Dr. Haydar Dümen Mutluluğa gölge düşmesin
HABERİ PAYLAŞ

Mutluluğa gölge düşmesin

Evlilik hazırlığı yapan kızların içinde hep korku vardır. “İlk gece nasıl olacak, canım yanacak mı?” diye düşünen kızın bir süre ilişkiye uyum sağlayamaması çok normal. Burada eşler yumuşak, sabırlı, anlayışlı ve öğretici olacak ki mutluluğa gölge düşmesin.

Kaşıntı başlıyor

22 yaşındayım. Cinsel ilişkiye girdiğimde aşırı istekli oluyorum. Ama boşaldıktan sonra halsiz kalıyorum. İlişkiye bir kere girince aradan yarım saat geçse bile bir daha istemiyorum. Ayrıca ilişkiden sonra acayip kaşıntım oluyor. Ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, kaşıntın nerede? Saç diplerinde mi yoksa ayak parmağın ucunda mı? Yahu şunu iki kelime söylesen de, ona göre bir şeyler yazsam. Hiçbir şey yok. Kaşınıyorsa kaşın.

Nasıl emin olurum?

20 yaşındayım, 7 aydır süren bir ilişkim var. Kız arkadaşımla ilişkiye girdik. Bana kan geldiğini söyledi ama inanmadım. Bundan nasıl emin olabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, inanırsan inanırsın. İnanmazsan sen bilirsin. Amma asla kızı harcayamazsın. Kimse kimsenin oyuncağı ya da sokaktaki topu gibi değil.

Neden meni geliyor?

23 yaşındayım. Bir aydır kız arkadaşım var. Onunla baş başayken, elini tutarken cinsellik düşünmediğim halde penisimden meni geliyor. Her buluşmamızdan sonra eve gidince kontrol ediyorum. Bir miktar meni var. Acaba bu bir sorun mu?

CEVAP

Okurum, anlattığın şey meni değil. Halk arasında söylenen zevk suyu. O senin cinsel sağlığının işareti. Bu nedenle bunu kendine dert edinme.

Kan gelince korktuk

20 yaşındayım. Dün sevgilimle ilişkiye girdik. Ondan kan gelmeye başladı. O da, ben de korktuk. Ne olur bize yardım edin.

CEVAP

Yavrularım, cehalet kötü şey. Madem korkacaktınız niye bilmediğiniz yollara daldınız? Yani başka zararlar, hayati tehlikeler de olabilir. O zaman ne yapacaktınız? Ben nasıl yetişeyim size? Bir vajinal yırtık olsa, kızın acilen bir kliniğe kaldırılması gerekir. Tabii ki eliniz, ayağınıza dolaşır. Ve bu şoku da hayatınız boyunca unutamazsınız. Hem acemisiniz hem de sahaya iniyorsunuz. Yapmayın yavrum, canınızı yakıp birbirinizi mutsuz etmeyin.

Her gün yapıyorum

23 yaşındayım, hiç cinsel ilişkiye girmedim. Her gün mastürbasyon yapıyorum. Acaba mastürbasyonun bir zararı olur mu?

Haberin Devamı

CEVAP

Okurum, mastürbasyonun zararı olmaz. Haftalık sayınız 2-3’ü aşmasın. Takma kafana.

Gebe miyim?

25 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Sevgilim cinsel organıma boşaldı, 2 aydır adet görmüyorum. Sizce bunun sebebi adet düzensizliği mi yoksa ben hamile miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, zayıf bir ihtimalle gebesin. Ama 2 aylık gebelik kendini başka türlü de belli eder. En azından iştah ya da kusmalar, bedendeki fizyolojik değişiklikler sana haber verirdi. İşi şansa bırakma, hemen kan testi yaptır ki rahat edelim.

Ya benden soğursa?

19 yaşındayım, kız arkadaşım da 18 yaşında. Bir yıldır sevişiyoruz. Ama sevgilim seviştikten sonra başının döndüğünü, çok halsiz olduğunu söylüyor. O gün içinde benimle konuşmak bile istemiyor. Bunun sebebi ne olabilir? Bana bir yol gösterir misiniz?

CEVAP

Değerli okurum, sevgilinin bu şikayetlerinin seninle bir ilgisi yok. Kız arkadaşın, ruhun bedene yansımasıyla ilgili sorunlar yaşıyor. Çok üzerine gitme. Kız arkadaşın cinselliğe alışma dönemi geçiriyor. Onun soğukluğunu ve yaralarını yüreğinin sıcaklığıyla ısıt ve ona yardımcı ol.

Haberin Devamı

Kızlar isteksiz

18 yaşındayım, bir kızla cinsel ilişkiye giremedim. Genelevlere de gitmek istemiyorum. Kızlar benim karşımda hep isteksiz duruyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Yavrum, kızların ne yapmasını bekliyordun? Söyle bakayım bana. Bu bir ruh alışverişidir. Senin ruhunun ya da kimliğinin içeriği onların gözünde fazla değer bulmamış. Hemen kendini eğit, bilgilen, huzurlu ve mutlu bir delikanlı olmaya çalış. Şiir ezberlemeyi unutma. Vallahi telefon eder, kontrol ederim.

Çok istekliyim

18 yaşındayım. Mastürbasyon yapıyorum. Çok istekliyim. Mastürbasyon yaptıkça tekrarlıyorum. Bu isteği gidermek için ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli yavrum, bol hareket et, bedeni geliştirir, annene yardım et. Geriye bir de aklına egemen olman kalır. Onu da çok okuyarak, bilgilenerek çözmeye gayret et.

Erken boşalıyorum

23 yaşındayım. Mastürbasyon yaparken erken boşalmıyorum ama cinsel ilişkiye girerken çok erken oluyor. Sizce sorun nedir? Bir hastalık olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, hastalık değil, zamanla alışacak. Yeni bir şartlanma oluşacak. Şu anda verdiğin referanslar iyidir. Keyfine bak ve kafana takma.

Beraber olamadık

Altı aydır nişanlıyım. Nişanlımla birkaç kez beraber olmaya çalıştık ama nişanlım kaskatı kesiliyor, çok korkuyor. Kendimizi rahat hissetmiyoruz. Neden böyle oluyor?

CEVAP

Değerli okurum, yazdığın kadarıyla ortada fazla bir sorun yok. Birçok genç kız bu tür ilişkilerden korkar. Sonunda hepimiz insanız değil mi? Üzerimizde yüklenen misyonlar, maddi, manevi ve ailevi sorumluluklar var. Birtakım abartılı korkular nişanlının bilinçaltına yerleşmiştir. Bunlar zamanla düzelecek şeyler, acelen ne? Kendini nişanlının yerine koy. Sabırlı, yumuşak ol. Biraz erteleyin bu işleri. Mutluğu bozup aşkınıza gölge düşürmeyin.

BÖYLE SORU YOK!

Hangi kızı seçeyim?

19 yaşındayım. Sorunum kararsızlığım. Üç kız arkadaşım var. Üçü de çok iyi ama ben hangisiyle olacağımı bilmiyorum. Nasıl seçim yapacağım?

CEVAP

Biliyorum, zor bir seçim yavrum. Biraz sabır. Adeta ‘Sophie’nin Seçimi’. Yarın postacı kapını tam 3 kez çalacak. Aman uyanık ol. Her gelişinde, elinde bir kızı temsil eden içinde tek parça bir CD olacak. Bunlar benden sana hediye. Her CD’yi iyice dinle, dinleye dinleye işini bitir.

Hangi şarkıyı dinlerken daha iştahlandıysan onu temsil eden kızı seçeceksin. Hadi iyisin yine, işi kolaya ve ucuza bağladın. Sanatı ve insanlığı da dar alanda katledip boğazladın. Ne yani oğlum, şarkıları iştah şurubu mu sandın? Ya da içlerinden özel bir mesaj mı aldın? Bak oğlum, bu kafayla dönüşü olmayan bir yola girersin. Yok yere erir gidersin. Sevgiline verdiğin anlamda yüreğinin resmi olsun!

GÜNÜN SORULARI

Hiçbiri beni tatmin etmedi

22 yaşındayım. Birçok kızla ilişkiye girdim, hiçbiri beni tatmin etmedi. Sertleşme sorunum var. Sebebi çok mastürbasyon olabilir mi?

CEVAP

Şaşkın yavrum, sertleşme sorunu olan bir erkeği, bahsettiğin o zavallı kızlar ki bizim canlarımız nasıl tatmin edebilirler? Hiç düşündün mü acaba onlar doyuma ulaşabildi mi seninle? Bu da madalyonun diğer yüzü. Değerli mastürbatör, sana böyle hitap ediyorum çünkü yazında bize böyle olduğunu çıtlatmışsın.

Kafayı eline takmaktan vazgeçmelisin. Karar verip ancak sen başarabilirsin. Aksi takdirde, karşında canlı ve kanlı bir kadın olduğunda işi yüzüne gözüne bulaştırıp, “hiçbiri beni tatmin edemedi” masalını mırıldanmayı sürdürürsün.

Bekarlıktan kurtulayım

30 yaşında, 1.73 boyunda, 92 kiloyum. Ben karşı cinsle ilişki kuramıyorum. Çünkü ereksiyon olmuyor. Bekarlıktan kurtulmak istiyorum. Bana ne önerirsiniz?

CEVAP

Yavrum, bu boya bu kilo çok fazla. Demedi deme kiloların dünyanı pembeye değil, mora boyar. Sadece cinsel hayatta değil, sağlıkta da kaybederiz. İşe önce senin gökyüzündeki kara bulutları defetmekle başlayacağız. ‘Çoğu zarar, azı karar’ diyerek kiloları vereceğiz.

Sonra doktora başvurup şeker var mı diye tahlil yapacağız. Gerekirse renkli dopler çektireceğiz. Malumun çağ atlıyoruz. Senin kablolarda birazcık iletişim zorluğu olsa gerek. Paslandı mı, kopukluk mu var? Bir bakım gerek gibi geldi bana, üst tarafı kalmış sana.

GÜNÜN SÖZÜ

Sevginin olmadığı yürekte aşk çiçek açmaz. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder