Dr. Haydar Dümen Harekete geçme vakti!
HABERİ PAYLAŞ

Harekete geçme vakti!

Haberin Devamı

Cinsellik zamanı gelince yaşanmalı. Ama bu ince bir çizgi. Vaktinden önce yaşarsanız ruhunuz ve bedeniniz yara alır ama taşlar yerine oturduğu halde harekete geçmezseniz de geleceğiniz kararır. Tren kaçmadan, fırsatları elinizin tersiyle itmeden cinsellikle tanışın ki mutlu olun.

BÖYLE SORU YOK!

Sürekli sevişmek istiyorum


23 yaşındayım, sevgilimle ilişkiye giriyorum ama bana yetmiyor. Sürekli sevişmek istiyorum. Bu neden kaynaklanıyor?

CEVAP

Vallahi de billahi de kolay değerli okurum. Sen ruh, psikolojik yapı, sosyal ve kültürel alanda göz alıcı, çekici birini değil, emrine köle arıyorsun? Delikanlım koskoca boğaların, koçların bile mevsimi vardır. Yılda en fazla 1-2 ay sürer. Eskiler seninkisine ‘aşk delisi’ derler.

Aşk sözcüğünün yerine sen asıl sözü seç!!! İnsan bir kere dellenmeye görsün, gözünde seks gözlüğü, beyninde cinsellik sözcüğü bulundukça her şey aynı şeyi çağrıştıracaktır. Örneğin; ev mi? Bunda nasıl sevişilir? Ağaç mı? Gölgesinde vallahi... Dere mi? Sonunda banyo bedava v.b. Biz buna bir tür mani ya da sterotipi diyoruz. Galiba sen aradığını şişme bebekte bulacaksın!!! Onu da ben önermiyorum. Peki ne yapacaksın? Haddini bileceksin.

Hiç orgazm olmadım

23 yaşında 5 yıllık evliyim. 2 çocuğum var. Ben evliliğim boyunca hiç orgazm olamadım. Son zamanlarda cinsellikten iyice uzaklaştım. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, bana göre evliliğin erken olmuş. Ya aşkın büyüsüne ya da ailenin önerisine kapılarak nikah masasına oturmuşsun. Aşk ruhsal bir yücelik, evlilik ise kutsal bir birlikteliktir. Ruhsal faktörler olmadan kutsallık sarsılır. Bir ömür birlikte olunacak.

O yaşlarda neye karar verilirse sonuç sağlam temele oturmaz. Çünkü her insanın huyu, tercihleri, amaç ve beklentileri farklıdır. Zamanla mutlaka bunlar değişecektir ve bu değişim sırasında gözler açılacak, kişi kendini daha iyi tanıyacaktır. Siz eşinle birlikte cinselliğin ayrıntılarını ve psikolojinizin yapısını bir uzmandan öğreneceksiniz. Evlilik çorbasına biraz da fantezi sosu katarak son kartlarınızı oynayacaksınız. Tek çıkış yolu budur. Bu koşullarda evliliğin ağırlığı altında mutluluk zamanla erir ve yok olur.

Bu yaşa geldim, bir kıza dokunmadım

35 yaşındayım. Bugüne kadar bir kıza bile dokunamadım. Ne zaman bir kadına yaklaşsam heyecanlanıyorum. Hiç ilişkiye girmedim. Ne olur bana bir çözüm bulun.

CEVAP

Değerli okurum, sorun tıp bilimiyle ilgilidir. Ancak başkalarında da görülen, sende adeta devleşen heyecan şikayet ettiğin sonucu yaratır. Tüm ilişkilerin ilkinde az çok heyecan yaşanır. Başaramama endişe ve telaşından organ ereksiyona geçemez. Geçse bile kısa sürer. Genel tablo bu. Senin durumun hem özel hem de mutlaka tedavisi gereken acildir. Yaş 35. Tam evlilik yaşı. Değerli okurum, ya evlilik koşullarını oluşturacak yani bir kadınla devamlı yaşayacaksın. Ya da ‘olur mu olmaz mı’ kuşkularını atacak, hemen tedavisine başvuracaksın. Zaman geçirmeden de mutlaka evlenecek, 5-10 gün sabredecek, yine sorun çıkarsa bizi bulacaksın.

Dudaklar çok büyük

27 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girmek istiyorum ama cinsel organımın dudakları büyük. Ne yapabilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, ameliyatla küçültebilirsin. Ama değmez. Ufacık bir çıkıntı fazlalığı seni rahatsız etmesin.

Erken boşalıyorum

18 yaşındayım. Her ortamda ilişkiye giriyor ama erken boşalıyorum. Bu durum sevgilimin hoşuna gitmiyor. Sertleşmesi için krem de kullanıyorum ama faydası olmuyor.

CEVAP

Değerli okurum, olmaz. Bu iş kremlerle olsaydı doğanın kurallarına ne gerek vardı? Sür kremi, çık yola. Aman ne âlâ. İşin özü öyle değil bu bir. Her ortamda cinsel ilişkide nasıl bulunabiliyorsun? Erken boşalma kıskacına yakalanmışsın. Bu sende şartlanma yapacak. Hemen kalk derslerinin başına geç. Hadi bakalım, bas düğmeye iş başına.

Artık vakti geldi mi?

21 yaşındayım. Şimdiye kadar hiç ilişkiye girmedim. Sizce vakti gelmiş midir? Bir de penisim 14 santime yakın. Kız arkadaşım küçük diye benimle alay eder mi?

CEVAP

Değerli okurum, niçin alay etsin ki? Penisin normal. Yeter ki, sen ona sevecen, iyi niyetli davran ve güven ver.

Normal mi, değil mi?

25 yaşındayım. Bu yaşıma kadar hiç kimseyle cinsel birlikteliğim olmadı. Ayrıca hiç mastürbasyon yapmadım. Sizce ilerde bu sorun olur mu, yoksa normal bir durum mu?

CEVAP

Değerli okurum, ileride cinsel sorunlar yaşayacağını sanıyorum. Tren çoktan hareket etmiş. Biraz hızlan ve yakala.

Hâlâ kız mıyım?

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla seviştik ama benden kan gelmedi. 1 hafta sonra adet gördüm. İçime boşalmadı ama eğer yanlışlık olduysa hamile kalmış mıyımdır? Ben kız olduğumu düşünüyorum, ne dersiniz?

CEVAP

Sevgili kızım, çok erken başlamışsın bu işlere. Kızlık zarın esnek. Ama bunu avantaj olarak kullanmaya kalkma. Bir başkasında kanayıverir. Hayatını devirir. Adetini gördüğün için gebe kalmadın. Ama ha, sakın ha! Biraz büyü.

Normal mi?

15 yaşındayım. Penisimin ereksiyon hali 5 santim. Sizce bu normal mi?

CEVAP

Sevgili yavrum, umarım gelişecektir. Ancak testislerinin, yumurtalıklarının boyutu şu anda fındıktan daha büyük olmalı. Kasık bölgende kıllar da belirmiş olmalı. Öyle de olsa, böyle de olsa annene, babana söyle. Hemen bir üroloji uzmanına götürsünler. Sanırım, uzman arkadaşımız hormon testi yaptıracaktır. Ona da bakılsın. Bu araştırmalar normalse sorun yok. Ama bir eksiklik varsa tedaviyle giderilir.


Kan gelmesin istiyorum

21 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye gireceğim. Acaba vajinamdaki zardan kan akmaması için ne yapmalıyım? Bunun için bir yol var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, yüzlerce yıllık soruna insanlar bir yol bulsaydı artık bunu bana sormazdınız. Kuşaktan kuşağa taşınan bu bilgiyi zaten aileleriniz sizlerin kulaklarına fısıldardı. Biz burada havanda su dövmekten kurtulurduk. Böyle bir teknik yok.

Darlığı sıkıntı yaratır mı?

20 yaşında kızım. 2 yıldır bir ilişkim vardı. Geçenlerde ilişkiye girmeyi denedik ama olmadı. Bir muayenede vajinamın dar olduğu söylenmişti. Şimdi ayrıyız ama merak ediyorum. Evlenince sorun yaşar mıyım?

CEVAP

Sevgili okurum zamana bırakın, alışın. Olayınızı yasalaştırın. Güven duygularınız pekişsin. Acemilikleriniz geçsin. Eğer evlenirseniz evlendiğinde gene bu sorunları yaşarsan onu da ben sana çözerim.

Kız arkadaşım ilişkiye girmek istemiyor

24 yaşındayım. Güzel giden bir ilişkim var ama kız arkadaşım ilişkiye girmek istemiyor. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Değerli okurum, namuslu ve sorumlu olmalısın. İnsan haklarına, demokratik kurallara saygılı olmalısın. İki taraftan biri istemiyorsa zorlama olmaz. Kız doğru yolda. Hadi senin dediğin olsa ne güvence veriyorsun?

3 dakika yetmiyor

25 yaşında kadınım ve 10 aylık evliyim. Eşimin boşalması 3 dakikadan fazla sürmüyor. Ben orgazm olamıyorum. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Sevgili okurum, elbette 3 dakika süre orgazm sana yetmnez. Erken boşalmanın tedavisi var. Tedavi olduktan sonra zamanla cinselliğe alışacak ve orgazm olacaksın.

Acaba kız hamile mi?

24 yaşındayım. Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Kız çıplaktı. Vajinasının üzerine boşaldım. Hamile olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, hamile değil.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk dalgalı okyanusta bir gemi gibidir. Dümen her zaman sizin elinizde değildir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder