Dr. Haydar Dümen İlkler heyecanlandırır
HABERİ PAYLAŞ

İlkler heyecanlandırır

İlk cinsel deneyimini yaşayan erkeğin heyecanlı olması ve ne yapacağını bilememesi normal. Bu yüzden ilk denemede başarısızlık olabilir.

Buna kafayı takıp kendini perişan etmenin, cinsellikten soğumanın alemi yok. Önemli olan kendinizi hazır hissetmek, uygun ortamda ve doğru kişiyle birlikte olmak.

BÖYLE SORU YOK!

Çok ilişkiden mi küçüldü? 24 yaşındayım. 3 aylık evliyim. Cinsel organım 15 santimdi, şimdi 12 santime geriledi ve inceldi. Sürekli girmekten mi? Eski haline dönmesi için ne yapmam gerekiyor?

Haberin Devamı

CEVAP

Okurum, uzun yıllar mutlu yaşayın, çok yenisiniz. Önce kilonu denetime al. Sonra tayını eşinin çayırlarına sal. Zıplasın, koklasın, “İşte benim tarlam” desin. Sahip çıksın, tayına şahlanması için antrenman yaptır. Önce sinirlense de sonra hoşuna gidecektir.

Ilık bir duş, arada bir sıcak hamam tuzu biberi olur. Masajlar iç düzeni güçlendirir. Tayını tık nefes edecek kadar yorma. Sen 42 yaşına geldiğinde tayın aygır olacak. Fırsat buldukça ahırından kaçmaya çalışacak. 3 aylık yengemiz de bu tempoya alışacak

GÜNÜN SORULARI

Neden soğuyorum?

Her çıktığım kızla evlenmek istiyor, ilişkiye girdikten sonra soğuyorum. Ardından ayrılıyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Oğlum, kızlara nasıl bir kara çalmak seninkisi. Harem mi kuracaksın? İyi de yavrum, sen bu kızları nereden bulacaksın? Anladım, sen rüya çapkını ve hayal sapkınısın. Kızlar sıraya giriyor, sana altın tabakta bal mı veriyorlar? Yaşın kaç, başın kaç? Bu gidişle başında saç kalmayacak. Çünkü rüyanda sana bal veren kızlar, bir gün o saçlarını yolacaklar. İşte o zaman, kaç oğlum kaç... Kaçarken çıkmaz sokaklara girme, postu da deldirtme.

Kızlar eve çağırıyor

18 yaşındayım. Kızlar beni evlerine davet ediyorlar. Ben seksten kaçıyorum çünkü penisim 14 santim. Başarısız olur muyum? Çare bulun.

CEVAP

Çocuk derdin boy olmamalı. Çünkü o organ da kazma kürek işine göre değil. Dalgıç gibi denizin dibine de inmiyor. Şunun şurasında vajina 8 santim. Esnektir, uzar, 14 santim boyutun tuttu.

Gelelim huyuna; 18 yaşındaki çocuğun huyunu, seni eve çağıran kızın soyunu ve bu çeşmenin suyunu bir hesap edelim. Baktım ki kız da senin gibi çocuk. Sakın ha bu işlere kalkışmayın, geleceğinizi ateşlere atmayın. Evde yakalanırsan, yakalayana bağlı. Kendini kolla, Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olma.

Haberin Devamı

İlaç alsam mı?

18 yaşındayım, penisim 11 santim. Sizce normal mi? Bir ilaç varmış, penisini boyunu kesin uzatıyormuş. Sizce almalı mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, penisinin boyu normal sınırlarda. Hiçbir ilaç, hiçbir mekanik ve fizik etki ya da vakum pompaları penisi büyütmez. Sakın bunlara kanmayın, hem demoralize olursunuz hem cebinizdeki paralar gider hem de organa zarar verirsiniz. Kaygı duyacağın bir şey yok.

Sevgilim kaçıyor

19 yaşındayım. Penisim 19 santim. Bu yüzden kız arkadaşım ilişkiye girmek istemiyor. Onu kırmak istemiyorum, ilişki olacaksa isteğiyle olsun istiyorum. Ama sabretmekte zorlanıyorum. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, ne yapacaksın bilmem. Tıbbın bile çaresiz kaldığı sorunlar vardır. Ama bu onlardan değil. Bu iki insanın birbiriyle kenetlenmesinde psikolojik olarak bizim çaresiz kaldığımız durumlardan. Yan yana gelin, kararı etik ve yasal zeminlere oturttuktan sonra pazarlık yapın. Elinizdeki idareli kullanıp alışın.

Haberin Devamı

Benden şüpheleniyor

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik, kan gelmedi. Erkek arkadaşım benden şüpheleniyor. Ben daha önce kimseyle olmadım. Bunu nasıl kanıtlarım?

CEVAP

Sevgili okurum, neyi nasıl kanıtlayacaksın bilemem. Erkek arkadaşın bencil ve katı. Asla yolundan sapmayacak. Sanırım seni çok hırpalayacak. Ama senin ve doktorun olarak benim yüreğimiz yanacak. Tertemiz, kusursuz bir kızsın. Şu anda yapılacak bir şey yok. Şans senden yana olsun ama o da bunları bilsin. Ona uygun bir dille anlat. Mutlu olmuyorum 20 yaşında kızım.

Erkek arkadaşım

26 yaşında. Sevgilim beni tatmin edemiyor. Ben onu her koşulda tatmin ediyorum. Ancak onunla sevişirken mutlu olamıyorum. Ayrı kaldığımızda onu çok özlüyorum ve istiyorum. Birlikteyken isteğim gidiyor, zevk almıyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, adına genç kızlık sendromu diyelim. Bu dönem çocukluktan kadınlığa geçiş ara dönemidir. Bu yıllarda hem heyecan, korku, sevgi, aşk, özlem hem de belirsizlik bu tür çelişkilere neden olur. Arkadaşını özlediğine göre duyguların ona yönelik. Ama "Erkek arkadaşımı her yönüyle tatmin ediyorum" derken bundan cinsel ilişkiye girdiğiniz kanısına vardım.

Eğer öyleyse o koşulları ve değer yargılarınızı bilemiyorum. Bir olay böyle başlamış, böyle gideceğine benzer. Zamana bırakalım. Bozulmuş mudur? Kız arkadaşımla cinsel ilişkiye girdim. Kızlığının bozulup bozulmadığını anlamadı. Sonra duş alırken cinsel organından çok az kan geldiğini söyledi. Kızlığı bozuldu mu?

CEVAP

Sevgili okurum, olabilir.

Artık isteksizim

18 yaşındayım. İlk ilişkiye girdiğimde sorun yaşamamıştım. Daha sonra isteksizlik başladı. Sizce sorunum nedir? İlk yaşadığım olaydan etkilenmiş olabilir miyim?

CEVAP

Tabii değerli okurum. İnsan midesi de böyledir. Hazmedemeceğin yemeği yersen midende düğümlenir kalır. Sen bu işlere erken başlamışsın. Hem ruhunu hem cinselliğini haşlamışsın. Serinletiver yavrum. Yani bir parça bu işlere ara ver. Sistemler doğru yolu bulur.

İlki hüsran oldu

19 yaşındayım. Bir ay önce ilk cinsel deneyimimi yaşadım, başarısız oldum. Sertleşme olmadan boşaldım. Yeniden denemek istiyorum ama başarısızlıktan korkuyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, ilk deneme yaptığın ortam iyi değildi ve sen büyük bir heyecan dalgası altındaydın. Sonuç böyle olur. Böyle olması doğaldır. O senin bir bakıma insan tarafındır. Aynı koşullarda yine denesen yine başarısız olacaksın. Çünkü cinsellik deneme ya da sınava gelmez. Ruh halinin bir coşkusudur. Onu kıran, bozan her türlü olumsuzluk bu sonucu yaratır. Uygun bir ortamda, uygun zamanda aslan gibi bir delikanlıya döneceksin, kuşkun olmasın.

Spermler geri geliyor

2 yıldır evliyiz. Cinsel yönden sorunumuz yok. Birlikte olduğumuz zaman orgazma ulaşıyoruz. Ben boşaldıktan sonra spermler eşimin vajinasından geri geliyor. Çocuk sahibi olmak istiyoruz. Bu durum çocuğumuzun olmasına engel mi?

CEVAP

Değerli okurum, normal ve doğal bir olaydan söz ediyorsun. Bu durum çocuğun olmasına engel değildir. Bana göre bir sperm sayına baktır. Sonucu da bildirirsin.

Sertleşmedi

18 yaşındayım. 1 yıl önce bir hayat kadınıyla beraber olmaya çalıştığımda yeterli sertliğe ulaşıp boşalamadım. Evde mastürbasyon yaparken sorunum yok. Bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, yardıma filan ihtiyacın yok. Her gencin ilk denemelerinde böyle olur. Aynı şartlarda yeniden deneme yaparsan yine aynı sonuçları alırsın. Uygun bir zamanda sevdiğin biriyle birlikte olursan başarı sağlama şansın artar. Ancak bu başarısızlıklar kalıcı türden değildir.

Tatmin edebilir miyim?

23 yaşındayım. Penisim 12 santim. Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla bir şeyler yaşıyoruz ama iş ilişkiye gelince ben korkuyorum. Çünkü penisimin boyundan utanıyorum. Onu tatmin edebilir miyim?

CEVAP

Değerli okurum, neden olmasın? Olacak olan olur, olmayacak olan o söylediğin boyutun iki katına çıksan olmaz. Olayı santimlere vurmayın. Güzel beyinlerinizi yormayın. İnsan olmanın birçok özelliğini de unutmayın.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk aramakla bulunmaz, ama aramazsan hiç bulunmaz. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder