Dr. Haydar Dümen Kulaklarınızı tıkamayı öğrenin
HABERİ PAYLAŞ

Kulaklarınızı tıkamayı öğrenin

Erkekler arası sohbet konusu cinsellik olunca ilişki sayıları ortaya dökülüyor, abartılı ölçüler veriliyor. Bazıları üzülüyor. Beyler, kulaklarınızı tıkayın. Kimseyle kendinizi kıyaslamayın, önemli olan iki tarafın zevk alıp mutlu olması.

Yırtılmış olabilir mi?

22 yaşındayım. Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Sevgilim acıyor deyince bıraktık. Eve gittiğinde iç çamaşırında kan görmüş ve kızlık zarının bozulmuş olmasından korkmuş. Acaba kızlık zarı yırtılmış olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, zedelenmiş olacağı daha akla yakın. Her neyse olan olmuş.

Haberin Devamı

Eksik mi var?

18 yaşındayım. Penisim normalden küçük ve boşalamıyorum. Biraz kiloluyum. Vücudumda kıllanma da olmuyor. Acaba erkeklik hormonunda bir sorun mu var?

CEVAP

Okurum, ilk iş rejime başlıyorsun. Kiloların olumsuz etkisi olabilir. Penisin yağ dokusu içinde kayboluyor. Ama ciddi bir karar almak ve iç huzur için konuyla ilgili bir uzmana gitmelisin. Doktorlukta bazı sorunlar yüz yüze gelmekle olur. Ailenle birlikte gidersin bir uzmana. Kesin ve bilimsel kararı oradan alırsın.

Neden küçülüyor?

30 yaşındayım, bekarım. Penisimde 2 ya da 3 santim küçülme olduğunu fark ettim. Ağrı olmuyor. Haftada 2-3 kez mastürbasyon yapıyorum. Bir rahatsızlığım var mı, doktora gitmem gerekiyor mu?

CEVAP

Okurum, teorik olarak peniste küçülme olmaz. Doktora gidecek bir durum olsaydı o kendini belli ederdi. Yani eğrilik, acı, ağrı duyardın. Bir süre kendi haline bırak. Birkaç ay sonra durumu bana yeniden bildir.

Şüphe ediyorum

19 yaşında kızım. Sevgilimle ilişkiye girdik ama benden kan gelmedi. Bunun üzerine ayrıldık. Kızlık zarımın esnek olduğundan şüpheleniyorum. Doktora gitmeye de korkuyorum. Sizce ne olabilir?

CEVAP

Sevgili okurum, ben eminim, doktora niye gideceksin ki? İşte doktor karşında. Yüzde 100 teşhis: Zar esnek.

Geç boşalıyor

27 yaşında kadınım. Sorunum nişanlımın geç boşalması. Benden 1 saat sonra boşalıyor. Bu kez de ben hiçbir şey anlamıyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Kızım, nişanlına yardım etmek gerekir. Ama geç boşalmalar için de fazla bir şey yapamıyoruz. Evlenin bakalım. O zaman karı-koca olarak el ele tutuşup bir uzmana başvurursunuz. Hekime tedavi fırsatı doğar.

Haberin Devamı

Acı çekmedim

22 yaşındayım, 3 yıldır sevgilim var. Evlenmeyi düşünüyoruz. İlişkiye girdik ama kan gelmedi. İlişkide çok acı hissetmedim. Sevgilim bu konuyu kafasına taktı. Acı olmaması normal mi?

CEVAP

Kızım, doğalı zaten acı çekmemen. Yemek yerken dilini ısırırsan acır. Ama lokmayı dilini ısırmadan yutarsan zevkli olur. Kızlık zarın da esnek. Kanamadıysa ve daha önce de biriyle birlikte olmadıysan yani kan görmediysen kızlık zarı esnektir. Ufak tefek dış kazalardan sonra az miktarda gelen kanın kızlık zarıyla ilgisi yoktur.

Zevk almıyorum

25 yaşındayım. Sevgilimle ilişkiye girdiğim zaman hiçbir zevk almıyorum. Çünkü vajinası çok geniş. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, işin zor. Bu konu seni ilgilendirmez. Çünkü kız arkadaşın henüz eşin değil. Ama anladığım kadarıyla senin gözün başka yere dönmüş. Çünkü kalkmış bana şikayet ediyorsun. Sanırım bu ilişki bitmiş, ikiniz için de iyi olur umarım.

Haberin Devamı

Rahatsız olur mu?

32 yaşındayım ve 5 ay sonra evleneceğim. Cinselliğe karşı aşırı bir düşkünlüğüm var. Cinsel llişkiye girmeden hazır oluyorum ama girer girmez boşalıyorum ve isteğim azalıyor. Acaba bu durum eşime rahatsızlık verir mi?

CEVAP

Değerli okurum, evlendiğin zaman her şeye alışacaksın. Umuyorum, istediğin mutluluğa ulaşacaksın. Olabilir, erken boşalman devam eder, evlilikten birkaç ay sonra buna çare arar buluruz.

Kızlar korkuyor

18 yaşındayım, yakışıklıyım. Her istediğim kızla ilişkiye girebiliyorum ama penisimi görünce hepsi korkup vazgeçiyor. Ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, öncelikle adam olacaksın, adam. Kızıyorum ama... Her önüne gelenle yatmaya kalkarsan kızları korkutursan bu işlerin sonu gelmez. Okul da bitmez. Senin yakışıklılığın mutluluğu sürdürmene yetmez. Uslu, iyi ol. Evlendiğinde sorunlar çözülür.

Kan geldi

18 yaşındayım. Geçen sabaha kadar düzenli olarak 2-3 günde bir mastürbasyon yapıyordum. Yaparken kana benzeyen bir sıvı geldi. Çok korkuyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, yaptığın mastürbasyonu azaltacaksın. Sanıyorum içerideki dokuları incittin. Kılcal damarların kanamasına neden oldun.

Çok utanıyorum

20 yaşındayım, öğrenciyim. Hiç kız arkadaşım olmadı. Kızların yanında utanıyorum. Kızlar yanımdayken cinsel isteğim olmuyor, onlar gittikten sonra oluyor. Bu bende psikolojik rahatsızlık yarattı. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, kızların yanında cinsel isteğin olmaması insani kaliten. Biraz çekingen, utangaç, saygılı bir gençsin. İşin bu yanı çok iyi. Yalnız kalınca kızları istemen, ilgi duyman doğal. Doğanın bu yanı da iyi. İki iyi yan yana gelmiş. Yapılacak şey kızlarla konuşman, arkadaşlık kurman, onlara alışman ve de günlük yaşamı paylaşman. Herkes herkese muhtaç. Herkes bir ötekinden destek ister. İşte bunu insancıl boyutlarda kullandığınızda sevgi ve ardından aşk kendiliğinden oluşur.

BÖYLE SORU YOK!

Ben hep 3’te kalıyorum 18 yaşındayım. Arkadaşlarım günde 7 kere boşalıyormuş. Ben ise hep 3 kez yapabiliyorum. Kendimi kötü hissediyorum.

CEVAP

Değerli yavrum, sana soruyorum, bu bahsettiğin arkadaşlarını kim denetliyor? Nerede, hangi zamanda ve kiminle? Sor arkadaşlarına bakalım buna ne diyecekler? Vah benim saf ve dertli okurum. Kanma, kendini yarım ekmek sanma. Atma ve attırma. Sallayanlara da bu kadar aldırma be oğlum. Bu arkadaşlarının niyeti bozuk geldi, sanki seni saf bellemişler. Bu arkadaşlarınla aranı boz, darıl onlara. Kendini sağlama al. Benim iyi okurum, işine ve okuluna sarıl. Geleceğin hakkında planlar yap ve uygula. Bak, sana bu öğütleri baban bile vermez.

GÜNÜN SORULARI

O sıvı neden geliyor?

24 yaşındayım. Aklıma seks gelince hemen penisimden bir sıvı geliyor. Bu beni çok rahatsız ediyor. Bana yardımcı olur musunuz?

Okurum, neyine yardımcı olayım? Hem görüntüsü hem de kokusuyla iştah açan bir yemek görünce ağzımızın sulanması ne kadar normalse, şehvet oluşturan durumlarda kadın ve erkekte precum adını verilen sıvının gelmesi, o kadar normaldir. Ağzınız sulanıyor diye doktora başvurmak, komik değil mi? Habersiz okurumu rahatsız eden o sıvı, doğal kayganlaştırıcı. Amacı, ilişkinin rahat gerçekleşmesine yardımcı olmak. Böylece penis, vajinaya kolaylıkla penetre olabilir. Ayrıca idrar yolundaki Ph seviyesini dengeleyerek spermlerinizi korur. Yazdıklarımdan sonra aklında tasa kalmamıştır diye umuyorum. Görüyorum ki, cinsel eğitim olmazsa olmaz. Bilinçli olun yavrum. Sonra kendinizi dünyaya salın.

Doymak bilmiyorum

24 yaşındayım, doyumsuzum. Doymak nedir bilmiyorum. Olgun kadınları tercih ediyorum. Nedeni ne olabilir?

Adı, gençlik yavrum. Ancak bünyeni zorlama. ‘Doymuyorum’ diyorsun, ye ama bedenini yorma. Ortalarda dolaşıyor bir hastalık. Aman dikkat et, üzerine basma. Bulaştı mı iştah falan kalmaz. Anlıyorum seninki kafesinde durmadan viyaklıyor. Ağzını açıp yem bekliyor. Yavrum, sen derin rüyadasın ve kendini geyik muhabbetine alıştırmışsın. Gelelim olgun sevdana; olsun be okurum. Laf olsun, torbalar dolsun. Demokrasilerde tercihler tükenmez, çoktur yollar.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşkın dili gözler, sözler, ellerde yazılıdır, okumasını bilene. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder