Dr. Haydar Dümen Kendinizle barışın artık
HABERİ PAYLAŞ

Kendinizle barışın artık

Kadınlar cinsellik konusunda çekingen. Çoğu vücudunu beğenmiyor ve partnerine, eşine göstermek istemiyor. İlişkide kimi loş ışığı seçiyor. Hanımlar, kendinize güvenin, bedeninizle barışın. Mutluluğunuzu ve eşinizi düşünün, yatak odanızı karartmayın.

BÖYLE SORU YOK!

Evlenmeden olmazmış

23 yaşındayım, yakışıklıyım. Bir süre önce bir kadınla tanıştım, onunla ilişkiye girmek istiyorum. O ise “Evlenmeden olmaz” diyor. Onu nasıl ikna edebilirim?

CEVAP

Değerli okurum, vallahi tuttum kadını, aşk olsun. Elbette yardım edeceğim. Tamam, yardımı yapayım ama kime yapacağım onu söyleyeyim: Kadına. O bu köşeyi okuyunca durumu anlar. İstersen sen okuma. Nasihati bile musibet anlarsın. Güzel kızım, sakın “He” deme. Hatta ayrıntıya bile girme. Bu yolları da evlilik için koz olarak kullanma. Zaten o da gelecek hakkında kuşkulu. Meslek yok, yaş erken değil mi kızım? Üstelik bir de çocuk olursa, ayağınıza, eteğinize dolaşırsa? Yüz verme, kapat kapılarını tamam mı?

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

1 kez boşalıyorum

23 yaşındayım. 1 yıllık evliyim. Sadece bir kere boşalıyorum. İkimiz de zevk almıyoruz. Yardım edin.

Değerli okurum, bu kadar bilgisizlik pes doğrusu. Okurum, ilişkide bir kere boşalmak iyidir, hoştur ve yeterlidir. Ama o bir kere iki yanı da mutlu ve memnun etmelidir. Bu işin dinamiğini ve formülünü öğrenmelisiniz. 50 yıl böyle geçmez. Birkaç yıla varmaz evde huzursuzluk başlar, kavgalar bitmez. Öğrenin evladım, karınla el ele verin, bu işten çıkışın bir yolunu bulun ki evlilik mutluluğu bozulmasın.

Hiç deneyimi yok

28 yaşında bir arkadaşım var. Daha önce ilişkisi olmamış. İlk geceden çok korkuyor. Kankası olarak yardım etmek istiyorum. Ne yapayım?

Değerli okurum, sana ne oluyor? Bu yaşa kadar perhiz yapmış arkadaşa kankalığı nasıl yapacaksın? Lafla peynir gemisi yürümüyor. Kasapta et ucuzlamıyor. Elinden tutup nabzını sayarak “Bak kanka, işte orada, tıpkı kuş yuvası gibi. Tehlikesi yok. Seni yemez. İstersen önce ben deneyeyim, sana cesaret gelsin” diye düşünürsen iş daha sarpa sarar. Okurum,“Kendim için istiyorsam namerdim” desen de kızlarla arkadaş ol. Zamanı gelince bütün yollar sana açılacak.

Haberin Devamı

***

Kocam çok isteksiz

30 yaşında, 10 yıllık evli kadınım. Bir kızım var. Eşim çok isteksiz ve ilişkide sadece kendini tatmin ediyor, benimle olmak istemiyor. Artık cinsellikten soğudum. Bu durum nasıl düzeltebilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, zor düzeltirsin. Düzelmesi için eşinin kimliğinin değişmesi gerekiyor. Kimlik değişimi de neredeyse olanaksız. Evliliğin sarsıntılı geçecek, sonunu iyi görmüyorum. Şimdiden bazı hesapları yap.

Penisim 9 santim

19 yaşındayım. Penisim 9 santim. Rüyamda kötü şeyler görüyorum, sabahları penisim sert uyanıyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, şişman değilsen bu konuda da kesin bir yanıt istiyorsan üroloji uzmanına gözükmende yarar var. Ondan aldığın bilgilerden sonra tekrar mail atarsan daha doğru yanıtlarım.

Ya beni beğenmezse?

28 yaşında kızım. 2 yıldır ilişkim var. Kendimi cinselliğe veremiyorum. Sevgilim vücudumu beğenmezse diye korkuyorum. Sürekli üzerimde bir şeylerin olmasını istiyor, orgazm bile olamıyorum. Ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, vücudunu beğenmezse çekip gitsin. Kumaş yama tutmuyorsa kendini niye paralıyorsun? Üzerinde bir şeyler olması yalnız senin değil, birçok kadının isteğidir. Dahası çoğu loş ışığı tercih eder. Kendinle çok hesaplaşma, didişme, olayı akışına bırak. Evleneceksen, devam et. Değilse, zamanın daralıyor. Yuva kurmanın yolları ara.

Niye benden sıvı geliyor?

18 yaşındayım. Penisim sertleşmeden bir sıvı geliyor. Akşam mastürbasyon yaptıktan sonra sıvı geliyor. Bir de kız arkadaşımla konuşurken böyle oluyor. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, doğru ve iyi. Ne için yardım istiyorsun ki? O sağlığının işareti. Garanti belgen gibi. O meni değil. Kayganlaştırıcı, halk arasında zevk suyu denilen şey. Onun önlenmesi gereksiz ve doğru değil.

Kilo alamıyorum

23 yaşındayım. Günde 3 defa mastürbasyon yapamazsam rahatlayamıyorum. Cinsel hayatım var ama vazgeçemiyorum. Çok zayıfım. Acaba bu yüzden mi?

CEVAP

Değerli okurum, bu işin kiloyla ilgisi yok. Günde 3 mastürbasyon, arada bir de cinsel ilişki sana ileride sana şöyle bir fatura getirecek. Evlendiğinde karını uyuttuktan sonra mastürbasyon yapacaksın. Ayrıca yapmaya karar verip yine de yaptığında suçluluk duygusuna kapılıp iradene yenik düşmenin ezikliği de başka kompleks yaratıyor. 3 kuruşluk mastürbasyon zevki için bu kadar bedel ödemeye değer mi?

Ağrısı bitmiyor

Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye giriyoruz. Sevgilim orgazm olduktan sonra vajinasında ağrı olduğunu söylüyor, neden?

CEVAP

Değerli okurum, sanırım tahrişten. Ona özen gösterin. En iyisi perhize girin.

Başım ağrıyor

18 yaşındayım. Penisim 19 santim. Sizce normal mi? Bir de mastürbasyon yaptığım zaman çok başım ağrıyor. Acaba neden?

CEVAP

Değerli okurum, penisin normal. Mastürbasyon sonrası baş ağrın kas kasılmalarla ilgili. Mastürbasyondan yarım saat önce baş ağrısı haplarından birini kullan. Bunları dene, sonucu bize yaz.

Sprey işe yarar mı?

Geciktirici sprey 15 veya 45 dakika kadar boşalmayı geciktirir mi?

CEVAP

Değerli okurum, 3-5-10 dakikaya çıkabilir. Ama bu kullanacağın spreyin kalitesine, onun içindeki maddenin dozuna, sahte mi yoksa gerçek mi olduğuna bağlı olabileceği gibi, penisinin derisinin duyarlığına ve kişinin sünnetli olup olmamasına da bağlıdır.

Sürekli uzuyor

18 yaşındayım. Penisim sürekli büyüyor. Şu anda 21 santim. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, ergenlikte bedende bazı değişimler olur. Bu değişimleri içine sindir. Penisinin büyümesine gelince; onu durduramayız. Ona fazla dokunma. Cinselliği çok hayal etme. Hiç olmazsa psikolojik olarak iştahını artırma.

Heyecandan olmuyor

18 yaşındayım. Geçen yıl hayat kadınıyla ilişkiye girdim, başarısız oldum. Heyecandan sertleşme sağlayamadım. İkinci kez gittiğimde yine aynı şey oldu. Mastürbasyon yaparken sorun olmuyor. Bence heyecandan kaynaklanıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şeyin yok. Her gencin başına gelen bir olay bu. O koşullarda ilk deneyimler heyecanlı, biraz da korkulu olur. Heyecan ve güvensizlik penisin sertleşmesini engeller, bu bir kuraldır. Bir daha denesen sertleşebilir de sertleşmeyebilir de. Kafana takmayacaksan bir kere daha deneyebilirsin. Ama bana sorarsan o kapıların önünden geçme.

Sertleşiyor ama...

33 yaşındayım ve bekarım. Bende sertleşme oluyor ama hemen inişe geçiyor. Ne olur bana bir yol gösterin. Çok mutsuzum, ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, şekerin var mı? Ailende de olabilir. Ya da penise gelen damarlarda çalışma yetersizliği olabilir. İlk yapılacak şey penisine renkli penil doppleri yaptırman. O damar sistemini ortaya çıkarır. Bozukluk varsa başka tedavi uygulanır. Demek ki bu uzaktan önerilerle üstesinden gelinecek konu değil.

GÜNÜN SÖZÜ

Romantizmin, gecenin karanlığını bile aydınlatacak kadar şiirsel bir yanı vardır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder