Dr. Haydar Dümen İlk gece saplantısı...
HABERİ PAYLAŞ

İlk gece saplantısı...

İlk gece yeni evlilerin büyük korkusu. Tecrübesiz, ne yapacağını bilemeyen erkek ile kulaktan dolma bilgilerle donatılmış kız karşı karşıya kalıyor. Çoğu kez erkeğin gururu kırılıyor, kız gözyaşına boğuluyor. Gençler, bırakın birkaç gece sonra olsun...

BÖYLE SORU YOK!

Hanıma dayanamıyorum

1 yıllık evliyim. Eşim çok suratsız. İlişki için 1 hafta boyunca hazırlık yapmam gerekiyor. 1 yılda isyan ettim. Ne yapacağım?

CEVAP

Şans değerli okurum. Kapalı kutudan bir kura çektin, gerçeği göremedin. Allı pullu bir düğün, gelinlik, davul dümbelek, ortada omuz, göbek, eller şıkıdım... Bilinmez ki bu şenliğe hangi kader, kısmet geliyor? Büyükler mutluluk duası ediyor, bereket silah, tabanca falan patlamadı. Bu nedenle de düğünü Sağır Sultan duymadı. Ama şimdi 2 milyon kişi öğrendi. Kimi “Vah vah, bu tam benimki” dedi. Birçoğu şansına teşekkür etti. Değerli okurum, isyanları oynarsın ama çaresi ne? Doğrusu çareye dilim dönmedi.

Haberin Devamı

Şişme bebek alsam mı?

20 yaşındayım, hiç kız arkadaşım olmadı. Bir türlü kızlarla yakınlaşamıyorum. Şişme bebek almak istiyorum, zararı olur mu?

CEVAP

Tabii olmaz değerli okurum. Kızlar cin gibi. Arkadaş olacak da ne yapacaksın? Bana göre haftasına eve atmaya çalışacaksın. Sen göbek atarak sokakta havalı dolaşırken kızlar “Ne yaptım?” diye çırpınacak. Sonra birkaç kere nabız yoklayacak. Niyet aynı niyet, kızın ödeyeceği diyeti ise kazan kepçe almaz. Kızlarla arkadaşlıkta ortalama 1 yıl hiç cinsellikten söz etme. 1 yıl sonra ne kız kaçacak ve de kollarını daha çok açacak. Bunları geçelim, gelelim şişme bebeğe; ona tören yapacak mısın? Yapsan da yapmasan da hak ettiğin cezayı bulacaksın.

Şaplı yemekler beni bitirdi

1.5 sene önce penisimin altında sivilce çıktı. Sivilceyi sıktıktan sonra penisim sertleşmemeye başladı. 2 gün sonra askere gittim ve her gün şaplı yemekler yedim. Artık eskisi gibi sertleşmiyor. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Psikolojik bir kuruntu değerli okurum. Şaplı yemek gibi bir safsata yerleşmiş kafatasına. Onca asker tümü sorunsuz talimini yapıyor ama senin sorunlarını yaşamıyor. Ama sen o küçücük sivilceyi kafanda deve yapmışsın. Bir de üzerine, şaplı yemekler saplantısını takmışsın. Hiçbir şey yapmaman gerekiyor. Bu tür düşünceler ereksiyonu engeller ama hasta etmez. Unut gitsin, o da artık normal, fizyolojik yapısına dönsün.

Haberin Devamı

Karım mutlu olsun istiyorum

2 yıl sonra çok sevdiğim kız arkadaşımla evleneceğim. İkimizin de cinsel deneyimi olmadı. Kız arkadaşım ilk gece korkusu olduğunu söylüyor. İlk gecemizin mutlu olmasını istiyorum. Bunun nasıl sağlarım?

CEVAP

Değerli okurum, ilk gece beklediğin hiçbir şeyi bulamayacaksın. İlk gecelerin yüzde 80-90’ı böyle geçer. 50 yıl senin yanında olacak kadın. 2 -3 gece sonra olsa ne olacak? Kız huzur bulsun. Korkularından kurtulsun. Sen aç kurtlar gibi üzerine atlama. İlk gün için yapacağın şey bu. Kadının hazır olduğu bir gün sıcak ve yumuşak yaklaş.

Sizce hamile kalır mıyım?

Sevgilimle ilişkiye girdik. Prezervatif kullanmadık ama içime boşalmadı. Bu ay adet görmedim. Sizce hamile kalır mıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, zayıf bir ihtimal ama evet.

Haberin Devamı

Engel olamıyorum

24 yaşındayım. Normalde haftada 2-3 defa ilişkiye giriyordum. Şimdilerde işim biraz yoğun. İsteklerime de engel olamıyorum. Ne yapmam gerekir?

CEVAP

Değerli okurum, nasıl bir ilişki? Kiminle, nerede, nasıl, evli misin, bekar mısın? Mahkum musun, engelli misin? İşin nedir? Bu kadar bilmecenin altından kalkamam. Tamam Hocanızım ama ben de insanım. Yeterince sertleşmiyor

24 yaşındayım. 1 hafta önce tanıştığım biriyle birlikte olmaya karar verdik. Penisimin yeterli kadar sertleşmedi ve terledim. 2 defadır bu durumla karşılıyorum. Partnerimi kaybetmemek için “Hastayım” diyorum. Neden böyle oluyor?

CEVAP

Değerli okurum, bütün gençlerin yaşadığı olayı yaşamışsın. Heyecan, korku ereksiyonu söndürür. Doğaldır. Hiçbir tedaviye ihtiyacın yok. Alışınca kendiliğinden düzelecek.

Kız istekliydi ama...

18 yaşındayım. Hep cinsel ilişkide bulunmak istiyordum. Geçenlerde bir kız arkadaşım oldu. Kız benimle cinsel ilişkiye girmek istedi. Tam girecektik ki penisimde sertleşme olmadı. Bunun nedeni ne olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, nedeni heyecan, olumsuz koşullar, acemilik, bir parça ön yargı yani korku ve o atmosferin istem dışı sinir sisteminin alarma sokmasından başka bir şey değil. Belki de bu olay senin açından şanstır. Yani senin lehine gelişmiş bir durumdur. Çünkü birleşme yapsaydınız ne olurdu sorusu aklıma geliyor.

Boşalma olduğunda titriyorum, neden?

Boşaldığımda vücudumda titremeler oluyor. 2-3 gün uyumakta zorlanıyorum. Karın ve boynumda nabız atması gibi atmalar oluyor. Bu rahatsızlık sizce ne olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, sorun yok. Beden eğitimi yap. Kilo almamaya çalış. Fazla da kendini düşünüp kafayı takma. Yaşamının bütün dilimlerini normal sınırlar içinde kullan. Gerisini doğaya bırak.

Nasıl büyütürüm?

Penisim ereksiyon halinde 6 santim oluyor. Bu durum çok zoruma gittiği için kimseye söyleyemiyorum. Cinsel organımı nasıl büyütebilirim?

CEVAP

Değerli okurum, sen büyütemezsin. Bu konuyla ilgili önce bir üroloji ve endokrinoloji uzmanına gitmen gerekiyor. Çünkü cinsel organ operasyonla büyür. Bunun için de anne, babanı arkanı alman gerekir. Tek başına üstesinden gelemezsin.

Orgazm olmadığı için eşimi istemiyorum

26 yaşındayım, 1.5 yıldır evliyim. Karımla ilişkiye girdiğimizde o bir türlü orgazm olamıyor. Onunla ilişkiye girmek istemiyorum. Ben onun da orgazm olmasını istiyorum. Lütfen bana yardımcı olun.

CEVAP

Değerli okurum, “İlişkiye girmek istemiyorum” demen yanlış karar. Önünüzde uzun yıllar var. Tatmin olmuyorsa sana ne? Çünkü kadınların yarısı vajinal orgazmı bilmiyor. Sen zevk alıyorsan kime isyan ediyorsun? Zamanla eşinin de zevk alacağını sanıyorum. Bu konuda yardımları bir hekimden almanızda yarar var. Sabırlı ol, üzerine gitme, estetik davran.

Vajinamdan ses geliyor

2 yıldır evliyim. Son 1 aydır eşimle ilişkiye girerken vajinamdan gaz çıkartır gibi sesler geliyor. Bu durum beni rahatsız ediyor. Sırf bu yüzden eşimle ilişkiye girmek bile istemiyorum. Neden böyle oluyor?

CEVAP

Sevgili okurum, bazı kadınlarda görülen bir olay. Olsa olsa temposu düşük cinsel birleşme bu sorunu çözer gibi geliyor bana. Ama sorununuzu keyfe keder türden. Kafanı takmamanı öneririm.

Bozulmuş mudur?

İlk sevgilimle ilişkiye girdiğimde kanama olmadı. 3-4 hafta sonra adet gördüm. Sizce kızlık zarım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, bozulmadı. Çünkü esnekti.

GÜNÜN SÖZÜ

Bilgeliğinizi hep onu eleştirirek sergilemeyin. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder