Dr. Haydar Dümen Kendinize şans tanıyın
HABERİ PAYLAŞ

Kendinize şans tanıyın

Orgazm pek çok kadının aşamadığı bir sorun. Bu konuda çiftin elindeki tek silah fanteziler ama o da kişiden kişiye farklı etki yapıyor.

Orgazmı kafanıza takıp stres yapmayın. Zaman ve sabır en büyük ilaçtır. Kendinize bu konuda şans tanıyın, mutluluğun yolunu bulacaksınız.

BÖYLE SORU YOK!

Kocam beni istemiyor mu?

35 yaşında kadınım. Kocam 36 yaşında ve 1 aylık evliyiz. İlk günden beri kocam isteksiz, tam sertleşme olmuyor. Porno izlediğini gördüm. İstekliyim diye beni aşağılıyor. Adet görünce “Oh senden 1 hafta kurtuldum” dedi, bana sarılıp uyudu. Beni sevmiyor, istemiyor mu?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili kızım, eşin seni seviyor ama erken boşalma ya da ereksiyon sorunu olduğu için senden kaçıyor. Çünkü utanıyor. Cinsel sorunları toplumumuz hastalık olarak görmüyor ve daha kötüsü birbirleriyle alay ediyorlar.

Senin eşin de bu duruma sana açmaya çekiniyor. Onu kırmadan konuş. Al, uzmana götür. Ama bu durumu ömrü boyunca yüzüne vurma. Üstesinden gelemeyeceğiniz sorunlar doğurmasın güzel kızım.

GÜNÜN SORULARI

Yırtıldı mı?

19 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik ama kan gelmedi, çok zorlanmadım. Acaba yırtıldı mı yoksa ilk olduğu için zedelendi mi?

CEVAP

Ah benim güzel kızım, bu durum bazı kız arkadaşlarında da görülebilir. Bu yapısal bir durum olabilir. Sonraki ilişkilerinde de kanama olmaz. Aç gözünü, erkeğin oyununa gelme. Çünkü bakire olduğu halde nice kızlarımızın yapısal yapıdan dolayı hayatları zehir oluyor. Umarım sen bunu tıpla onaylatır, gelecekte mutlu yaşarsın.

Erken boşalıyorum

16 yıllık evliyim. Karımla birlikte olurken erken boşalıyorum, 45 saniye sürüyor. Her gün mastürbasyon yapıyorum. Her şeyden tahrik oluyorum. Bunun tedavisi var mı?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalma probleminin temelinde mastürbasyon yatıyor ve devam ettiğin sürece o da yakanı bırakmayacak. Öncelikle mastürbasyonu bırakıp daha sonra profesyonel yardım alabilirsin. Her şeyden tahrik olmana gelirsek; erken boşalmadan dolayı tam doyuma ulaşamıyor, sürekli o küçük hazlarla idare etmeye çalışıyorsun. Önce mastürbasyonu bırak ve erken boşalma için tedavi ol, bu işkenceyi ne kendine ne de eşine yap.

Haberin Devamı

Orgazm olamıyorum

12 yıldır evli kadınım. 2 saat süren ilişkide eşim boşalıyor, ben orgazm olamıyorum. İlişki bittikten sonra mastürbasyon yapıyorum ama bunu istemiyorum. Eşim "Kendini ilişkiye vermiyorsun" diyor. Siz ne önerirsiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, orgazm sorununu dünyadaki kadınlar da kolay aşamıyor. Sözde önerilerle bu engel aşılmıyor. Ayrıca fanteziler bu konuda tek silah ama onlar da kişiden kişiye değişik etki yapıyor. Gerilimli kalman iyi değil. Ancak kocanın 2 saat ilişkide aktif kalması da ikiniz için özenilecek bir durum değil. Bir süre sonra başka sorunlar çıkar sanırım. Vajina dokusunda gevşeme, tahriş ya da erkekte performans zorluğu gibi. Ne kadar az kafanıza takarsınız, o kadar iyi olur.

Benim yüzümden mi?

24 yaşındayım. Sevgilim 18 yaşında. Yüzeysel sevişiyor, ilişkiye girmiyoruz. Sevgilim hiçbir şey hissetmiyor. Mastürbasyonla orgazm oluyormuş. Bu benim beceriksizliğim mi? Kendimi kötü hissediyorum. Yardım edin.

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, seninle ilgili değil. Daha çok kızın yetişme koşullarıyla ilgili. Biraz da alışana kadar fizyolojik iletişimleri yeterince kuramadığından yani sistemin kendisini işler duruma geçiremediğinden bu sorunlar yaşanıyor. Her genç kız ve kadın gibi ilerideki cinsel yaşamın ne olacağını kestirmek zor.

Ne kadar olmalı?

Cinsel organımı küçük buluyorum. Karşı cinsin hamile kalması için uzunluk en fazla ne olmalı? Ya da ne kadar olsa hamile kalır?

CEVAP

Değerli okurum, kadının gebe kalması için penisin vajinaya girmesi şart değildir. Yani penis 1 santim bile girse gebelik şansı vardır. Gebelikle penis boyunun ilgisi yok. Küçük penisinin boyutu ne yavrum? Niye yazmıyorsunuz böyle detayları?

Kanın rengi değişir mi?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla 2 hafta önce ilişki yaşadık ve ben içine boşaldım. Hamile kalırsa diye endişeliyim. Kız arkadaşım 2 gün önce adet gördü ve kanın normalden daha farklı olduğunu söyledi. Hamilelikte adet kanının renginin değişmesi mümkün mü? Risk ne kadar?

CEVAP

Değerli okurum, üzülme, kız arkadaşın hamile değil. Bunun oranı yüzde 99. Yüzde 1 her zaman biz hekimlerin rezerve tuttuğu bir orandır. Şimdilik bekleyin.

Çocuk istiyoruz

19 yaşında, 2 aylık evli kadınım. Eşimle girdiğim ilk ilişkide kan gelmedi. Bunun nedeni ne olabilir? Bir de eşimle çocuk istiyoruz. Ama ilişkiden sonra gelen meni vajinamdan çıkıyor. Sizce yapmamız gerekir?

CEVAP

Sevgili yavrum, daha taze bir fidansın. 2 aylık evlisin ve sen daha çocuksun. Karnındaki çocuğa kendi etinden, kemiğinden bir şeyler katarak onu geliştirirken kendi kemiklerini eriteceksin. Yani 30 yaşına geldiğin zaman en az 40 yaşındaki kadın gibi olacaksın bu bir. Erken evlenmişsin. İlk birleşmede kanama olmamış. Kızlık zarın esnek. Gelelim son maddeye; vajinaya gelen meni orada depolanmaz tabii, dışarıya akar. Vajina çıkmaz bir sokak gibidir. Hadi esen kal.

Gebelik ihtimalim nedir?

Erkek arkadaşım bir anlık dalgınlıkla içime boşaldı. Aradan yarım saat gibi bir süre geçtikten sonra vajinamda ılıklık hissettim. Baktım ki sperm benzeri bir sıvı gelmiş. Hamile kalabilme ihtimalim yüzde kaç?

CEVAP

Sevgili okurum, bunun yüzdesini bilemem. Eğer bir sperm, yumurtayı döllemişse ihtimal yüzde 100'dür. Döllememişse yüzde 0'dır. Bu açıdan baktığımızda gebelik söz konusu değil. Ama doğanın kendi kuralları vardır. Bu kuralların önüne geçmek her zaman kolay değildir. Beklemede kalın.

Rahat orgazm oluyorum

27 yaşında kadınım. Erkek arkadaşımla birlikte olduğumda mutluluk duyuyor ve orgazm oluyorum ama bu bardaktan boşalırcasına oluyor. Her birlikteliğimizde 3-4 kez orgazm oluyorum. Sizce bu durum normal mi, yoksa ben anormal miyim?

CEVAP

Değerli okurum, bereket bu bereket. Keyfine bak, erkek arkadaşın görmemiş ama biz doktorlar biliyoruz ve çok gördük. Bunun adı duygu seli.

Çok mutsuzuz

Karımla cinsel hayatımız çok kötü. Çocuğumuz olduğu için boşanmıyoruz. Zorladığım için ilişkiye giriyor, beni arzulamadığını, şişman bulduğunu söylüyor. İlk yıllarda çok hareketli bir cinsel hayatımız vardı, rahatça boşalırdım. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, kendi sağlığın için önce zayıfla. İlerde kalp hastalığı, eklem kireçlenmeleri ve şeker gibi sorunlar yaşamamak için hemen kilo ver. Bir de işin estetik boyutunu düşünürsek eşin haklı. Bir evlilik ya düz, dingin ve sakin olmalı, karşılıklı anlayış, sevgi, saygı üzerine kurulmalı. Ya da bu işe bir çözüm aranmalı. 5-6 ay sabırlı ol, ama inatla kilo vermeye devam et. Karının karşısına onun istediği formda çık. İkinize bir şans daha tanıyın. Olumlu bir sonuç alırsanız çocuğunuzu ve evliliğinizi kurtarmış olursunuz.

Beni sevmiyor

21 yaşındayım, 2 aydır nişanlımla ilişkiye giriyorum ama benden kan gelmedi. Doktor “Kızsın” dedi. 4 ay sonra düğünüm olacak ama nişanlım çok değişti. Beni sevmiyor. Bunu söyledi. Kız olmadığım için mecburen evleneceğim. Yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, evlenme. O adamdan sana hayır yok. Gelelim zar olayına: Yırtılmamış ki nesini diktireceksin? Zar esnek. Bir başkasıyla evlendiğinde kanamama ihtimali büyük. Doktor öyle demiş, böyle demiş niye esnek desin ki? Kesin raporunu vermiş. Yani “Kızsın” demiş. Doktorlar fazla ayrıntıya girmezler. Ayrıca bir zarın da ne kadar esnek olduğunu da görerek bilemezler. Çünkü bu olay biraz erkeğin penisinin çapıyla ilgilidir.

GÜNÜN SÖZÜ

Beyin yumuşak bir dokudur. Bazen aslanın pençesinden daha yaralayıcı olabilir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder