denemelere kalkışma.

Nasıl ilişkiye girerim?

18 yaşındayım. Cinsel organımın boyu 9 santim. Konuyu aileme anlatamıyorum. İleride nasıl ilişkiye gireceğimi bilmiyorum. Bu durum beni çok korkutuyor. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, ileride ortam oluşunca her şey normal yürüyebilir. Penisinin ölçüsünden ben çok emin değilim. Zamanı gelince her şeye bir formül bulunur. Şişmansan kasık yağları erit. Penis 2-3 santim daha ortaya çıkar.

Neden olmuyor?

32 yaşında kadınım. Cinsel ilişkiden zevk almıyorum. Fanteziler bile işe yaramıyor. Eşim çok zevk alıyor ama benim durumum onu üzüyor. Neden zevk almıyorum?

CEVAP

Sevgili okurum, eşinin erken boşalması yoksa sorun senden kaynaklanıyor olabilir. Eşinin yatak odası dışındaki davranışlarında sorun var mı? Yani kalbini kırıyor mu? Yaptığın yemek için sana teşekkür ediyor mu? Kızım, kadınların yüzde 50’si orgazmı yakalayamıyor.

Burada iki şey var. Biri zaman, diğeri de fantezileri kullanmak. Bir de senin klitoris orgazmını öğrenip onu vajinal orgazma transfer etmen. Bu da karı-koca bir uzmana giderek yardım almakla olur. Bu sırada sabırlı ol, eşinle birbirinizi kırmayın, incitmeyin.

Erken boşalıyorum

25 yaşındayım ve 2 haftalık evliyim. İlişkiye girince erken boşalıyorum. Bunun için ne yapmam gerekiyor?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalman tedavi olacak. Şöyle 1 ay kadar sabret. Hekimden bire bir yardım al. Evliliğiniz mutlu olsun.

Neden böyle?

18 yaşındayım. Herkesin penisi 15-20 santim. Üstelik onlardan meni geliyormuş. Benimki 8 santim ve meni gelmiyor. Sadece zevk suyu geliyor. Biraz göbeğim var, ondan olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, mutlaka bir endokrinoloji tetkikten geçmeni ve kilo vermeni öğütlüyorum. Bir de ürolog arkadaşımızın muayenehanesini ziyaret etmen şart.

Bozuk mudur?

Kız arkadaşımla ilişkiye girmek istiyorum. Bana “Kızlık zarım esnek” dedi. Sizce kızlık zarı bozuk mudur?

CEVAP

Okurum, sana ne. Başkalarının namus bekçisi misin?

Dalga geçiyorlar

23 yaşındayım. Cinsel organım tam sertleşmiyor. Bu yüzden kızlardan uzak duruyorum. Arkadaşlarım dalga geçiyor, bunalıma girmek üzereyim.

CEVAP

Yavrum, sen kendi kendini olumsuz telkin altına almışsın. Korku, heyecan, panik, kuşku ya da sürekli kendini denetim altına alman penisin ereksiyonunu etkiler. Bana göre sapasağlam delikanlısın. Kızlarla arkadaş ol. Cinselliği arka plana at. Zamanı gelince arkadaşlığın flörte dönüşür. Bu süre içinde sen duruma alışırsın. Ama acele etmek yok oğlum, söz ver bana.

Haberin Devamı

Nasıl büyütebilirim?

Penisim 15 santim. Evliyim. Eşim biraz daha büyük olmasını istiyor. Çok üzülüyorum. Cinsel organımı büyütmek için ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, cinsel organın tıbba göre normal. Normal olanı büyütmenin anlamı yok. Keyfine bak. Gereksiz kuşkulara kapılma.

Korkuyormuş

18 yaşındayım. Kız arkadaşım da benimle aynı yaşta. Ona ilişkiye girmek istediğimi söyledim. O ise bana “Olmaz, korkuyorum” dedi. Oysa ben onunla ilişkiye girmeyi çok istiyorum. Kız bir türlü ilişkiye girmeye cesaret bulamıyor. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli yavrum, kız arkadaşın niye korkmasın ki? Kızın hayatı söz konusu. Geleceği, namusu, aile şerefi ve her şeyi. Senin de maşallah kendini Türkiye değil, Amerika’da gibi görerek küçücük kıza cinsel birleşmeyi teklif etmen bana ayıp geldi. Bir de soruyorsun “Neden evet demedi. Korkuyor mu?” diye. Nedenini bulmak için sen şöyle bir başını kaldır, gözünü aç. Topluma, kendine, çevrene bak bakalım. Ondan sonra kararı kendin ver.

İlişkiye giremedik

26 yaşında ve 3.5 aylık evliyim. Benim sorunum şu: Eşimle gerdek gecesini yaşayamadık. Bunu sadece ikimiz biliyoruz. Eşim bana çok kızıyor. Artık ikimizin de sinirlerim bozuldu. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, vajinismustan söz ediyorsun. Çözümü var, biliyorsunuz. Zaman yitirip birbirinizi kırmadan, en az 40 yıl sürecek beraberliğinizin bütünlüğüne leke düşürmeden bu sorunu çözün. Birbirinizi kırmayın, üzmeyin.

BÖYLE SORU YOK!

Kocam çok isteksiz

33 yaşındayım, eşim de 36 yaşında. Üç yıldır evliyiz. Uzun bir beraberliğimiz vardı. Cinsel hayatımız çok kötü. Kocam benimle ilgilenmiyor. Her yolu denedim ama kocam istekli değil. Ancak isterse ilişkiye giriyoruz. Bana yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, evlilik öncesi uzun süren ilişkiniz aşkınızın katili gibi olmuş. Bu konudaki aşk ve seks sermayeniz evliliğe kadar harcanmış. Evliliğe yapılacak fazla bir şey kalmamış. Evlilik heyecan getireceğine, heyecansız bir formaliteye dönüşmüş. Bu nedenle eşin beklediğini bulamamış.

Evlilik öncesi ilişkilerin süresi de önemli. İlişki başladıktan 6 ay ya da 1 yıl sonra evlilik olsaydı sorun kalmazdı. Kızım, kendini yorup hırpalama. Biraz geri çekil ve bekle. Gidebildiği yere kadar gitsin. Bir yılın sonunda şöyle ya da böyle tablo değişsin. Herkes kendi yolunu seçsin ama yine de sen bilirsin.

GÜNÜN SORULARI

Kan kızlık zarından mı geliyor?

25 yaşında kızım. Sevgilimle akşam 21.00 gibi ilişkiye girdik. Sabah belim çok ağrıyordu, 10.00 gibi birkaç damla kanamam oldu. Acaba bu zardan mı geliyor? Beş gün sonra adet gördüm. Doktora da gidemiyorum yardıma ihtiyacım var.

CEVAP

Her şey olabilir kızım, bu dünyada olmaz, olmaz. Adet kanaması olma olasılığı yüksek. Kesin cevap veremediği için Haydar Hoca’n sorumluluk almaz. Kesin sonuç için doktora gitmelisin. Ona da gidemiyorum demişsin. Madem cinsel ilişkiye tam olarak hazır değildin, o zaman ne demeye bozulmasına neden olan yegane şeyi yaptın? O sırada zevkin doruklarda, aklın göklerdeydi tabii. Kısacası ne üzül ne sevin.

Ben yaklaştıkça kaçıyor

Dokuz aylık evli kadınım. Eşimle 5 kez ilişkiye girdik. Kocama yaklaştıkça kaçıyor. İki yabancı gibiyiz. Çok sıkıldım. Ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili okurum, eşlerin fiziksel ve psikolojik yapıları evlilikleri mutsuzluğa sürükler. Çoğu aile için sürdürülmesi güç olan evlilik yük gibi omuzlarına yüklenir. Bunlara bağlı cinsel sorunlar, iş hayatında verimsizlik, ekonomik zorluklar sorun yaratır. Eşinle nasıl tanıştın? Ailenin zoru ile yapılan evlilikler de mutsuzluk nedeni olabilir. Yapman gereken eşini bir aile terapistine gitmeye ikna etmek. Profesyonel yardımla aşılabilir.

GÜNÜN SÖZÜ

Alkışın fazlası sağanak yağmur gibidir. Ayağa düşünce sel olur. Önüne geleni sürükler götürür. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder