Dr. Haydar Dümen Her şeyin ortası karar
HABERİ PAYLAŞ

Her şeyin ortası karar

Cinsellik sevgiyle, aşkla yaşanırsa güzel. Kadın ya da erkekten biri gereğinden fazla istekliyse, ilişki sıklığı günden güne artıyor, bu durum çiftten birini rahatsız ediyorsa mutlaka çözüm aranmalı. Unutmayın, her şeyin ortası karar, fazlası zarar...

BÖYLE SORU YOK!

Kızlar için taktik istiyorum 23 yaşında 1.70 boy, 65 kiloyum. Sportifim, esmer ve yakışıklıyım. Çekindiğim için kız arkadaşım olmuyor. Taktik verir misiniz?


CEVAP


Mastürbasyon demir atmış limanına. En azından dış dünyaya karşı aç kurtlar gibi dolaşmanı engellemiş. Ayrıca o tarif ettiğin yapını çar çura kurban etmemişsin. Aslında önüne geçilmeyecek kaçamaklar için akılnla iradenin kanka olmasını dilerim. Değerli okurum, kızların bakışı ile kafalarına takışı farklıdır. Bakışlarının analizi sana kalmış. Çekinliğini üzerinden atmaya çalış, kızlara arkadaş gözüyle bakmaya alış. Önce onlarla yakınlaş, gerisi kendiliğinden gelir, taktiğe falan ihtiyacın yok, içini rahat tut.


Başıma ağrı giriyor

19 yaşındayım. 3 gündür mastürbasyonda boşalırken başıma öldürecek kadar kötü bir ağrı giriyor, saatlerce geçmiyor. Mastürbasyona ara versem geçer mi? Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, önce bir nöroloji uzmanına git, baş ağrısının kaynağı bulunsun. Kulak boğazdan olur, heyecan ve tansiyondan olur. Bu bir takıntı gibi. Yani stres ve istem dışı sinirlerin paniğine benzeyen bir durum bu. Sanki panik atağın başa vuruşu gibi bir his var içimde. Belki de sadece kendi kendine yarattığın bir sorun. Neyse üzülme, yine de bu işin adını bir uzman koysun. Önce ağrılar bitsin. Bu ağrıya şartlanma, sistemlere de zamanla girip oturmasın.


Cinselliği istemiyorum

9 aylık evliyim. İlk 2 ay her şey iyiydi. Ardından ilişkiden sonra cinsel organımda şişme, yanma başladı. Doktorlara gittim. Enfeksiyon için tedavi oldum. İlişki aralığım ayda 1, 1.5 ayda 1’e indi. İçimde cinselliğe dair istek kalmadı. Öneriniz olur mu?

CEVAP


Sevgili okurum, tabii ki yardımcı olacağım. Çizdiğin tablo çekilmez ve yaşam değerlerinin tümünü içine alır. Bir yanda iltihap, o iltihaptan kültür yapıldı mı? Meslektaşlarımız sana ne söyledi? Bu konuyla ilgili elinde ne bilgi varsa maille gönder. Ben de o bilgileri köşe komşum, kadın-doğum uzmanı meslektaşıma aktarayım. Böylece belgelere dayalı önerilerimizi bu köşeden takip edebilirsin. Yararı olursa biz en az sizin kadar mutlu oluruz.


Neden bana dokunmuyor?

26 yaşında kadınım. 2 yıllık evliyim. Eşim 30 yaşında. Ben seksi çok sevmiyorum ama eşim de soğuk. Bazen haftada 1, bazen 15 günde bir ilişkiye giriyoruz. Sertleşme veya erken boşalma sorunu yok ama bana dokunmuyor. Seksi iç çamaşırları da giysem olmuyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP


Sevgili okurum, haklısın. Eşin hakkında burnuma iyi kokular gelmiyor. Derhal birlikte uzmana. Her şey incelensin, ortaya konulsun. Bu tempoyla bu araba 50-60 yıl yürümez. Varsa bir sorun her iki bakımdan da yolun başında çözülsün. Unutmayın ki hayatınız o kadar ucuz değil.

Haberin Devamı

Boşalamıyorum

18 yaşındayım, mastürbasyon yapmayı denedim ama boşalmadım. Sizce neden?

CEVAP


Değerli okurum, üroloji uzmanına giderek bazı incelemeler yaptır. Adı konulsun.

Karım doymak bilmiyor


25 yaşındayım. Karımla ilişkiye giriyoruz, ben boşalıyorum. Ama eşim doymuyor, bu nedenle gecede 5-6 defa ilişkiye giriyoruz. Zararı olur mu? Benim kuş ölür mü?

CEVAP


Değerli okurum, senin kuş ölmese bile yorulur. Kuşu yoran şey beyin ve ruhtur. Nasıl zamanla mide genişler, insan obur olur. Bir süre sonra önüne konulan yemeği yemek istemez, işte öyle olacak. Eşinin tedavi amaçlı bazı yöntemleri öğrenmesi, bunun normal sınırlara çekilmesi şart. İkiniz el ele bir uzmana giderek derdinizi dökün. Çözüm yollarını arayın.

Erken boşalıyorum

19 yaşındayım, normalde erken, mastürbasyon yaparken geç boşalıyorum. Bunalıma girmek üzereyim. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, evlendiğinde her şey düzelecek. Düzelmezse de tedavi edilecek. Yani bir yandan mastürbasyon, bir yandan cinsel birleşme. Bolluk içinde bir düzende yaşıyorsun. Sonradan önüne ödenecek faturalar çıkmasın, benden söylemesi.

Sevgilim hamile mi?


21 yaşındayım. 3. 5 yıllık ilişkim var. Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. İç çamaşırlarımız üzerimizdeydi. Ama sevgilim bir türlü adet göremedi. Acaba sevgilimin hamile olma ihtimali var mı?

CEVAP

Değerli okurum, gebeliği psikolojik olabilir diye düşünüyorum.

Eşim ilişkiden çekinir oldu

53 yaşındayım. 1 yıldır cinsel ilişkide çok geç boşalıyorum. Eşim artık ilişkiye girmekten çekiniyor. Bu sorunun ilaçla tedavisi var mı?

CEVAP

Değerli okurum, üroloji uzmanına başvur. Prostata bakılmalı, alkol alıyorsan önlenmeli. Şeker hastalığın varsa bilinmeli. Sinirsel donanımında sorun varsa bu da elbette giderilmeli. Bunlar tamamlandıktan sonra, her şey yolunda ise bu yemeğe biraz fantezi sosu katılabilir. Hangi sosu kullanacağınızı siz keşfedin.

Nişanlım çok korkuyor

24 yaşındayım ve 2 aydır nişanlıyım. Yakında düğünümüz olacak. Nişanlım gerdek gecesinde çok acı çekeceğini düşünüyor. Kanaması olur diye korkuyor. Nişanlımın bu korkusunu nasıl yeneriz?

CEVAP

Haberin Devamı

Değerli okurum, 1) Kanaması çok olmayacak. Kızlık zarından birkaç damla kan gelir. 2) Çok acı çekmeyecek. Acele edilmezse, yönteme uygun davranılırsa zevke programlıdır. 3) İlk geceyi hemen bitireceğiz, kan göreceğiz diye işi oldu bittiye getirme. Yumuşak geçiş yapın. 3-5 gün sonra olsa ne olacak?

Haberin Devamı

Orgazm olamıyorum

24 yaşında kadınım, 1.5 yıldır cinselliği yaşıyorum. Cinsel ilişkiden zevk almıyorum. Klitoris orgazmı yaşıyorum ama vajinal orgazma geçemiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, orgazm dünya kadınlarının sorunu. Vajina, cinsel birleşmeden çok, doğuma programlı. Cinsel zevk odağı da klitoristir. Yapılacak şey klitoris orgazmı, vajinal orgazma transfer etmektir. Bunun teknik yöntemleri var. Genelde evli olanlara bazı önerilerimiz oluyor.

Hayal kuramıyorum

25 yaşındayım, kız arkadaşım olmadı. Karşı cinsle ilgili hayal bile kuramıyorum. Haftada 4-5 kez mastürbasyon yapıyorum. Acaba bu durum psikolojik mi?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyon alışkanlığın var. Ama bundan uzaklaşıp kızlara duygusal yaklaşmalısın. 10 yıldır mastürbasyon yapıyorsun. Kızlara alışana kadar 3-5 yıl geçer. Evleneceksin, çocukların olacak. Ama her kız arkadaşınla da “Bununla yatayım” diye düşünürsen işte o zaman hapı yutarsın. Sonuç alamaz paniklersin. Bu defa mastürbasyonun dönülmez yoluna girersin.

Korkuyor, utanıyorum

19 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla 2 yıldır birlikteyiz, bir şeyler yaşamak istiyor. Ben de istiyor ama korkuyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, korku ve utanmaya devam çocuk. Bu işin sonu ne olacak? Kendini feda etme yavrum, biraz daha büyü.


GÜNÜN SÖZÜ

Sevgiyi siz, nefreti karşısınızdaki yaratır. H.D.


Sıradaki haber yükleniyor...
holder