Dr. Haydar Dümen Hayatı birlikte omuzlayın
HABERİ PAYLAŞ

Hayatı birlikte omuzlayın

Erkek, eşinin isteksizliğinden dert yanıyor ama ev, çocukların bakımı, iş hayatı derken kadının ne kadar yorulduğunu hesap etmiyor. Mutlu cinsel yaşam hayatı dışarıda da paylaşmayı gerektirir. Eşinize destek verin, mutluluğu beraber yaşayın.

Eşim terk edebilir

29 yaşında, 5 yıldır evli, bir çocuk sahibiyim. Sorunum ereksiyon zorluğu ve isteksizlik. Eşimle birlikte olamıyorum. Ayda 1 ya da 2 kere birlikte oluyoruz. Çok erken boşalıyorum. 2’nci bir birliktelik yaşayamıyorum. Eğer bu sorunumu düzeltemezsem eşim benden boşanacak. Ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, kara kara düşüneceğine bir uzmana git. Hadi kalk yerinden hemen bir randevu al, doğru uzmanın kapısını çal. Emin ol yavrum bu tedaviden sana güven, ailene mutluluk çıkacak.

Kurtulmak istiyorum

21 yaşında kızım. Yaklaşık 2 yıldır yüzeysel olarak mastürbasyon yapıyor, sonra da kendimden nefret ediyorum. Sanki herkes yaptıklarımı biliyormuş gibi geliyor. Kızların bunu yapması normal mi? Artık yapmak istemiyorum. Nasıl kurtulabilirim?

CEVAP

Kızım, mastürbasyon yapmandan yanayım. Çünkü bu tatmin dürtüsü, eğer bir yere yönelmezse ya zaman içinde bu duygularının kökü kurur ya da bir başka resim olarak karşımıza çıkar. Bu nedenle mastürbasyon yaptığında kendini suçlarsan aşağılık kompleksine kapılırsın. Bu da suçluluk kompleksi doğurur, kimliğin bundan zarar görür, ezik ve pasif bir kişilik oluşur. Bilimin yolunda yürümek istiyorsan, yoluna ışık tutulmuştur, iç güdülerine ve bize kulak ver, hayat pusulan bu olsun.

Tat alamadım

23 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişki yaşıyoruz ama ben hiçbir şey hissetmiyorum. Üzerimizde kıyafetlerimiz olduğu için mi yoksa ileri gitmekten korktuğum için mi konsantre olamıyorum? Bu mu sorun yaratıyor?

CEVAP

Sevgili okurum, bir korku tüneline girdin, ilerliyorsun. Korkunun esintisini, soğukluğunu yaşıyorsun, bu doğru. O tünel, güvenli bir yatak odasına çıkana kadar böyle olabilir. Ancak bu tünelin uzunluğu çok olmasın. Yani korku, heyecan ve olumsuzluklar beynine demir atmasın, beyin bunlara programlanmasın. Sonra elinde fener cinsel zevkin kırıntılarını aramaya kalkarsın. Onların çoğu korku tünelinde kalmıştır. Bulsan bile işe yaramaz.

Haberin Devamı

Orgazm oluyorum

24 yaşında kızım. Kız mıyım, değil miyim bilmiyorum. Ben en ufak bir dokunmada bile orgazm oluyorum. Neden böyle?

CEVAP

Sevgili okurum, doğa sana büyük bir lütufta bulunmuş. Çok az kadında görülebilen avantaj ve yetenekle seni donatmış. Kolay orgazm olabiliyorsun. Senin o bir orgazmına bile neler verebilecek kadınların çokluğunu bir düşünsen. Orgazmın kızlık zarıyla bağı yok. Kızlık zarı bir odanın kapısı gibi girişte duruyor. Orgazm ise içerideki kasların titreşimi. Penis vajinaya girmeden kızlık zarı bozulmaz ama penis başı bir parça girişi zorlarsa bozulabilir. Ancak zar esnekse tam birleşme bile olsa kanama yani bozulma olmaz. Şimdilik benden bu kadar.

Kız istemiyorum

19 yaşındayım. İlişkide çok çabuk boşalıyorum ve boşaldıktan sonra kız arkadaşımdan soğuyorum ve onu görmek istemiyorum. Bunun sebebini öğrenebilir miyim?

CEVAP

Okurum, kızdan soğuman kendine güvensizliğinden, “Neden böyle oldu?” diyerek istediğin performansı ve zevki alamamandan kaynaklanıyor olabilir. İşin doğrusu, olay bittikten sonra arkadaştan soğumanı ben de anlayamadım.

Haberin Devamı

Zevk almıyorum

32 yaşında kadınım. Beş yıllık evlilikten sonra boşandım. İlişkiden hiç zevk almadım, orgazm olmadım. Şu anda bir partnerim var. Onunla da zevk almıyorum. Bana yardım eder misiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, bu kadar uzaktan, bu kadar sözcükle ne diyeceğimi bilemiyorum. Pusulamı kaybetmiş durumdayım. Freud’un ünlü bir sözü var. ‘Soğuk kadın yoktur ama kadının ateşini yakamayan erkek vardır’ saptaması da bu konuda bilimsel kitaplara geçmiştir. Belki de bu konuda şanssız bir insansın. Ama unutma ki pek çok kadın orgazm zorluğu çekiyor. Orgazm olanların da abartılarını da kulak asma. Doğru olanı da var, olmayanı da.

Zarı bozuldu mu?

Arkadaşım 22 yaşında, 12 yaşındayken bisiklet kazası geçirmiş, vajinasından biraz kan gelmiş. O günden beri arkadaşım tereddütte. Doktora gitmekten korkuyor. Evleneceği kişi bu durumu anlayışla karşılamaz diye evlenmeye de korkuyor. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, 50 yıldır duyduğum bir sözdür: “Bisikletten düştüm, acaba kızlık zarım yırtıldı mı?” Ve bugüne kadar bisikletten düşüp kızlık zarı yırtılan ve bozulan hiç görmedim, duymadım da.

Korkuyorum

24 yaşında, nişanlı kızım. Cinsel ilişkiye girmeye korkuyorum. Kendimi hazır hissettiğimde 2-3 defa denedik ama sonradan reddettim. Rahat olmak için ne yapmalıyım? Ne olur bana yardımcı olun.

CEVAP

Sevgili kızım, biraz cilve, biraz naz, biraz öpücük yüzmüş kuyruğuna getirmişsin. Eğer duygular öyle uygun görüyorsa gerdek gecesine kadar bekle. Ama ikiniz de “50-60 yıl sürecek birliktelikte kumara zar atmayacağız” derseniz hayat sizin, yol sizin. Oraya bizim kararımız işlemez.

Kimse beni istemiyor

İki yıllık evliyim, 32 yaşındayım. Penisim epey büyük. Karımın canı yanıyor, ilişkiye giremiyoruz. Başka bir kadınla ilişkiye girmek istedim. O da beni reddetti. Ne olur bana yardım elinizi uzatın.

CEVAP

Değerli okurum, bu konuyu köşemizde değerlendirip yanıtlıyoruz. Kadınlar da, sen de haklısın. Ama tedavisi yok. Ameliyatla kısaltılmıyor, küçültülmüyor. Bir kere daha yineleyelim; idareli kullan.

BÖYLE SORU YOK!

Eşimin bir türlü gönlü olmuyor

34 yaşındayım. 3 yıllık evliyim. Haftada 2-3 kez ilişkiye girmek istiyorum ama eşimin gönlü olmuyor. Haftada bir kez cinselliği yaşıyoruz. Sürekli “Yorgunum, canım istemiyor” diyor. Sizce ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Evlilik dağının sıcak eteklerinden gelip, soğuk ve rüzgarlı doruğunda kendini kaybeden, sabrını yitiren okurum. Yine de aferin size; haftada 1’i tutturmuşsunuz. Bir noktada takılmışsın. Onu da ben tamamlayayım. Kadın neden yorgun? Hem çalışıyor, hem ev işi yapıyor, hem çocukları büyütüyor, ev işinin sonu gelmiyor. Kadın yoruluyor.

Oysa senin aklındaki seks. Ama yavrum, uyumsuzsun. Mutlaka çare mi arıyorsun? Söyleyeyim: Hayatta olduğu gibi ev işlerine de ortak oluyorsun. Hiç olmazsa ucundan tutuyorsun. Yorgunluğu ikiniz arasında pay ediyorsun.

GÜNÜN SORULARI

Yorgun düşüyorum ama doymuyorum

22 yaşında taş gibi gencim. Ben günde 3 kızla beraber oluyorum. Çok yorgun düşüyorum ama doymuyorum. Acaba bunun bana ileride bir zararı olur mu?

CEVAP

Oğlum, sen ne kadar mantıksız birisin. Taş gibiyim dediğin, kafan olmalı. Günde 3 kız ha? Biri sabah kahvaltısı, biri öğle tatlısı, diğeri akşam pastası. Delikanlının gönlünde yaftası, altında Haydar Dümen imzası. Oldun işte akıl bozuklukları derneği azası. Sakın yapma iş kazası. Sen kasıldığın kadar kasıl. Ancak yatağa eli boş girince, asıl oğlum asıl.

İlişki isteyince kızlar reddediyor

19 yaşındayım. Kızlarla en fazla 3 gün çıkıyorum. Dördüncü gün ilişkiye girmeyi teklif ediyorum, sonunda da tokadı yiyorum, bitiyor. Şu ana kadar hiç ilişkiye girmedim. Ben ne yapacağım?

CEVAP

Değerli genç, önüne gelene tırpan atıp sadece tokatla kurtulmak senin şansın. Sen önce uzat şu kıllı kulağını, biraz çekmek istiyorum. “En fazla 3 gün” lafı için anlarsın ya! Ben sizlerden öncelikle delikanlılık, insanlık bekliyorum. Sonrası çorap söküğü gibi gelir. Senin de gemin yürüyecek, hiç merak etme acemi çocuk. Dümeni fazla oynatma, ani dönüşler yapma. Ancak biliyorum ki, ne desem boş. Aç karnına her şey hoş. İşte sen, işte hedef, koş oğlum koş.

GÜNÜN SÖZÜ

Gerçeklerde hayaller gibi kabul görseydi dünya daha yaşanmaya değerdi. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder