Dr. Haydar Dümen İlki korkutabilir
HABERİ PAYLAŞ

İlki korkutabilir

İlk ilişkiler hem kızlar hem de erkekler için korkutucudur. Çünkü cinsellik oyun değil. İki kişinin birbirini sevmesi, özlemesi ve heyecan duyması gerekiyor. Önce ruhunuzu, sonra bedeninizi alıştıracaksınız ki mutluluk sizi bulsun

BÖYLE SORU YOK!


Hamsi karaya oturdu

18 yaşındayım, kız arkadaşımla her gün ilişkiye giriyoruz. Ben yoruldum, hamsi karaya vurdu. Ne yapmalıyım? CEVAP Ne yapacaksın değerli okurum? İşine bakacak, okulunu aksatmayacak, spor yapacak ve ailene sorun yaratmayacaksın. Kendinin ve onların da geleceğini, hayallerini yıkıp harabeye çevirmeyeceksin. Yaptığın duygusal yani gerçek objesi olmayan mastürbasyona devam edeceksin. Oturup sohbet etmek, gezip dolaşıp yemek yemek yok. Estetik duygulardan yoksun, fırtınalı denizde bir kürek mahkumu gibisin. Tabii ki organ tekleyecek. Çünkü o hamsi kendini biliyor, asıl görevini dört gözle bekliyor. Yani birini bulup ateşini söndürmek yerine evlilik ya da kaliteli ilişkilerle fırında somun pişirmeyi istiyor. O pes etti. Buna rağmen ben senden yana değil, hamsiden yanayım.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

GÜNÜN SORULARI


Kızlığım bozuldu mu?

Ben sevgilimle defalarca ilişkiye girdim ama hiç kanamam olmadı. Kızlığım bozulmuş mudur? CEVAP Sevgili okurum, kanasa ne olacak? Erdem kanıtının anısı diye ufak bir mücevher kutusuna 1 damlasını koyup onunla yatıp onunla mı kalkacaksın? Esnekti, kızlık zarı yerinde. Derin uykudan arada ziyaretçi tarafından uyarılmasa deme keyfine. Sana gelince; elbette zar değil ama bir şeyler bozulmuş. Sen artık doğanın yasalarına göre kız değil, kadınsın. İkinci aşamada kadınlıktan analığa terfi edeceksin. Çocukların da senin gibi ateşli olursa diyelim ki yarın gebe kaldın, 20 yıl sonra kızın da evlendi, sen anneanne oldun. Hayatın şu acımasızlığına bak. Neyse düğün dernek yok. Masraf, koca, kaynana dırdırı da yok. Çuf çuf çuf tren gidiyor. Anıların da seninle birlikte geliyor. Ailen de bugünlerde “Artık evlensin” diye dua ediyor.

Gücümü kaybedersem diye korkuyorum

40 yaşındayım, bekarım. Bir ay önce gücümü kaybetmek düşüncesi aklıma takıldı. Şimdi mastürbasyon yaparken isteksizim, zor boşalıyorum. Uzun süre mastürbasyon yapmasam düzelir mi? Evlenecektim. Ne yapmalıyım? CEVAP Değerli okurum, kuruttun. Musluğu kuruttun yetmedi, içerideki depoyu da kuruttun. Az geldi, gölün suyunu bile kuruttuktan sonra doydun. Hadi kolay gelsin. Bak işine, düş derdinin peşine. Umuda el sallarken bizler de kolları sıvayalım, ne yapacağımıza bakalım. Önce bu koşullarda evlenme. Zaten sen mastürbasyonla 25 yıldır evlisin. Ona nasıl ihanet edeceksin? Olayın tutkuya, tutku da denize demir atmış, hurda gemiye dönmüş. Evliliğe geçeceksen kadınla açık açık konuşmalı, araya da bir tercüman yani doktor koymalısın. Kadından yana da bazı fedakarlıklara katlanmalısın. Bizler de orasından burasından römorkörler bağlayarak gemiyi sefere çıkaralım, önündeki ikinci 40 yıla geçişte sana yeşil pasaport verelim.

* * *

Kız arkadaşım hamile mi?

19 yaşındayım. 1 ay önce kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Ancak iç çamaşırlarımız üstümüzdeydi. Ben boşaldım, kız arkadaşımın iç çamaşırına birkaç damla sperm damladı. Bugünlerde midesinin bulandığını söylüyor. Acaba hamile kalma durumu var mıdır? Yoksa bunlar psikolojik mi? CEVAP Değerli okurum, baştan sona psikolojik, kız arkadaşın gebe mebe değil.

Sevgilim beni istemiyor mu?


19 yaşındayım. Kız arkadaşım ilişkiye girince korkuyor. Bunun nasıl engelleyebiliriz? Acaba beni istemiyor mu? Bir de sorun penisimden mi kaynaklanıyor? CEVAP Değerli okurum, her şey olabilir. Şaşıracaksın ama benim takıldığım ilişkiye giriyorsanız niye korkuyor? Ama ilişkiye girmek istiyor ve korkuyorsa o başka. O konuda da kız biraz haklı. Demek istediğim de penisin galiba boyutlu. Ama her kızda genellikle ilk zamanlar penis korkusu vardır. Neden korktuğunu bir kendisine sorsana.

Neden erken boşalıyorum?

18 yaşındayım ve ben çok erken boşalıyorum. Acaba neden? Ve nasıl kurtulabilirim? CEVAP Değerli okurum, heyecan, acemilik ve de cinsel coşku. İstem dışı sinir sistemininde heyecanlarla yüklü olması. Birkaç başka neden de var bunlar senin işine yaramaz. Evlendiğinde tedavi olacaksın. Şimdilik böyle idare etmeye çalış. Sakin ol. Mastürbasyon sırasında geç boşalma tekniği kullan.

Çok geç boşalıyorum

54 yaşındayım. Son 1 yıldır cinsel ilişkide çok geç boşalıyorum. Bundan eşim memnun değil. Bu sorunun ilaçla tedavisi mümkün mü? CEVAP Değerli okurum, bir üroloji uzmanına başvur. Prostata bakılmalı, alkol alıyorsan önlenmeli. Şeker hastalığın varsa bu da bilinmeli. Sinirsel donanımında bir sorun var mı buna da bakılmalı. Bütün bunlar tamamlandıktan sonra, her şey yolunda ise bu yemeğe biraz fantezi sosu katılabilir. Hangi sosu kullanacağınızı da siz keşfedin, bulun.

Prezervatif kullanmasam...

24 yaşındayım. Çocuk yapmak istemiyorum. Ama eşimle ilişkiye girerken prezervatif de takmak istemiyorum. Ne yapacağız? Eşim veya ben ilaçla tedavi mi göreceğiz? CEVAP Değerli okurum, eşin gebelikten korunma hapları alacak ya da spiral taktıracak. En doğal yöntem bunlar. Hem de garanti. Öteki yöntemler kesin değil.

Benden bir sıvı geliyor

19 yaşındayım. Ciddi bir ilişkim var. Kız arkadaşımın elini tuttuğumda penisimden meni veya sıvı geliyor. Ben bunu asla istemiyorum. Ancak engellemem mümkün olmuyor. Kendimden nefret ediyorum. Bundan nasıl kurtulurum? CEVAP Değerli okurum o gelen meni değil, kayganlaştırıcı sıvı. Nasıl yemek yerken ağızdan tükürük bezleri salgılanıyorsa penisin içindeki idrar yollarında kayganlaştırıcı salgı bezleri var. Tahrik olunca bu sıvı salgılanır. Tıpkı yumurta akı gibi beyaz, saydam olup dokununca biraz uzar. Bunun amacı birleştirmeyi kolaylaştırmaktır.

Büyütebilir miyim?


23 yaşındayım, cinsel organım küçük. Cinsel ilişkiye giremiyorum. Tıbbi yöntemlerle penisimi büyütme imkanı var mı? CEVAP Değerli okurum, ameliyatla cinsel organ 1-2 santim büyür. Ama boyut vermediğin için ben bir şey diyemeyeceğim. Bana göre normaldir. Ama sana göre küçük geliyor olabilir.

Sadece rüyamda orgazm oluyorum

24 yaşında kızım. Sevgilimle sık sık birlikte oluyoruz. Canım acımıyor ama zevk de almıyorum. Şimdiye kadar hiç orgazm olmadım. Sadece rüyalarımda yaşıyorum. Sizce ne yapmalıyım? CEVAP Sevgili yavrum, rüyalarında yaşaman böyle bir potansiyelin olduğunu gösteriyor. Potansiyel var. Ama pratik zayıf. Bu olayın özü, sözü bu. İleride alışacaksın. Özellikle güvenli ortamda, sevdiğin bir erkekle hem bedensel hem ruhsal uyum da sağlarsan istediklerin olacak. Şimdilik iyi haberler bunlar. Gerisi aslında biraz karışık. Onları da siz çözersiniz. Yani bu ilişki nereye kadar gidecek?

Penisimin boyu normal mi?

16 yaşındayım. Penisim 14 santim. Boyu normal mi? Bir de genel temizlik yaptıktan sonra sivilceye benzer bir şeyler çıkıyor, neden? CEVAP Sevgili okurum, penisinin boyu normal. Genel temizlenmenden kaynaklanan tahrişler oluyor. A antibiyotik pomatlardan sürebilirsiniz.

Korktuğum için olmuyor


15 yaşındayım. Kız arkadaşım var ama onunla cinsel ilişkiye girmek istiyorum. Ama olmuyor çünkü korkuyorum. Ne yapmalıyım? CEVAP Yavrum, heyecan ama büyü be çocuğum. Büyü yavrum, büyü benim bir tanem. Hadi bakayım, biraz işine, gücüne bak. Şimdiden bu tökezlemeler gözünü korkutursa yollar ileride çatallaşabilir.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

Uçuk hayaller denizde balık gibidirler. Onu kimin yakalayacağı belli olmaz. H.D.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder