Dr. Haydar Dümen Kadın paniğe kapılıyor
HABERİ PAYLAŞ

Kadın paniğe kapılıyor

Erkekler ergenlikten evlenene kadar mastürbasyona alışıyor, onun büyüsüne kapılıyor. Evlendikten sonra vazgeçmek kolay olmuyor. Erkek bu konuda çok dikkatli olmalı. Çünkü eşinin mastürbasyon yaptığını gören kadın paniğe kapılıyor, kendini yetersiz sanıyor.

BÖYLE SORU YOK!

Neden patlamıyor?

23 yaşında, nişanlı kızım. 1 ay önce ilişkiye girdiğimizde zarım patlamadı. Sizce neden patlamıyor? Bir de ilişki sırasında acı çekiyorum, ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili yavrum, bunu anlamayacak ne var? Tanrı mahalleyi korudu, ya patlasaydı? Tüp gibi patlasaydı her yer vallahi havaya uçardı. Öyle bir bomba ki namussuz zar, oraya insanlar zevk, keyif alsın, çocuklar doğsun diye değil de, sanki bir savaşın fitili gibi konmuş. Yaradan böyle yaratıyor. İşine karışmayalım. Acıya gelince; adamına söyle, yavaş olsun! Sen de derin derin soluk al. Olan olmuş. Ama şunun da bir adını koyun. Evlenecek misiniz yoksa bu yolda mı yürüyeceksiniz karar verin, hepimiz bilelim.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

Çok üşeniyorum

26 yaşında, 3 yıllık evliyim. Dışarıya çok istekliyim ama eşimle ilişkiye üşeniyorum. Bir de erken boşalma ve isteksizlik var, normal mi?

Değerli okurum, evliliklerde çok görülen bu tablo sende erken başlamış. Bu evlilik eşin açısından çok stresli ve çileli. Karınla uzmana birlikte gidin. ‘Bu da geçer’e kapılmayın, çünkü huy, karakter ve evrensel değerlerle donanımlı. İleride ödenecek bedel sizi yerden yere vurur. Peki mutluluk yok mu? Tren raydan çıkmak üzere, her şeyi sil baştan hesap edin. Yakınlarınıza da “23 yaşında evlenilmezmiş, iyi düşünün” deyin.

İlişkisi varmış

28 yaşındayım. Kız arkadaşımın daha önce ilişkisi olmuş. Onunla mutluyum ama bunu öğrenince üzüldüm. Ondan vazgeçmek istemiyorum. Ne yapayım?

Değerli okurum, ondan vazgeçme. Sana bir yanlış yapmamış. Önemli olan senin ruhun, yüreğin, onun ruhu ve yüreği. Aşk istasyonunda buluşmuşlarsa kıymetini bilin, iyi değerlendirin. İnce hesaplar bazen yanlış sonuçlar verir. Hiç kimseyle ilişkisi olmadığını düşündüğünüz birinin gizli birkaç kişiyle ilişkisi olabilir. Bunu nereden bileceksin? Kuşkulara değil, duygulara önem vermek mutluluğun anahtarıdır.

Haberin Devamı

***

İlaçla düzelir mi?

22 yaşındayım, penisim küçük. Doktora gitmeye utanıyorum. İlaçla tedavisi yok mu?

CEVAP

Değerli okurum, önce eline bir cetvel al, penisinin ereksiyon halini ölç, bize bildir, biz karar verelim. Küçük mü, normal mi? Ama şişmansan ve kasıklarında yağ birikimi varsa, onları eritirsen yağ içinde saklı kalan 2 santimlik bölüm ortaya çıkar. Sen de böylece doğallığını kazanırsın.

Yakınlaşamıyorum

22 yaşındayım. Kız arkadaşımla 1.5 senedir birlikteyiz. Onu çok seviyorum. Bu yüzden ona kıyamadığım için yakınlaşamıyorum. Yakınlaşamadığım için benden uzaklaşır diye korkuyorum. Çünkü o sürekli bir şeyler yaşamak istiyor. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, duygularına göre hareket et. Yiğitliğini, delikanlılığını kendi geminin pusulasına göre bir rotada götür. Ama kız arkadaşın seni bırakıp gidecekse, seni sadece bir seks objesi olarak görüyorsa, zaten günün birinde bıkıp yine gidecek. Kendi bilir. Gidenin yolu açık olsun. Çünkü sonunda sen kendinle başbaşa kalacaksın.

Haberin Devamı

3-4 orgazm normal mi?

27 yaşında kadınım. Orgazm oluyorum ama bardaktan boşalırcasına. Üstelik her ilişkide 3-4 kez. Bu normal mi, yoksa anormal mi? Erkek arkadaşım hiç böylesini görmemiş.

CEVAP

Sevgili okurum, keyfine bak, arkadaşın görmemiş ama biz doktorlar biliyoruz ve çok gördük. Bunun adı duygu seli.

Kısa diye mi?

25 yaşındayım. Penisim küçük, 13 santim çıktı. Kız arkadaşım da kısa olduğunu söyledi. Sizce ameliyatla büyütebilir miyim? Bir de zevk almıyorum, bu yüzünden mi?

CEVAP

Değerli okurum, penisin ideal. Kız arkadaşın ukalalık yapmış, bizim mesleğimizi elimizden almaya kalkmış. Bana mı inanacaksın, ona mı karar senin. Kendini sorgulamazsan zevk alırsın. Kız arkadaşında duyduklarına değil, bir şeyler okusun, onlara inansın. En azından benim bu yazdığımı ona göster.

Ultrasonda anlaşılır mı?

21 yaşında kızım. Kızlık zarı ultrasonda belli olur mu? Şayet diktirilirse bu durum da ultrasonda belli olur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, diyelim ki diktirdin, gerdek gecesinden 1-2 gün önce olmalı. Adam seni telinle, duvağınla götürüp ultrasona mı sokacak? Böyle şey olmaz.

Eşime yetmiyor muyum?

36 yaşında, 13 yıllık evli kadınım. Eşimin zaman zaman mastürbasyon yaptığını düşünüyorum. Bu durumun eşime yetmememden kaynaklandığını düşünüp üzülüyorum. Acaba normal mi?

CEVAP

Sevgili okurum, evli erkeğin mastürbasyon yapması normal değil ama anormal de değil. Erkek evlenene kadar ortalama 10-15 yıl mastürbasyona alışıyor, tiryakilik oluşuyor. Bunun gibi düşün. Çok gördüğümüz bir olay, yalnız size özgü değil. Bazı kadınlar panik halinde gelip “Hocam kocam sapık mı?” diye soruyor. Sapık değiller ama gideceklere yere kaldırımdan değil, patikadan gidiyorlar. Eşinde erken boşalma var mı? Senin yetmeme düşüncen doğru değil. Kadınlar bu konuda sonsuz enerjiye sahiptir.

Zevk almıyorum

2 yıllık evli kadınım. İlk başlarda eşimle ilişkiden zevk alıyordum ama şimdi zevk alamıyorum, boşalamıyorum. Hayat çok boş geliyor. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, en önemli cinsel organ beyindir. Cinsellik köprü gibi düşünülürse köprünün öteki ayağı yok. Yani partner. Bu gibi durumlarda klasik bir söz vardır. Eşler değil, evlilik tedavi edilir. Gücün yeterse eşinle el ele gidin. O zaman belki bir ufukta bir ışık görülür, ona yönelirsiniz.

Kan gelmedi

Ben ve sevgilim ilişkiye girdik. Ancak kan gelmedi. Bir gün sonra bana kan geldiğini söyledi. Böyle bir şey olabilir mi?

CEVAP

Olabilir değerli okurum, oysa mutlu olmalıydın. İşin tam ortasında kaldın, bir elinde vicdanın, bir elinde sorumluluk. Kura çek, hangisinden yana ağırlık basarsa ona oyna. Şu anda yapılacak başka bir şey yok.

Tiksiniyorum

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girip boşaldıktan sonra tiksiniyorum. Kız benden soğuyor. Başkalarıyla da ilişkiye girince aynı şeyleri yaşıyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, psikolojik tedaviye ihtiyacın var. Çocukluğundan kaynaklanan bir duygu. Tabii ki düzelmen gerekir. Aynı şey evlendiğin zaman başına gelirse ne olacak?

Belirtileri neler?

Cinsel deneyimimi genelevde yaparken prezervatif kullanmadım, sorun olur mu? Hastalık kaptıysam bir günde belli olur mu? Ya da belirtileri nelerdir?

CEVAP

Değerli okurum, genelevdeki kadınlar sürekli tıbbi denetim altında. Herhangi bir mikrobik hastalık kapma söz konusu olsa bile tedavisi var. Pişman olacak bir şey yok. Bir yerde bu olayı yaşayacaktın. Her ne kadar genelev koşulları olumsuz ise de ne yapalım? Türkiye’nin ortamında şimdilik ilk denemelerin tek yolu gibi gözüküyor.

Sadece öpüşüyoruz

18 yaşındayım. Tüm arkadaşlarım ilişkiye girmiş. Ben öpüşmekten öteye gidemedim. Çünkü sevgilim izim vermiyor. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, sevgiline uyacaksın. Ama her ilişki cinsel birleşmeyle bitmez. O yol sakıncalı ve taşlı bir yoldur. Belki insana zevk verir ama tehlikesi de büyüktür. Bir de buna sorumluluk eklediğinizde öyle gözü kapalı gidelecek bir yol değildir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder