Dr. Haydar Dümen Kavak yelleri eserken
HABERİ PAYLAŞ

Kavak yelleri eserken

Cinsellik ergenlikte çok merak ediliyor. Gençler de ayakları yere basmadan denemeler yapmaya çabalıyor. Sonra hüsrana uğruyor. Gençler önce büyüyün, şu başınızda esen kavak yelleri durulsun. Cinsellik zamanı geldiğinde kapınızı çalar.

İkinciyi istemiyorum

19 yaşındayım. Mastürbasyon yaptıktan sonra kolay kolay canım bir daha istemiyor. Arkadaşlarım 4-5 kereden bahsediyorlar. Acaba benim sorunum nedir?

CEVAP

Değerli okurum, sendeki sorun normallik, insanlık, kalite, beyin ve efendilik. Bir tek sorunun var. Duyduğuna inanıp anormale heveslenmen.

Haberin Devamı

Zayıflıyorum

Günde en az 4 kez mastürbasyon yapıyorum. Acaba bu durum zayıflamamın nedeni olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, günde 4 kez mastürbasyon yapmak zayıflamana sebep olmaz diye düşünüyorum. Ama ondan önce biraz ye be yavrum. Yemeğini artır, ama zayıflığından da asla şikayet etme. İleride nasıl olsa kilo alacaksın.

Geneleve gittim ama...

18 yaşındayım. 2-3 kere geneleve gittim ama beğenmedim. Kızlar beni etkiliyor, kendimi zor tutuyorum. Bana çözüm bulun.

CEVAP

Değerli okurum, kızların canını yakayım derken senin canın yanacak. Vicdansız, acımasız, bütün değerleri seks uğruna yıkan bir delikanlı olacaksın. Zavallı kızların suçu ne? Duyguların ve romantizmin egemen olduğu bu yıllarda şiirler, şarkılarla beslenen, ruhunu geliştiren biri hem kendine hem de topluma yarar sağlar. Doğru yola git. Gözün şaşı olmasın.

Bıkkınlık başladı

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girmeyi çok istiyordum. Ancak boşaldıktan sonra bıkkınlık duymaya başladım. Sizce bu neden kaynaklanabilir?

CEVAP

Neden olsun 18 yaştan okurum. Bu yaşta korkular var, heyecanlar, beklentiler var. Yaşının gereği sorumlulukların var. Aradığını bulamamak var, hamlık var. Tarlan nadaslanmamış ve çorak. Şöyle bir tarlaya girdin ve baktın. Nerede o gül bahçesi, nerede bu tarla!. Beklenti ve sonuç çelişkisidir bu. Cinselliğini katletmemek için bence birleşmelere ara ver. Zamanı gelsin.

BÖYLE SORU YOK!

3 gündür sertleşmiyor

Geçen gün kız arkadaşım ilişkiye girerken penisimi bilerek ısırdı. 3 gündür ereksiyon olamıyorum. Ne olur yardım edin.

Haberin Devamı

CEVAP

Kalıcı bir sorun olacağını sanmıyorum okurum. Sevişmede erkekler biraz incitici olur ama seninkisi sınırı aşmış. Çok mu etkilendi, yeme ile sevmenin sınırını mı karıştırdı? Küsüp bir köşeye büzülmediğine göre organın çok etkilenmediği belli. Benim gözümde bir şekil belirdi. Seni bırakmamaya, sonuna kadar sahip çıkmaya karar vermiş gibi. Bilirkişiliğim yüzde 50 orandadır. Sorun sana kaldı. İlişki devam ederse, 1 yıl sonunda “Umarım ben doydum, eyvallah” demez, kızı kendi sorunuyla baş başa bırakmazsın.

İĞRENİNCE VAZGEÇTİM

21 yaşındayım. Sürekli mastürbasyon yapıyorum. İlişkiden korkuyorum. Bir keresinde kız arkadaşımla ilişkiye girmek üzereyken yapamadım. Bana tiksinti geldi, iğrendim, neden?

CEVAP

Geçecek değerli okurum, de ki kızın çok güzel dudakları var. Ağzı kokuyorsa dudaklar sadece resim gibi kalır. Kızdan iğrenmen pek hoşuma gitmedi. Organik yapısından söz ediyorsan üç aşağı beş yukarı tümü aynıdır. Tabii ki kendine bakan titizler bu sınıftan ayrılır. Kızlara, kadınlara estetik yaklaşımlar, sende deneyim ve ruh zenginliği yaratır. İlişkiye gidecek yollar genellikle dikenlidir ve kaliteleri evliliğe yaramaz. Ruh temizlenmeden, acemilik giderilmeden evliliğe kart atılmaz.

Haberin Devamı

Kadın mutlu olur mu?

27 yaşındayım. Penisim 11 santim. Ben çok küçük olduğunu ve evlendiğimde kadınımı mutlu edemeyeceğimi düşünüyorum. 3 ay sonra evleneceğim. Ne olur cevap verin

CEVAP

Değerli okurum, evlen. Doğanın yarattığı her şey kendi içinde ölçülü ve dengelidir. Tıp kitaplarına göre penis normal diye yorumlanır. Çünkü kadının vajinası 8 santim dolaylarındadır. Girişteki ilk 2-3 santimi duyarlıdır. Boyu değil, işlevi deyimi burada geçerlidir. İşlevi yerinde olan penisle mutlu da olursun, mutlu da edersin.

Bir kez bile orgazm olmadım

19 yıllık evliyim, vajinal orgazm olmadım. Klitoral orgazmda problem yok. 36 yaşındayım. Bu sorunu nasıl aşabilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, önce tedirgin olma, kendini yargılama. Birleşme sırasında ‘Olacak mıyım, olmayacak mıyım’ diye düşünme. Olayı kendi akışına bırak. Hem vajinal hem de klitoral tekniklerle, orgazm başladığında klitoristen o uyarıyı kaldırdığında vajinal orgazma transfer sağlanabilir. Bunun için teknik ve sabır gerekiyor. İlk aşamalardaki başarısızlıklarda “Yine olmuyor” diye strese girmemek iyi olur. Çünkü o zaman ters tepiyor.

KOCAMIN ENERJİSİ BİTMİYOR

26 yaşında, 3 yıllık evli kadınım. Eşimle her gün ilişkiye giriyoruz. SIkılmaya başladım. Eşim yorulmuyor, enerjisi bitmiyor. Ne yapabilirim?

CEVAP

Prensip sahibi bir eşin varmış sevgili okurum. İyi yapmış, evlenmişsiniz. Erkeklerin kimileri kadına egemenliği, onu kendine bağlamayı bilir. Yanlıştır. Gündüz bile misafir varken eşini boş bırakmayan erkeğin kadını, 5 yıl sonra aradığı cinsel sıcaklığı bulamadığı için kocasına ihanet ediyordu. Yani bir tür kalmış hesapların faizini alıyordu diyelim. Merakım ilişki süreniz ne kadar? 5-10 dakikayı geçmiyorsa yandı gülüm keten helva! O zaman eşinle birlikte tedaviye gidin. Yoksa evllik bu tempoyla yorar sizi.

Sevgilim dalga geçer mi?

18 yaşındayım. 1.70 boyundayım, 60 kiloyum. Penisimin boyu 13 santim. Bana küçük geliyor. Kız arkadaşımla ilişkiye girmek istiyorum. Ama dalga geçer diye korkuyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, iyidir. Kız arkadaşının dalga geçip geçmeyeceği senin tedirginliğin. Dereyi görmeden paçaları sıvama. Mutlaka dere geçilecekse olayı orada değerlendir.

Hiç zevk almıyorum

27 yaşında kadınım, 2 yıllık evli kadınım. İlişki sırasında sadece üstteyken orgazm oluyorum. Ayrıca bazı günlerde ilişkiden hiç zevk almıyorum ama bunu eşime hissettirmiyorum. Zevk alıyormuş gibi davranıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, iyi bir yoldasın aynen devam. Zaman lehine işleyecek. Dağlar, tepeler aşılacak, düzlüğe kavuşacaksın. Yani üstte devam. Ayrıca şimdilik eşine de bu durumu fazla belli etmemeye çalış. O da komplekse girmesin. Bunlar mutluluk verici beyaz yalanlardır, hepimizin de ihtiyacı vardır. Yeter ki arkasında kötü niyet olmasın.

Nişanlım boşalamıyor

19 yaşındayım. 1 yıldır beraberiz. 1 ay önce nişanlandık. Henüz ilişkiye girmedik ama kız arkadaşım boşalırken çok acı çektiğini söylüyor. Ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, evlilik merdiveninin ilk basamaklarındasınız. Bir süre yavaş tempo. Kayganlaştırıcı ve pozisyon seçeneklerini deneyerek birbirinize alışmaya çalışın. Ama birkaç ay sonra acılar ve ağrılar devam ediyorsa önce bir kadın doğum uzmanına sonra da bir psikiyatriye başvuracaksınız.

GÜNÜN SÖZÜ

Dünya bu kadar güzelken kimilerinin ruhu ne kadar çirkin ve karanlık anlamak zor H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder