Dr. Haydar Dümen İşler tadında kalsın
HABERİ PAYLAŞ

İşler tadında kalsın

Haberin Devamı

Heyecan, merak, istek bir araya gelince hayat adeta cinsellik üzerine dönüyor. Gençler, bıkmadan ilişkiye girmek istiyorlar. Ayaklar yere basmadan, her şeyi boşlayarak kafayı cinselliğe takarsanız uçurumdan aşağı yuvarlanırsınız.

BÖYLE SORU YOK!

Hapşırınca kramp giriyor
22 yaşındayım, boyum 1.66. Kilom 72. Penisim 9 santim. Zayıflarsam penisim uzar mı? Bir de hapşırınca kasıklarıma kramp giriyor. Sıkıntılı bir durum mu?

CEVAP
Değerli okurum, 5-6 kilon fazla. Ancak bu kadar kiloyla organ yağa gömülmez ve bu ölçü de seni üzmez. Kilo almamaya çalış ve organına alış. Gözün gibi bak, fazla mastürbasyonla yorma. Hapşırırken damara basınç iletildiğinden o bölgede gerilim olur. Bana göre önemli bir şey değil. Meni birikiminden de kaynaklanıyordur. Her şey yerinde. Aşk yanında, gençlik yolunda, mesleğin kolunda, delikanlılık kanında olan okurum, bunları iyi kullan. Gel olgun yaşına, gir sevgilinin koynuna.

Kızdan hemen soğuyorum
23 yaşındayım, bir kızla ilişkiye girince ondan soğuyup ayrılıyorum. Evlenince aynı şey olur mu? Ne yapayım?

CEVAP
Değerli okurum, henüz aşık bile olmadın. Beğenme düzeyinde iç güdülerine hakim olamayarak bir şeyler yapıyorsun. ‘Aşk bu değildir, yapma güzel’ diye bir şarkı vardır. Aslında gençlikte beğeniyle aşklar birbirine karışır. Zaman gelecek aşık olacak, sokakta bile sevdiğini kıskanacaksın. Yani aşk adına aldanıp yuvaya gidiyorum derken, duvara toslayanlardan olma. Duygularını da fazla yorup harcama. Gün gelir, kendine hesap sorar, olanlara üzülürsün. Doğru yol bazen taşlı, bazen dikenli olur. Ama onları da sen ayıklayıp gerçek aşkı bulacaksın.

Sadece 10 saniye sürdü
İlişkiye girdim ikinci denemede fena değildim, idare etti. 3’üncü denemede ise 10 saniye sürdü. Ne yapmalıyım? RUMUZ: PIRLANTA

CEVAP
Değerli okurum, senin sorunun erken boşalma. Ama ya kendiliğinden ya evlendiğinde tedavi edilir. Pırlantadan söze girelim. Bir dönem Afrika yerlileri ufak taşları penisin üzerine ve başına operasyonla yerleştirip ilişkiye girerlerdi. Bir arkadaşımın hastası penisinde küpe deliği gibi delik açmış, oraya 2 boncuk bağlamış. Israr ve rica sonucu fotoğrafı çekeceğim ve ‘Cinsel Yaşam’ kitabımda kullanacağım. Aceleden makinenin objektifini uzağa ayarlamışım, fırsat kaçtı. Pırlanta acaba böyle miydi diye düşündüm. Neyse, pırlantan neyse sen onu güle güle kullan.

Kız hemen yoruluyor
21 yaşındayım. 2 yıldır bir kız arkadaşım var ve cinsel ilişkiye giriyoruz. Ben sabaha kadar sevişmek istiyorum ama o 2-3 saat sonra yoruluyor. Onu sevdiğim için terk edemiyorum. Bizim sonumuz ne olacak?

CEVAP
Değerli okurum, bu temponun sonu seni uçuruma iter, işine gücüne bak. Her şeyin ölçüsü var, onu iyi kullan, ayağın kaymasın. Kendine acımıyorsan şu kıza acı.

Normal mi?
14 yaşındayım, penisim sadece 5 santim oluyor. Sizce bu yaşıma göre normal mi?

CEVAP
Değerli yavrum, umarım gelişecektir. Ama testislerin, yumurtalıkların şu anda fındıktan daha büyük olmalı. Kasık bölgende kıllar da belirmiş olmalı. Öyle de olsa, böyle de olsa annene, babana söyle. Hemen bir üroloji uzmanına götürsünler.

Kendimizi eksik hissediyoruz
Kız arkadaşımla düzenli ilişkim var. Hafta 5-6 kere beraber oluyoruz. Olmadığımız günler kendimizi eksik hissediyoruz. Peki sık sık beraber olmamızın sakıncası var mı?

CEVAP
Değerli okurum, bu ilişki olumsuz bir ortamda ise, kız gebe kalırsa, okuyorsanız her ikinizin dersleri aksarsa ve önemlisi aklınızı sekse taktığınızdan enerjinizi gereken yerlere yeterince sarf etmiyorsanız sakıncası var. Biraz erken gibime geliyor. Ayaklarınız yere bassın, işinize bakın.

Penisim sertleşmiyor
Cinsel organım tam sertleşmiyor. Bu yüzden kızlara karşı soğukluk yaşıyorum. Ne yapmam gerekiyor? Bunalımdayım.

CEVAP
Değerli yavrum, sen kendini olumsuz telkin altına almışsın. Bana göre sapasağlam bir delikanlısın. Kızlarla arkadaş ol. Başlangıçta cinselliği arka plana at. Zamanı gelince o flört biçiminde devreye girer sen de alışırsın.

Yırtıldı mı, esnek mi?
20 yaşında kızım. Nişanlımla ilk deneyimimi yaşadım ama hiç zevk almadım. Bir de ilişkide kan gelmedi. Hemen tuvalete gittim, kan geldiğini gördüm. Nişanlım inanmadı. Kızlık zarım yırtıldı mı, esnek mi?

CEVAP
Sevgili okurum, zevkini bilemem. Zarın zedelendiğini tahmin ediyorum. Ama zedelenme yırtılma değildir. Bu sana bir uyarıdır. Dikkat etmezsen yırtılır da kanar da. Dahası gebe bile kalabilirsin. İşte o zaman Anya’yı Konya’yı görürsün.

10 dakika sürüyor
27 yaşındayım. 10 aydır görüştüğüm bir kadın var. Çok erken boşalıyorum, sadece 10 dakika sürüyor. Bu partnerimin hoşuna gitmiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP
Değerli okurum, 10 dakika iyi zaman. Partnerin de biraz sana destek versin. Doyan 5 dakikada bile doyuyor. Hadi bunlar üzerine biraz ders çalışın. Biraz birbirinize alışın. Zaman en iyi hocadır, onun yolunda yarışın.

Mastürbasyon çok zevkli
18 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdiğim zaman zevk almıyorum ama mastürbasyonda öyle olmuyor. Acaba ileride sorun olur mu?

CEVAP
Değerli yavrum, olur. Evlendiğinde eşini yatak odasına bırakıp gizlice banyonun yolunu tutarsın. Aklını, başına, iradeni elinde topla. Haftada 1-2’yle idare et. Yapacağın çok iş var, onlara bak.

Sevgilim hamile mi?
21 yaşındayım. 2 ay önce sevgilimle ilişkiye girdik, vajinasına boşaldım. Kız arkadaşım adet gördü ama ben hamile olmasından endişe ediyorum. 1 ay önce test yaptık, negatif çıktı. Ama yine de içimde korku var. Ne yapmalıyız?

CEVAP
Değerli okurum, hamile değil. Ben testten yanayım. Ama gidin bir test daha yaptırın. İçiniz rahat etsin.

Yırtıldı mı?
19 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye giriyorduk ama bir gün penisi 4 santim içeri girdi. Canım çok yandı ama kan gelmedi. Sevgilim benden şüpheleniyor. Sizce kızlık zarım yırtılmış mıdır yoksa esnek midir?

CEVAP
Sevgili okurum, esnek yavrum. Söyle ona, ayıp etmesin.

Acaba işe yarar mı?
10 yıllık evliyim. Sorunum erken boşalma. Geciktirici sprey kullanmak istiyorum. Bana veya eşime yan etkisi olur mu?

CEVAP
Değerli okurum, asıl tedavi olmamakla beraber işe yarayabilir. Dene, sonuç alırsan ne âlâ. Almazsan, tedavi için bir uzmana git ki aile mutluluğunuz korunsun.

Acı çekiyorum
22 yaşında kızım. 2 yıldır ilişkimiz var. İlk seferinde çok canım yandı. Bir hafta rahat oturamadım. Sevgilim şimdi her gün ilişkiye girmek istiyor. Ne yapmam lazım?

CEVAP
Değerli okurum, 3-5 ilişkiden sonra acı devam ediyorsa bir jinekologdan yardım istemeniz gerekir. O yardıma rağmen acılar olursa onu da uzmanlar çözer.

GÜNÜN SÖZÜ
Aşk sevgi ve seks üçgeninde büyük açı sevgi köşesinde olmalıdır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder